Ο Little Richard είναι νεκρός!

Κεντρική φιγούρα του ροκ εν ρολ και πραγματικός θρύλος, ο Little Richard πέθανε στις 9 Μαΐου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Είχε όμως πολλά προβλήματα υγείας εδώ και χρόνια.

Ο Little Richard είναι νεκρός!

Ο Richard Penniman, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Little Richard, έφυγε στις 9 Μαΐου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, όπως ανακοίνωσε ο γυιός του, Danny. Στα 87 του χρόνια, αφήνει πίσω του έναν πραγματικό θησαυρό τραγουδιών που σφραγίζουν ανεξίτηλα τη φυσιογνωμία του ροκ εν ρολ.

Ο Little Richard είναι νεκρός! - εικόνα 1

«Tutti Frutti», «Long Tall Sally», «Good Golly Miss Molly», «The Girl Can’t Help It», «Lucille», «Rip It Up», «Keep A’Knockin’», «Ready Teddy», «Slippin’ and Slidin’» και μια σειρά από διαμάντια διαμορφώνουν την αρχιτεκτονική του ροκ εν ρολ στα ‘50’s και διαμορφώνουν έτσι το rhythm & blues ώστε να περάσει στη σόουλ της επόμενης δεκαετίας μέσα από τη χαρακτηριστικά ψιλή και «τσιριχτή» φωνή του Little Richard που μοιράζεται, μαζί με τον Chuck Berry, τον Fats Domino, τον Eddie Cochran, τον Jerry Lee Lewis, τον Elvis (φυσικά) και τους άλλους μύθους τη γέννηση του ροκ φαινομένου.

Η επίδραση του Little Richard στο ροκ και τη σόουλ ήταν τεράστια. Αντλώντας από όλα τα υπο-είδη της μαύρης λαϊκής μουσικής (μπλουζ, γκόσπελ κ.λπ.) ουσιαστικά δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα στο πρόσωπο της ποπ και «γεννάει» James Brown, Otis Redding κ.λπ., σχηματοποιεί Lou Reed, Patti Smith κ.ο.κ. αλλά ανιχνεύεται και σε πιο καινούργιες φάσεις και φυσιογνωμίες που υιοθετούν το ερμηνευτικό στυλ του με ουσία. Με λίγα λόγια, ο Little Richard έχει σφραγίσει το σύνολο της ιστορίας του ροκ και απαιτούνται πολλές σελίδες για να καταγραφεί αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.