9 συναυλίες που μας φτιάχνουν αυτή την εβδομάδα

Παραλείποντας τη συναυλιακή ηγεμονία των Florence + The Machine, επικεντρωνόμαστε στα υπόλοιπα και πολύ σημαντικά.

9 συναυλίες που μας φτιάχνουν αυτή την εβδομάδα

Motorpsycho

Εδώ και 30 χρόνια το νορβηγικό γκρουπ κατορθώνει να μας κρατάει στην τσίτα –ή και να μας εκπλήσσει– με κάθε βήμα του, παίζοντας σε ένα ευρύ progressive ψυχεδελικό πεδίο, με γερές βάσεις τόσο στο κλασικό ροκ όσο και στη σύγχρονη τζαζ. Οι Motorpsycho ξέρουν πώς να εκλύουν ενέργεια χρησιμοποιώντας όλες τις διατιθέμενες πηγές τους και λέγοντας, μόνο με ένα κομμάτι, όλη την ιστορία της μουσικής. («Fuzz», 20/9)

Apparat

Από τη βασική χορευτική techno, ως γνήσιος Γερμανός ηλεκτρονικός συνθέτης με δημιουργικές βλέψεις, κινείται προς το αφηγηματικό ambient και δίνει στοχαστικές κατευθύνσεις στα μέρη που συνήθως τα beats ήταν η εύκολη λύση. Με νέο άλμπουμ («LP5» στην Mute) και πλήρες γκρουπ, ο Apparat έρχεται για να μας αποκαλύψει τις καινούργιες του ανακαλύψεις και διαστάσεις. («Temple», 20/9)

The Monochrome Set

Με πρόσφατη κυκλοφορία το «Complete Recordings 1979-1985» και με νέο υλικό στις βαλίτσες του, αυτό το λονδρέζικο post punk γκρουπ συνεχίζει να γράφει ιστορία, όχι μόνο με εκείνη την αρτίστικη μελαγχολική ποπ που τους χαρακτήριζε στα ’80s, αλλά με φρέσκια ματιά στα σημερινά δρώμενα, έτσι όπως τα έχουν καθορίσει με την επανασύνδεσή τους εδώ και μία δεκαετία. («An Club», 21/9)

Παύλος Παυλίδης

Είναι με το Trio του, όπως ονομάζει το σχήμα του με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τις λούπες και τον Αλέκο Βουλγαράκη στην ηλεκτρική κιθάρα. Εδώ, ως γνωστόν, έχουμε ένα διαφορετικό ύφος από το σύνηθες, όπου με τρόπο μυσταγωγικό, προσεγγίζονται τραγούδια από όλη τη μουσική πορεία του Παύλου, πολύ γνωστά, που όμως δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούμε στις συναυλίες του με τους B-Movies. (Gazarte, 21/9)

ΟΠΑΠ All-Stars Concert

Μια μεγάλη συναυλιακή έκπληξη, μια μουσική γιορτή με τη σφραγίδα του ΟΠΑΠ στον Ιππόδρομο Αθηνών την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Έχοντας στόχο του την ψυχαγωγία των πελατών του, ο ΟΠΑΠ διοργανώνει μια συνάντηση των μεγάλων της ποπ σκηνής μας, ένα πραγματικό All-Star Concert στο Markopoulo Park. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό τρίωρο από όπου θα παρελάσουν τρία κορυφαία αστέρια με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους. Ο Σάκης Ρουβάς, με όλη τη σκηνική ζωτικότητα που τον διακρίνει, θα μας υποδεχθεί με την προτροπή του καινούριου τραγουδιού του, «Έλα στο χορό», η Έλενα Παπαρίζου θα δώσει τη δική της παράταση σε ένα «Καλοκαίρι με πάθος», από το νέο ομώνυμο σινγκλάκι της και η Ελένη Φουρέιρα είναι πραγματική πρόκληση με το νέο της χιτ «Loquita».

Villagers of Ioannina City

Οι V.I.C. έρχονται εδώ μετά από πολύ καιρό και έχουν καινούρια κομμάτια που περιέχονται στον καινούριο τους δίσκο, «Age of Aquarius», που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Θα τα παρουσιάσουν εδώ live μαζί με όλα τα άλλα που έκαναν χιλιάδες κόσμου να τους αγαπήσουν. Το σόου τους θα είναι μεγαλειώδες με πολλούς μουσικούς επί σκηνής και όσοι βρεθούν στο Θέατρο Βράχων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα το απολαύσουν.

Ορφέας Περίδης, Λιζέτα Καλημέρη

«Μια νύχτα θαυμάτων» στο Κηποθέατρο Παπάγου (23/9) με δυο ξεχωριστούς καλλιτέχνες που έχουν δώσει ισχυρά στοιχεία της πολιτιστικής τους ταυτότητας και διάρκειας. Με καινούρια τραγούδια και, φυσικά, όλα τα γνωστά «παλιά» τους, ο Ορφέας και η Λιζέτα θα φτιάξουν μια πραγματικά μαγική νύχτα.

Nils Frahm

Η δεξιότητά του να αναμειγνύει κλασικούς ακουστικούς και ηλεκτρονικούς ήχους μέσα από μίνιμαλ πιανιστικές τεχνικές και (ως επί το πλείστον) αναλογικούς συνθετητές, δημιουργώντας σύγχρονη ατμοσφαιρική μουσική με κινηματογραφικές παραμέτρους, τον κάνει έναν από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους συνθέτες. Οι πρόσφατες δουλειές του Γερμανού –και μουσικού παραγωγού («All melody», «Solo», «Spaces» κ.λπ.)– είναι αριστουργηματικές. (Μέγαρο Μουσικής, 24/9)

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Το αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου που έχει ετοιμάσει ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη – και με την σημαντική παρουσία της Ασπασίας Στρατηγού – φθάνει σε μια κορύφωση με τη μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας (25/9). Όλα τα σπουδαία τραγούδια που μας έχει δώσει ο ποιητής μέσα από τις πολύτιμες συνεργασίες του με συνθέτες όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Σπανός, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Σταύρος Ξαρχάκος και τόσοι άλλοι, θα περάσουν σαν ταινία μέσα από τις οθόνες του νου και της ψυχής.

Περισσότερες πληροφορίες

Motorpsycho

  • Rock-pop-folk

Το νορβηγικό progressive/psychedelic ροκ γκρουπ που δημιούργησαν πριν από 30 χρόνια οι Bent Saether και Hans Magnus επιστρέφει.

Παύλος Παυλίδης Trio

  • Rock-pop-folk

Ένα ιδιαίτερο project, σε συνεργασία με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και στις λούπες και τον Αλέκο Βουλγαράκη στην ηλεκτρική κιθάρα

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

  • Ελληνική

Με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την ταλαντούχα Ασπασία Στρατηγού σε μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ποιητή.

Nils Frahm

  • Σύγχρονη

O Γερμανός πιανίστας (δημιουργικός κιμπορντίστας εν γένει) και συνθέτης, αλλά ταυτόχρονα και τεχνικός, και σχεδιαστής ήχου, και παραγωγός, έρχεται για μια μοναδική συναυλία.

Apparat

  • Electronica-Industrial

O Γερμανός ηλεκτρονικός καλλιτέχνης με το εναλλακτικό σχήμα του έρχονται στην πόλη μας.

ΟΠΑΠ All Stars Concert

  • Rock-pop-folk

Ο Σάκης Ρουβάς, η Έλενα Παπαρίζου και η Ελένη Φουρέιρα σε ένα μουσικό υπερθέαμα.

The Monochrome Set

  • Rock-pop-folk

Το μυθικό γκρουπ έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική live εμφάνιση, στην οποία η μελαγχολία των χαμένων punk-new wave ονείρων των ’80s-’90s θα έχει την τιμητική της

Ορφέας Περίδης, Λιζέτα Καλημέρη

  • Ελληνική

Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια μοναδική μουσική παράσταση με επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις νέες τους δημιουργίες αλλά και τα παλιότερα κλασικά τους κομμάτια

Villagers οf Ioannina City

  • Rock-pop-folk

Τέσσερα χρόνια μετά την ιστορική sold out συναυλία τους στην Αθήνα παρουσιάζουν τα κομμάτια τους που αγαπήθηκαν συν το καινούργιο τους «Age of Aquarius».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.