Αλλαγή στο πρόγραμμα του Sani Festival

Σεβόμενo τη μνήμη των θυμάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική, αλλά και την προσπάθεια των κατοίκων να επιστρέψουν στην κανονικότητα, το Sani Festival αναβάλλει την προγραμματισμένη για το Σάββατο 13 Ιουλίου συναυλίας του Charles Lloyd Sky Trio. Η νέα ημερομηνία είναι η Τρίτη 23 Ιουλίου.

Αλλαγή στο πρόγραμμα του Sani Festival

Εκτός από τις άλλες ποιότητές του, που το κάνουν έναν ιδιαίτερο διεθνή πόλο έλξης καλοκαιρινών διακοπών, το Sani Resort της Χαλκιδικής προσφέρει κάθε χρόνο και μουσικές / πολιτιστικές απολαύσεις υψηλού επιπέδου που ξεχωρίζουν. Το Sani Festival, με το ιστορικό Jazz on the Hill aλλά και τα Classical Waves και τους International Sounds τoυ και τις Greek Variations του, δίνει μια μεστή και ξεχωριστή εικόνα πολιτιστικών ποιοτήτων.

Christian Sands Trio

Ο πιανίστας Christian Sands έβγαλε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ στα 12 του χρόνια! Ήταν το 2002 και το περιεχόμενό του ήταν σπουδαία modern jazz στάνταρντς που δεν θα τολμούσε κανείς να παίξει αν δεν ήταν σοβαρός και βαθύς γνώστης των μυστικών αυτής της μουσικής. Έτσι, το να πούμε τον Christian Sands σπουδαίο ταλέντο μάλλον θα τον υποτιμούσε! Έτσι, ας πούμε πως πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς δημιουργικούς μουσικούς σήμερα και θα τον υποδεχθούμε – μαζί με τους Yasushi Nakamura (κοντραμπάσο) και Clarence Penn (ντραμς) – για πρώτη φορά στη χώρα μας στον λόφο της Σάνης να ανοίγει το «Jazz on the Hill» (6 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.).

Charles Lloyd Sky Trio

Ένα από τα σημαντικά και τρέχοντα projects του θρυλικού τζαζ σαξοφωνίστα Charles Lloyd είναι το Sky Trio του – που συναποτελείται από τους συντρόφους του Reuben Rogers (μπάσο) και Eric Harland (ντραμς) οι οποίοι είναι και η ρυθμική βάση του γκρουπ Marvels που έχει με τον κιθαρίστα Bill Frisell και, γενικότερα, είναι σταθεροί συνεργάτες του εδώ και χρόνια. Η τζαζ του γκρουπ, modal και σύγχρονη, ταξιδιάρικη και πάντα φρέσκια, έρχεται να συναντήσει την δική μας τροπικότητα μέσα από την γόνιμη συνεργασία που έχει ο Lloyd με την Μαρία Φαραντούρη και το γκρουπ της (Τάκης Φαραζής στο πιάνο και Σωκράτης Σινόπουλος στη λύρα). Δυο κόσμοι που είναι ένας. (23 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.)

Joachim Horsley

Αν αναρωτιέστε τι κάνει ο Μπετόβεν στην Αβάνα, την απάντηση μπορεί να σας τη δώσει κάλλιστα ο Joachim Horsley. Για την ακρίβεια, «Beethoven in Havana» ονομάζεται το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του σπουδαίου αμερικανού πιανίστα που δεν αφήνει σε ησυχία όχι μόνο τον Μπετόβεν αλλά και τον Μότσαρτ και τον Μάλερ και τον Σοστακόβιτς και φροντίζει να δίνει στις συνθέσεις τους το απαραίτητο αφρο-καραϊβικό χρώμα ώστε να ανανεώνει εκ βάθρων την έννοια της κλασικής μουσικής. Ο Joachim Horsley (πιάνο), μαζί με τους Pedro Barrios (κρουστά), Abraham Mansfarroll (ντραμς) και Bertrand Beruard (κοντραμπάσο) εγκαινιάζουν τα φετινά «Classical Waves» του Φεστιβάλ της Σάνης (20 Ιουλίου, 9.30 μ.μ.)

Le Cirque Invisible de Victoria Chaplin et Jean-Baptiste Thierrée

Το «Αόρατο Τσίρκο» δίνει συναρπαστικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους έχοντας βασικούς συντελεστές τους Jean-Baptiste Thierrée και Victoria Chaplin, που γράφουν ιστορίες με μοναδικό τρόπο μέσα από την τέχνη της παντομίμας και του τσίρκου. Οι εναλλαγές των κοστουμιών και η ευρηματικότητα των δημιουργών κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή του κοινού (26-27 Ιουλίου).

Gunhild Carling & Βand

Μια μοναδική τραγουδίστρια και μουσικός του σουίνγκ, η Σουηδή Gunhild Carling μπορεί να παίζει πολλά όργανα – μερικές φορές και ταυτόχρονα – δίνοντάς μας μια ιδιαίτερη αίσθηση της vintage μουσικής, ιδιαίτερα όταν διασκευάζει σε ήχους και ρυθμούς σουίνγκ σύγχρονες ποπ επιτυχίες. Την Gunhild Carling την έχουμε γνωρίσει και μέσα από την καρποφόρα συνεργασία της με το γκρουπ Scott Bradlee’s Modern Jukebox – όμως η ουσία των σόου της είναι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατρέψει τη σκηνή σε ένα ξέφρενο πάρτι. Αυτό θα κάνει και σ’ αυτή την πρώτη και αποκλειστική παρουσία της στη χώρα μας (3 Αυγούστου).

Gala Όπερας

Η σοπράνο Σοφία Κυανίδου και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, με την Ορχήστρα Δωματίου ContraTempo υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και με την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν διάσημες άριες από το οπερατικό ρεπερτόριο (7 Αυγούστου).

Διονύσης Σαββόπουλος

«Woodstock - μια δίψa, αξεδίψαστη». Ειδικά για το Φεστιβάλ της Σάνης, ο Διονύσης κάνει ένα ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα στο Woodstock, που έχει φέτος την 50η του επέτειο. Στο αφιέρωμα αυτό ο Σαββόπουλος παρουσιάζει κομμάτια του εκείνης της εποχής (από τους δίσκους «Περιβόλι του τρελού», «Μπάλος», «Βρώμικο ψωμί») μαζί με εμβληματικά τραγούδια της Janis Joplin, του Joe Coοker, των Who, της Joan Baez κ.ά. (10 Αυγούστου)

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, «Σε απευθείας σύνδεση» από τον Πύργο του Λόφου της Σάνης. Η Αλκηστις μοιράζεται μαζί μας τα τραγούδια της σε μια από τις πιο επιτυχημένες φετινές μουσικές παραστάσεις, σε ένα «κρεσέντο χαράς» και ευαισθησίας! Η ροκ διάθεση της ορμητικής ερμηνεύτριας εναλλάσσεται με υπέροχες ακουστικές στιγμές και με τη συνεργασία της εδώ τον Νίκο Πορτοκάλογλου μας δίνει άλλες διαστάσεις της τέχνης της (17 Αυγούστου).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.

19/04/2024

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.