Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα (14/6- 21/6)

Αυτή την βδομάδα ακούμε ιδιαίτερα αφιερώματα στον Ze Keno και τις τελευταίες δεκαετίες της pop μουσικής.

Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα (14/6- 21/6)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση των Voltnoi και Quetempo και την παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, το Movement Radio διανύει αισίως τον έβδομο μήνα μετάδοσής του. Αναπόσπαστο πια κομμάτι της καθημερινής ζωής, ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός χτυπά στους παλμούς της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στους ρυθμούς των νέων, φρέσκων καλλιτεχνών που μας δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

250 διαφορετικοί παραγωγοί χρησιμοποιούν το στούντιο της Στέγης για να χαρίσουν στους ακροατές τους υπέρτατες εκπομπές, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλομορφία. Το στούντιο έχει επίσης φιλοξενήσει guests από 30 χώρες, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την Αθήνα και την Μεσόγειο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Movement Radio παρουσιάζει προτάσεις εκπομπών που μπορείτε να ακούσετε αυτή την εβδομάδα και μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του, προτείνει επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας για να τις (ξανά)ακούσετε.

5 εκπομπές για αυτή την εβδομάδα

Αφροδίτη Ψαρρά | Τρίτη 15 ιουνίου, 10-11 μ.μ.

Σε μία σειρά επεισοδίων με τίτλο «Transmission ecologies», η ακαδημαϊκός ψηφιακών τεχνών και πειραματικών μέσων Αφροδίτη Ψαρρά εξερευνά στην μηνιαία εκπομπή της, την σχέση της τεχνολογίας με το σώμα και τον ήχο ως μέσο ελέγχου και αντίστασης.

Tangal Beatz | Τετάρτη 16 Ιουνίου, 4-5 μ.μ.

Ο Τυνίσιος dj και συλλέκτης μοναδικών κασέτων από την Αφρική, ειδικεύεται σε είδη Afrobeat μουσικής, κονγκολέζικη rumba και Cape Verdean ήχους. Στην εκπομπή του παίζει μιξ από τις αποκλειστικές κασέτες που έχει συλλέξει από τα ταξίδια του. Αυτή την Τετάρτη θα κάνει ένα αφιέρωμα στον Ze Keno, τον διάσημο κιθαρίστα από την Ανγκόλα.

Enemies of the State | Τετάρτη 16 Ιουνίου, 8-9 μ.μ.

Η Αθηναϊκή underground κολεκτίβα, που δημιουργήθηκε το 2012 για να φέρνει χάος στην τάξη, σε κάθε επεισόδιο μας παρουσιάζει τον δυστοπικό κόσμο της drum ‘n’ bass μουσικής.

DJ Plead | Παρασκευή 18 Ιουνίου, 8-9 μ.μ.

Ο ήδη καταξιωμένος μουσικός παραγωγός και Dj Λιβανέζικης καταγωγής Dj Plead έχει ως βάση του την Αυστραλία. Εμπνευσμένος από τους ήχους της UK Funky, Bass, 00’s RnB και της δική του Λιβανέζικης κληρονομιάς, συνδυάζει στην εκπομπή του ήχους από hard drum (tribal είδος που δίνει έμφαση στον ήχο των κρουστών) με μουσικές επιλογές από άλλα παρακλάδια της bass μουσικής.

DJ NOT I | Δευτέρα 21 Ιουνίου, 6-8 μ.μ.

Dj NOT I είναι το καλλιτεχνικό του Γιάννη Γαλιάτσου, dj – μεταφραστή – συγγραφέα από την Αθήνα. Στο Δευτεριάτικο δίωρο του θα φιλοξενήσει στην εκπομπή του τον Futureperfect, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με λίγες και εκλεκτές εμφανίσεις στα queer party και τα rave της Αθήνας, για να παρουσιάσουν μαζί ένα μοναδικό αφιέρωμα στην pop μουσική μέσα από ένα ταξίδι στις τελευταίες δεκαετίες της pop, από τη Madonna μέχρι τη Lady Gaga.

Ακούστε επιλεγμένες επιλογές της προηγούμενης εβδομάδας

Echo Canyon – House Party
To Echo Canyon είναι το project του Δημήτρη Πατσαρού, παραγωγού, sound designer και μέλος του εξωτικού, ροκ συγκροτήματος Kooba Tercu. Στο προηγούμενο επεισόδιο, έπαιξε μια μίξη από σπιτικούς ηλεκτρικούς αυτοσχεδιασμούς με laptop, hardware και κασέτες.

Feloneezy – Guest mix by Scott Gilmore
Στο τελευταίο του δίωρο, ο Felozeezy κάλεσε στην εκπομπή του τον μουσικό Scott Gilmore από το Λος Άντζελες για να παρουσιάσουν μαζί ambient επιλογές με πιο χαλαρή διάθεση.

Artist’s Studio – Αριστείδης Λαππάς
Μια καινοτόμα δράση του Movement Radio είναι η σειρά Artist’s Studio, όπου ο σταθμός προσκαλεί νεαρούς εικαστικούς με βάση την Αθήνα, να παρουσιάσουν μια μίξη με την μουσική που παίζεται στο studio τους την ώρα που δουλεύον. Τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Αριστείδης Λαππάς, ένας εικαστικός καλλιτέχνης έχει εκθέσει την δουλειά του σε πολλά group shows. Ο Αριστείδης επέλεξε μια μίξη από ήχους fusion, jazz και progressive rock.

Πάνος Αλεξιάδης – Garten der Unbewusstheit
O πειραματικός sound artist Πάνος Αλεξιάδης στην προηγούμενη εκπομπή, παρουσίασε υπνωτιστικούς και εξωγήινους drone και experimental ήχους.

Αλεξάνδρα Επίθετη – Radio Signal Transmitti
H Αθηναία ποιήτρια παρουσίασε μια αναμετάδοση που συνδυάζει αστικές αφηγήσεις με ιδιαίτερες και ξεχωριστές μουσικές επιλογές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.