Και ο σπουδαίος παραγωγός Hal Willner θύμα του κορωνοϊού

Όνομα σεβαστό και άνθρωπος απόλυτα δημιουργικός για τη σύγχρονη μουσική, ο ιδιοφυής αμερικανός παραγωγός έφυγε την Δευτέρα σε ηλικία 64 ετών.

Και ο σπουδαίος παραγωγός Hal Willner θύμα του κορωνοϊού

Όταν μιλάμε για τον Hal Willner, μιλάμε για έναν μουσικό παραγωγό που έχει δουλέψει με σταρ όπως η Marianne Faithfull και ο Lou Reed – ή ήταν για χρόνια η ψυχή πίσω από το «Saturday Night Fever» - όπως μας πληροφορούν mainstream καλλιτεχνικά media, όμως για μας ο Hal Willner, που έφυγε στις 6 Απριλίου από επιπλοκές της ασθένειας του νέου κορωνοϊού σε ηλικία 64 ετών, είναι ο δημιουργός αριστουργηματικών tribute άλμπουμ σε άλλους, μέγιστους καλλιτέχνες που μένουν στην ιστορία – τα tribute albums μαζί, φυσικά με τους καλλιτέχνες.

Και ο σπουδαίος παραγωγός Hal Willner θύμα του κορωνοϊού - εικόνα 1

Σημειώστε: «Amarcord Nino Rota» το 1981, «That’s the Way I Feel Now: A Tribute to Thelonious Monk» το 1984, «Lost in the Stars» (αφιέρωμα στον Κουρτ Βάιλ) το 1985, «Stay Awake» (αφιέρωμα στον Ντίσνεϋ) το 1988, «Weird Nightmare: Meditations on Mingus» το 1992 για τα οποία ο Willner είχε ξεσηκώσει ολόκληρους γαλαξίες από μουσικούς ροκ, τζαζ, έθνικ κ.λπ. φτιάχνοντας υπέροχες απεικονίσεις ενός πραγματικού no wave μουσικού κόσμου. Και μόνο για αυτά, ο Hal Willner, ιδιοφυής δημιουργική προσωπικότητα, είναι στο πάνθεον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O Απόστολος Ρίζος εξασκείται με "Ασκήσεις Τρυφερότητας"

Ο τραγουδοποιός εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο συναυλιών στο "Κύτταρο", με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ.

17/11/2025

"Τα τραγούδια των αγώνων" στο θέατρο Ολύμπια

Η Μπέττυ Χαρλαύτη ερμηνεύει τραγούδια που έδωσαν παλμό στους αγώνες της σύγχρονης Ελλάδας, των Θεοδωράκη, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Μαρκόπουλου.

Οι Nekrotsoulithra καταλαμβάνουν το "Oddity Club"

To εκρκτικό δίδυμο επιστρέφει με το "Boiler Room Style" concept του.

Η περιβαλλοντική κρίση γίνεται ηχητικό βίωμα

Το "Ember Circle", που παρουσιάζεται στο Ωδείο Αθηνών, εξερευνά την καταστροφή του περιβάλλοντος και τον ρόλο του ανθρώπου μέσα σε αυτήν.

Η Μάρθα Φριντζήλα επιστρέφει τις Δευτέρες του Δεκέμβρη

Μαζί της στη σκηνή του "Κυττάρου το ανανεωμένο Kubara Project και τα Καλογεράκια.

Σόνια Θεοδωρίδου: Τραγούδια "Απ’ το κύμα της Μεσογείου", στη σκηνή του Μεγάρου

Η συναυλία "Mare Nostrum" της διακεκριμένης σοπράνο προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει τη βαθιά συγγένεια των λαών της Μεσογείου.