5 μεγάλα μουσικά events που δεν πρέπει να χάσετε

Η συναυλιακή σκηνή, υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, ανοίγει σιγά σιγά. Έτσι, τα major events δεν μπορεί παρά να είναι περιορισμένα – και με περιορισμένη πληρότητα. Γι’ αυτό αγοράστε από τώρα τα εισιτήριά σας.

5 μεγάλα μουσικά events που δεν πρέπει να χάσετε

Η πληρότητα των συναυλιακών χώρων είναι περιορισμένη στο 30% (μακάρι να φτάσουμε κάποια στιγμή το 50%) λόγω των υγειονομικών συνθηκών – πράγμα που δυσκολεύει ή και αποκλείει έναν πληρέστερο και πυκνότερο συναυλιακό προγραμματισμό από αυτόν που είχαμε συνηθίσει άλλες χρονιές. Επίσης, οι υγειονομικές συνθήκες στο εξωτερικό δεν ευνοούν πάντα την άνετη μετακίνηση και μετάκληση των καλλιτεχνικών παραγωγών, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε παραγωγή να ενσωματώνει παράγοντες ρίσκου. Έτσι, με βάση τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, επιλέγουμε πέντε από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα γι’ αυτήν τη φθινοπωρινή σεζόν. Αυτά σχετίζονται με θεσμικούς φορείς όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή ή το Μέγαρο Μουσικής είτε με παραγωγές που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε χώρους όπως το Christmas Theater. Οι μουσικές έχουν να κάνουν με κλασική, με όπερα ή με ευρύτερα μουσικοθεατρικά θεάματα που σχετίζονται με το ροκ ή την ποπ. Επιστροφή στα live λοιπόν...

#1 Οπερατικά αριστουργήματα

5 μεγάλα μουσικά events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 1

Στις 27 Νοεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί δύο βαριά ονόματα της όπερας, δύο σπουδαίες φωνές που διαπρέπουν στα λυρικά θέατρα του κόσμου, σε ένα μοναδικό και πλούσιο οπερατικό γκαλά. Ο Λετονός τενόρος Aleksandrs Antonenko συναντά τον δικό μας εκπληκτικό βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά και οι δύο μαζί παρουσιάζουν μια επιλεγμένη ανθολόγηση του οπερατικού ρεπερτορίου, μέσα από γνωστές άριες και ντουέτα που φέρουν την υπογραφή των Τζουζέπε Βέρντι, Ρουτζέρο Λεονκαβάλο, Αμίλκαρε Πονκιέλι, Τζάκομο Πουτσίνι και άλλων μεγάλων συνθετών. Οι δύο λυρικοί καλλιτέχνες έχουν πολλά κοινά σημεία, τόσο σε ό,τι αφορά την ερμηνεία τους όσο και στις λεπτομέρειες της προσέγγισής τους, με αποτέλεσμα υψηλή τέχνη από πραγματικούς μετρ. Τους συνοδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη.

#2 You can dance!

5 μεγάλα μουσικά events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 2

Η επανάληψη του σόου «ABBAmania» (στις 11 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater) φαίνεται λογική για να κορυφώσει με χαρά ένα χρόνο που κινήθηκε πολύ στενόχωρα. Η παράσταση αυτή έρχεται ως φυσική συνέχεια / συνέπεια του μιούζικαλ «Mamma mia» και της τεράστιας επιτυχίας του και δημιουργήθηκε πριν από 21 χρόνια ως ένα έργο πιστό στο ύφος και το ήθος του θρυλικού συγκροτήματος των ABBA, σαν ένα πραγματικό πάρτι που σφραγίζεται από μια σειρά τραγουδιστικών αριστουργημάτων.

#3 Διεθνής «Ντον Τζοβάννι»

5 μεγάλα μουσικά events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 3

Από τις 11/12 ως το τέλος του μήνα θα έχουμε στη Λυρική Σκηνή οκτώ παραστάσεις του «Ντον Τζοβάννι». Η σπουδαία αυτή όπερα του Μότσαρτ παρουσιάζεται ως νέα, μεγάλων διαστάσεων καλλιτεχνική συμπαραγωγή με την Όπερα του Γκέτεμποργκ και τη Βασιλική Όπερα της Δανίας και, μετά την αθηναϊκή της παρουσίαση, θα ταξιδέψει σε Γκέτεμποργκ και Κοπεγχάγη. Ο σκηνοθέτης John Fulljames τοποθετεί τη δράση σε ένα σημερινό ξενοδοχείο που αντικατοπτρίζει έναν σύγχρονο κοινωνικό μικρόκοσμο που μεγεθύνει κάθε ιδιωτικό μυστικό και το κάνει δημόσιο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εναλλάσσονται οι βαρύτονοι Τάσης Χριστογιαννόπουλος και Διονύσης Σούρμπης.

#4 Στον πυρήνα του Μπαχ

5 μεγάλα μουσικά events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 4

Στις 7 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής ο μαέστρος, σκηνοθέτης και εν γένει μουσικάνθρωπος Thomas Hengelbrock έρχεται ξανά με τα δημιουργήματά του, τη Χορωδία και την Ορχήστρα Balthasar Neumann. Με αυτά τα σύνολα, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, ο Hengelbrock δίνει ερμηνείες αναφοράς σε έργα μπαρόκ, κλασικά ή ακόμα και σύγχρονα. Αυτό συμβαίνει και τώρα, καθώς θα ερμηνεύσουν την «Λειτουργία σε σι ελάσσονα» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

#5 With the Beatles!

5 μεγάλα μουσικά events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 5

Η παράσταση «BackBeat Beatles», που θα δούμε στο Christmas Theater στις 27 Νοεμβρίου, είναι μία από τις καλύτερες προσεγγίσεις στο θρύλο των Beatles, τόσο από μουσική πλευρά όσο και από αισθητική. Ο Chris O’Neill, ηθοποιός και τραγουδιστής, με σημείο εκκίνησης την ταινία «BackBeat» όπου έπαιζε το ρόλο του George Harrison, δημιούργησε την ομώνυμη tribute band και μ’ αυτήν έστησε μια εκπληκτική παράσταση που μας ταξιδεύει στην ουσία της τέχνης των Beatles, αλλά και στη διαχρονική απόλαυση που μας χαρίζουν τα τραγούδια τους. Από το «Love me do» ως το «Let it be».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.

Massive Attack: Το "Mezzanine" δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών.

Ο Μιχάλης Καλκάνης μάς ξεναγεί στον δυνατό ηχόκοσμό του στο "Half Note Jazz Club"

Ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες που άλλοτε "ακουμπάνε" περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks, και άλλοτε "μυρίζουν" Ελλάδα και Βαλκάνια.

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.