Οι Δυνάμεις του Αιγαίου επανακάμπτουν

Το σημαντικό μας ethnic γκρουπ των '80s, πιο ώριμο μουσικά και καλλιτεχνικά, παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων ένα μουσικό πρόγραμμα που ακολουθεί την πορεία του αλλά και τις προσωπικές διαδρομές των μελών του.

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου επανακάμπτουν

Μέσα σε μια πολλαπλότητα μουσικών αναζητήσεων που διέκρινε και τα δικά μας, τα ελληνικά ‘80’s, ο δρόμος προς την ethnic μουσική μας υπόσταση εμπλέκει και μια σειρά από νέους μουσικούς της μεγαλούπολης που στρέφονται προς την παράδοση και την ψάχνουν με σοβαρότητα ισχυρή καλλιτεχνική διάθεση. Έτσι, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, έχουμε τις Δυνάμεις του Αιγαίου – είναι ο Νίκος Γράψας, ο Χρίστος Τσιαμούλης, ο Μιχάλης Κλαπάκης και ο Γιάννης Ζευγόλης λίγο πιο μετά, που προσεγγίζουν τις μουσικές γύρω από το Αιγαίο. Με όπλα τους τα παραδοσιακά όργανα (λαούτο, σάζι, ούτι, τουμπελέκι, νταούλι κ.ο.κ.) και το ταλέντο τους δημιουργούν έναν ήχο που στην πορεία καλλιεργείται βαθύτερα και ευρύτερα – από τους ίδιους αλλά και άλλους – σε τέτοιο βαθμό που σήμερα να αποτελεί στοιχείο του σύγχρονου μουσικού μας μέινστριμ.

Οι Δυνάμεις του Αιγαίου επανακάμπτουν - εικόνα 1

Σήμερα, 35 χρόνια μετά, οι Δυνάμεις του Αιγαίου επανασυντίθενται, προσθέτοντας στην τέχνη τους όχι μόνο τους τέσσερις δίσκους που κυκλοφόρησαν («Δυνάμεις του Αιγαίου», «Ηχος Β΄», «Ανατολικό παράθυρο», «Ολες οι μέρες που έλειπα») από το 1985 ως το 2002 αλλά και τις προσωπικές δημιουργικές πορείες των μελών τους και δίνουν μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων (9/9). Μαζί τους θα είναι φίλοι και συνεργάτες όπως ο Νίκος Ξυδάκης, η Σοφία Παπάζογλου και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Και παρέα τους οι μουσικοί Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (τραγούδι, κιθάρα και λαούτο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά) και Πέτρος Βαρθακούρης (ακουστικό μπάσο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Anneke Van Giersbergen γυρίζει την Ελλάδα

Μια ακουστική περιοδεία σε που θα περάσει από Ξάνθη, Καστοριά, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

29/09/2022

Το Μέγαρο Μουσικής ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος στον κύκλο δράσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους".

Λευτέρη Βενιάδη, τι είναι για σένα η "Αλληλεγγύη" και γιατί έχει ρεμπέτικο ήχο;

Μιλήσαμε με τον συνθέτη για το πρότζεκτ "Τι είναι Αλληλεγγύη;" που παρουσιάζει με τη σκηνογράφο Barbara Ehnes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο οποίο γράφει το soundtrack των αλληλέγγυων παντρεύοντας σύγχρονη μουσική με ρεμπέτικα κομμάτια.

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο βραβευμένος ράπερ, σε ηλικία 59 ετών.

Το μουσικό ταξίδι των Portico Quartet περνάει από την Αθήνα

Το βρετανικό κουαρτέτο επιστρέφει στο Piraeus Club Academy (LouLou is Present) με υπερβατική διάθεση, jazz, mimimal, ηλεκτρονικά και κινηματογραφικά ηχοχρώματα.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.