Ένα ολλανδικό μουσικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

Το ωδείο Codards του Ρότερνταμ ξεκινάει τη συνεργασία του με το ελληνικό ωδείο Lab Music Education με μια open day ενημερωτική εκδήλωση στον Ιανό το Σάββατο 23/3.

Ένα ολλανδικό μουσικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

Τα ωδεία της Ολλανδίας είναι στην κορυφή των προτιμήσεων για ανωτάτου επιπέδου μουσικές σπουδές (Bachelor, Master) και ένα από αυτά, το Codarts, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Τώρα το ελληνικό ωδείο Lab Music Education δημιουργεί μία γέφυρα επικοινωνίας με το Codarts και για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του οργανισμού θα πραγματοποιηθούν εισαγωγικές εξετάσεις (auditions) εδώ, στη χώρα μας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Lab | Music Education.

Ένα ολλανδικό μουσικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα - εικόνα 1

Με αυτήν την αφορμή, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 6 μμ στο ΙANOS CAFÉ (Σταδίου 24) θα πραγματοποιηθεί μία Open day ενημερωτική εκδήλωση για όσους αγαπούν τη μουσική και θέλουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους σπουδάζοντας μουσική στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. O καθηγητής Ed Verhoeff και η διευθύντρια του jazz τμήματος Linda Bloemhard, θα μας παρουσιάσουν το πρόγραμμα του Codarts και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις όλων, όσοι ονειρεύονται να σπουδάσουν μουσική στο φημισμένο ωδείο. Στην εκδήλωση θα δοθούν επίσης πληροφορίες για τα προγράμματα προετοιμασίας που θα παρέχει από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο το LAB υπό την αιγίδα του Codarts.

Μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσει ξεχωριστό event με τους μουσικούς των δύο οργανισμών να παίρνουν θέση στη σκηνή του Afrikana Jazz Bar (Ιεροφαντών 13 -συνέχεια οδού Κεραμεικού). Μαζί τους οι Arrabna Project.

Μάθετε περισσότερα για τις εισαγωγικές εξετάσεις εδώ: https://www.labmusiceducation.gr/codarts
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Lab στο 2103839400 ή στο info@labmusiceducation.gr .
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Codarts: https://www.codarts.nl/en/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μεσογειακή παράδοση και ήχοι της Κάτω Ιταλίας ζωντανεύουν σε μια βραδιά με τους Encardia

Το ελληνικό συγκρότημα αντλεί έμπνευση από την παράδοση των ελληνόφωνων περιοχών της Νότιας Ιταλίας, παρουσιάζοντας μια παράσταση με τη συμμετοχή του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2026

Η Μελίνα Κανά υπενθυμίζει πως η μουσική που γεννιέται από αλήθεια δεν παλιώνει

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ξεδιπλώσει σε δύο βραδιές στον Σταυρό του Νότου Plus ένα πρόγραμμα παλιών και νέων επιτυχιών της.

Δύο ξεχωριστές μορφές της σύγχρονης ambient και drone μουσικής συναντιούνται στην Αθήνα

Στο πλαίσιο των St Paul’s Sessions 8, θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, καλώντας το κοινό σε μια απόλυτα εστιασμένη εμπειρία ακρόασης.

Η Μιράντα Βερούλη μας παρασύρει στον ρυθμό του Καρναβαλιού

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου η ερμηνεύτρια υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι με βραζιλιάνικους ρυθμούς, γεμάτο ενέργεια και ακαταμάχητα γιορτινή ατμόσφαιρα.

Παράταση παραστάσεων για το "Nina Simone – 4 οκτάβες Ελευθερίας"

Mέσα από τις ερμηνείες των Idra Kayne και η Σάσα Παπαλάμπρου, θα ξαναθυμηθούμε την συναρπαστική της ιστορία της εμβληματικής καλλιτέχνιδας που αφιέρωσε τηv ύπαρξή της στη μουσική, στη δικαιοσύνη και στην αγάπη για την ίδια τη ζωή.

Οι Lazytrains στο Half Note Jazz Club

Tην Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, σε μια pre-release βραδιά του νέου τους άλμπουμ "Evil Business" με blues jazz και funk διάθεση.

Ένας οφειλόμενος φόρος τιμής στον Πιερ Μπουλέζ

Αιρετικός, απαιτητικός και συχνά προκλητικός, ο Μπουλέζ μεταμόρφωσε το μουσικό τοπίο του 20ού αιώνα με τις ιδέες και το έργο του.