Ο Little Richard είναι νεκρός!

Κεντρική φιγούρα του ροκ εν ρολ και πραγματικός θρύλος, ο Little Richard πέθανε στις 9 Μαΐου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Είχε όμως πολλά προβλήματα υγείας εδώ και χρόνια.

Ο Little Richard είναι νεκρός!

Ο Richard Penniman, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Little Richard, έφυγε στις 9 Μαΐου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, όπως ανακοίνωσε ο γυιός του, Danny. Στα 87 του χρόνια, αφήνει πίσω του έναν πραγματικό θησαυρό τραγουδιών που σφραγίζουν ανεξίτηλα τη φυσιογνωμία του ροκ εν ρολ.

Ο Little Richard είναι νεκρός! - εικόνα 1

«Tutti Frutti», «Long Tall Sally», «Good Golly Miss Molly», «The Girl Can’t Help It», «Lucille», «Rip It Up», «Keep A’Knockin’», «Ready Teddy», «Slippin’ and Slidin’» και μια σειρά από διαμάντια διαμορφώνουν την αρχιτεκτονική του ροκ εν ρολ στα ‘50’s και διαμορφώνουν έτσι το rhythm & blues ώστε να περάσει στη σόουλ της επόμενης δεκαετίας μέσα από τη χαρακτηριστικά ψιλή και «τσιριχτή» φωνή του Little Richard που μοιράζεται, μαζί με τον Chuck Berry, τον Fats Domino, τον Eddie Cochran, τον Jerry Lee Lewis, τον Elvis (φυσικά) και τους άλλους μύθους τη γέννηση του ροκ φαινομένου.

Η επίδραση του Little Richard στο ροκ και τη σόουλ ήταν τεράστια. Αντλώντας από όλα τα υπο-είδη της μαύρης λαϊκής μουσικής (μπλουζ, γκόσπελ κ.λπ.) ουσιαστικά δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα στο πρόσωπο της ποπ και «γεννάει» James Brown, Otis Redding κ.λπ., σχηματοποιεί Lou Reed, Patti Smith κ.ο.κ. αλλά ανιχνεύεται και σε πιο καινούργιες φάσεις και φυσιογνωμίες που υιοθετούν το ερμηνευτικό στυλ του με ουσία. Με λίγα λόγια, ο Little Richard έχει σφραγίσει το σύνολο της ιστορίας του ροκ και απαιτούνται πολλές σελίδες για να καταγραφεί αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τι θα δούμε στο Jazzét αυτή την εβδομάδα

Τέσσερα βράδια γεμάτα τζαζ μουσική από σπουδαίους καλλιτέχνες σε έναν συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2022

Nathalie Lermitte: "Νομίζω ότι έχω αυτή την υπερβολική πλευρά της Πιάφ"

Η πρωταγωνίστρια του "Piaf! The Show", που έρχεται στο Christmas Theater, μιλά για το πόσο εύκολο είναι τελικά να υποδυθεί κανείς μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο.

Όπερα και τρανς ορατότητα: παραιτήθηκε η σύμβουλος παραγωγής της "Στρέλλα", Κάθρην Ράιλυ

Η επιλογή ενός cis άντρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας παραγωγής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ,, σε σκηνοθεσία Γ. Κουτλή, αναδεικνύει νέους προβληματισμούς για ζητήματα ορατότητας και συμπερίληψης της τρανς κοινότητας.

Από το πρόγραμμα του Οκτωβρίου στο "Half Note" δεν θα χάσουμε ούτε μισή νότα

Το line-up των καλλιτεχνών που απαρτίζουν την ατζέντα του Οκτωβρίου στο γνωστό jazz club είναι ένας καλός λόγος να μην χάσετε ούτε... νότα.

Ένα Πορτρέτο του Συνθέτη Περικλή Κούκου στο Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά πορτρέτων επιφανών συνθετών της εποχής μας με τη σκυτάλη να παίρνει ο Περικλής Κούκος.

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ παρουσιάζουν ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος φέρνει μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, την ισότιμη συμμετοχή και την προαγωγή της συνεργασίας.

"Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις": Παιδιά και νέοι τιμούν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο μεγάλο επετειακό αφιέρωμα συμπράττουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης.