Ο Μιχάλης Αδάμ έφυγε για τον Παράδεισο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Αδάμ από επιπλοκές κορωνοϊού. Ο Αδάμ ήταν γνωστός για το έργο του ως προμότερ και παραγωγός στον τομέα του πολιτισμού.

Ο Μιχάλης Αδάμ έφυγε για τον Παράδεισο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πρωί της 26ης Μαρτίου η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Αδάμ από επιπλοκές κορωνοϊού. Ο Αδάμ ήταν γνωστός για το έργο του ως προμότερ και παραγωγός στον τομέα του πολιτισμού – και για την πλούσια δραστηριότητά του σε θεατρικές και μουσικές παραγωγές με επίκεντρο και έδρα το Θέατρο Badminton.

Ο Μιχάλης Αδάμ έφυγε για τον Παράδεισο - εικόνα 1

Πριν από πολλά χρόνια είχαμε ακούσει για έναν δραστήριο δημοσιογράφο και παραγωγό που δούλευε στη Νέα Υόρκη και είχαμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή μαζί του για να έχουμε φρέσκες ειδήσεις από την μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης. Δεν προλάβαμε – γιατί ο Μιχάλης Αδάμ είχε επιστρέψει στην πατρίδα, αποφασισμένος να δραστηριοποιηθεί πια εδώ. Ο χώρος του πολιτισμού ήταν το πάθος του και το πεδίο εφαρμογής των ιδεών του και η γνώση του της διεθνούς αγοράς θεάματος ο καταλύτης. Ως μουσικός παραγωγός μας έχει δώσει και ιδιαίτερους δίσκους όπως το «Café Aman America» ή το «Νέα Κυψέλη – Νέα Ορλεάνη» του Λουκιανού Κηλαηδόνη με την Preservation Hall Jazz Band.

Ο Μιχάλης Αδάμ, έχοντας δουλέψει αρκετά ως παραγωγός στην Αμερική, έφερε μαζί το πάθος του γι’ αυτή τη δουλειά και με την συνεργασία ικανότατων συνεταίρων άνοιξε πολύ την αγορά του πολιτισμού. Μάλιστα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μετέτρεψε το γήπεδο του Badminton σε έναν χώρο ιδανικό για μεγάλες θεατρικές, μουσικές και άλλες παραστάσεις, δίνοντας άλλες διαστάσεις στον χάρτη της πολιτιστικής ψυχαγωγίας της πόλης. Ο κατάλογος των μεγάλων μιούζικαλ, των θεατρικών έργων, των μπαλέτων αλλά και των μεμονωμένων ονομάτων που πέρασαν από τη σκηνή του είναι τεράστιος.

Ακόμα και όταν το Θέατρο Badminton έπαψε να λειτουργεί – λόγω προβλημάτων που είχε με οργανωμένους περίοικους του Άλσους Γουδή – ο Μιχάλης Αδάμ συνέχισε απτόητος την δραστηριότητά του κυρίως στον χώρο του θεάτρου αλλά και της μουσικής. Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια για τον χώρο του σύγχρονου δρώντος πολιτισμού μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.

Όπερα και τρανς ορατότητα: παραιτήθηκε η σύμβουλος παραγωγής της "Στρέλλα", Κάθρην Ράιλυ

Η επιλογή ενός cis άντρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας παραγωγής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ,, σε σκηνοθεσία Γ. Κουτλή, αναδεικνύει νέους προβληματισμούς για ζητήματα ορατότητας και συμπερίληψης της τρανς κοινότητας.

Από το πρόγραμμα του Οκτωβρίου στο "Half Note" δεν θα χάσουμε ούτε μισή νότα

Το line-up των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την ατζέντα του Οκτωβρίου στο γνωστό jazz club είναι ένας καλός λόγος να μην χάσετε ούτε... νότα.

Ένα Πορτρέτο του Συνθέτη Περικλή Κούκου στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά πορτρέτων επιφανών συνθετών της εποχής μας με τη σκυτάλη να παίρνει ο Περικλής Κούκος.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ παρουσιάζουν ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος φέρνει μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, την ισότιμη συμμετοχή και την προαγωγή της συνεργασίας.

"Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις": Παιδιά και νέοι τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο μεγάλο επετειακό αφιέρωμα συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης.