Και ο σπουδαίος παραγωγός Hal Willner θύμα του κορωνοϊού

Όνομα σεβαστό και άνθρωπος απόλυτα δημιουργικός για τη σύγχρονη μουσική, ο ιδιοφυής αμερικανός παραγωγός έφυγε την Δευτέρα σε ηλικία 64 ετών.

Και ο σπουδαίος παραγωγός Hal Willner θύμα του κορωνοϊού

Όταν μιλάμε για τον Hal Willner, μιλάμε για έναν μουσικό παραγωγό που έχει δουλέψει με σταρ όπως η Marianne Faithfull και ο Lou Reed – ή ήταν για χρόνια η ψυχή πίσω από το «Saturday Night Fever» - όπως μας πληροφορούν mainstream καλλιτεχνικά media, όμως για μας ο Hal Willner, που έφυγε στις 6 Απριλίου από επιπλοκές της ασθένειας του νέου κορωνοϊού σε ηλικία 64 ετών, είναι ο δημιουργός αριστουργηματικών tribute άλμπουμ σε άλλους, μέγιστους καλλιτέχνες που μένουν στην ιστορία – τα tribute albums μαζί, φυσικά με τους καλλιτέχνες.

Και ο σπουδαίος παραγωγός Hal Willner θύμα του κορωνοϊού - εικόνα 1

Σημειώστε: «Amarcord Nino Rota» το 1981, «That’s the Way I Feel Now: A Tribute to Thelonious Monk» το 1984, «Lost in the Stars» (αφιέρωμα στον Κουρτ Βάιλ) το 1985, «Stay Awake» (αφιέρωμα στον Ντίσνεϋ) το 1988, «Weird Nightmare: Meditations on Mingus» το 1992 για τα οποία ο Willner είχε ξεσηκώσει ολόκληρους γαλαξίες από μουσικούς ροκ, τζαζ, έθνικ κ.λπ. φτιάχνοντας υπέροχες απεικονίσεις ενός πραγματικού no wave μουσικού κόσμου. Και μόνο για αυτά, ο Hal Willner, ιδιοφυής δημιουργική προσωπικότητα, είναι στο πάνθεον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού": Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Δημήτρη Λάγιο

Μια βραδιά, γεμάτη συναισθηματική ένταση, δυναμισμό και έντονη κοινωνική και πολιτική φόρτιση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/01/2026

Η Ρία Ελληνίδου, παρουσιάζει με τη φωνή της, το "Ό,τι Και Να Γίνει Θυμήσου"

Η επιτυχημένη και αυθεντική ερμηνεύτρια, παρουσιάζει ακόμα ένα τραγούδι που αγαπήσαμε ξανά με τη φωνή της, το "Ό,τι Και Να Γίνει Θυμήσου".

Ο Ewan McVicar έρχεται με δυνατό soundsystem να γεμίσει το dancefloor του Ωδείου Αθηνών

Ένα σετ ηλεκτρονικής μουσικής γεμάτο ενέργεια και παλμό που θα κάνει το απόγευμα της Κυριακής αξέχαστο.

Ο David Byrne "συναντά" ξανά την Olivia Rodrigo

Ο θρύλος των Talking Heads κυκλοφόρησε μια διασκευή του "Drivers License" στο πλαίσιο του εορτασμού της πέμπτης επετείου του ιστορικού hit της νεαρής καλλιτέχνιδας.

Οι Rome φέρνουν τα "σκοτάδια" τους στην Ελλάδα, μετά από καιρό

Γιορτάζοντας 20 χρόνια πορείας, η πιο διάσημη μπάντα του Λουξεμβούργου αποφασίζει να κάνει δύο στάσεις και στη χώρα μας (16/1 στη Θεσσαλονίκη, 17/1 στην Αθήνα), καθώς γνωρίζει πόσο αγαπάμε τους μελαγχολικούς της, neofolk ήχους.

Το "LONE" είναι μία πολυμεσική performance live ηλεκτρονικής μουσικής, visuals και κίνησης που δεν πρέπει να χάσεις

Το Newman Cinema γίνεται σκηνή για μουσική, performances και πολυμεσικές δράσεις, δημιουργώντας έναν χώρο όπου εικόνα, ήχος και κίνηση συνυπάρχουν ζωντανά.

Ο Σπύρος Γραμμένος γιορτάζει (ξανά) τον Άγιο Βαλεντίνο

Για ακόμη μια χρονιά, η παράδοση συνεχίζεται με το πιο εορταστικό κλήμα που μόνο ο Γραμμένος ξέρει να φτιάχνει.