
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πρωί της 26ης Μαρτίου η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Αδάμ από επιπλοκές κορωνοϊού. Ο Αδάμ ήταν γνωστός για το έργο του ως προμότερ και παραγωγός στον τομέα του πολιτισμού – και για την πλούσια δραστηριότητά του σε θεατρικές και μουσικές παραγωγές με επίκεντρο και έδρα το Θέατρο Badminton.

Πριν από πολλά χρόνια είχαμε ακούσει για έναν δραστήριο δημοσιογράφο και παραγωγό που δούλευε στη Νέα Υόρκη και είχαμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή μαζί του για να έχουμε φρέσκες ειδήσεις από την μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης. Δεν προλάβαμε – γιατί ο Μιχάλης Αδάμ είχε επιστρέψει στην πατρίδα, αποφασισμένος να δραστηριοποιηθεί πια εδώ. Ο χώρος του πολιτισμού ήταν το πάθος του και το πεδίο εφαρμογής των ιδεών του και η γνώση του της διεθνούς αγοράς θεάματος ο καταλύτης. Ως μουσικός παραγωγός μας έχει δώσει και ιδιαίτερους δίσκους όπως το «Café Aman America» ή το «Νέα Κυψέλη – Νέα Ορλεάνη» του Λουκιανού Κηλαηδόνη με την Preservation Hall Jazz Band.
Ο Μιχάλης Αδάμ, έχοντας δουλέψει αρκετά ως παραγωγός στην Αμερική, έφερε μαζί το πάθος του γι’ αυτή τη δουλειά και με την συνεργασία ικανότατων συνεταίρων άνοιξε πολύ την αγορά του πολιτισμού. Μάλιστα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μετέτρεψε το γήπεδο του Badminton σε έναν χώρο ιδανικό για μεγάλες θεατρικές, μουσικές και άλλες παραστάσεις, δίνοντας άλλες διαστάσεις στον χάρτη της πολιτιστικής ψυχαγωγίας της πόλης. Ο κατάλογος των μεγάλων μιούζικαλ, των θεατρικών έργων, των μπαλέτων αλλά και των μεμονωμένων ονομάτων που πέρασαν από τη σκηνή του είναι τεράστιος.
Ακόμα και όταν το Θέατρο Badminton έπαψε να λειτουργεί – λόγω προβλημάτων που είχε με οργανωμένους περίοικους του Άλσους Γουδή – ο Μιχάλης Αδάμ συνέχισε απτόητος την δραστηριότητά του κυρίως στον χώρο του θεάτρου αλλά και της μουσικής. Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για τον χώρο του σύγχρονου δρώντος πολιτισμού μας.