Τρεις γιορτινές νύχτες στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Μουσικές νύχτες στο Ρίο, στο Παρίσι ή στην Αθήνα μέσα από χριστουγεννιάτικες γιορτινές ατμόσφαιρες...

Τρεις γιορτινές νύχτες στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

«Rio das Flores»

Ένα μουσικό project που ξεκινάει με την αισθαντική bossa nova των '60s, συναντά την εκρηκτική samba του Rio de Janeiro, φλερτάρει με τα βραζιλιάνικα funky grooves των '70s για να καταλήξει στην ελληνική σκηνή της ίδιας retro εποχής και διάθεσης, διασκευάζοντας την σε bossa nova. H Ειρήνη Βαρθακούρη με μια αυθεντική προσέγγιση στην ερμηνεία του βραζιλιάνικου ρεπερτορίου, με την πενταμελή βραζιλιάνικη μπάντα Banda Valeu, ιδρύει παράλληλα το Rio das Flores TRIO και μαζί με τον Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο και τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα, παρουσιάζουν τη βραζιλιάνικη μουσική στην αυθεντική της μορφή αλλά και με μια πιο ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. (Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου)

«Les Chansons»

Η Εύα Κοτανίδη γνώρισε τη γαλλική μουσική, θέλοντας και μη, σε μια ηλικία που τα τραγούδια γίνανε φίλοι της κι οι ερμηνευτές τους ένα είδος συγγενούς που υπάρχει για να θυμάσαι το Παρίσι. Εδώ η Εύα θυμάται τα τραγούδια που, λίγο τα διάλεξε και λίγο τη διάλεξαν αυτά: γαλλικά chansons που είναι εκεί, πάντα μαζί της σαν κούκλες από την παιδική της ηλικία και μαζί τους τραγούδια από τον δίσκο της «Théatrale». Αλλά και κάποια τραγούδια ακόμα που έχει μαζέψει προσεκτικά από διάφορα σημεία του κόσμου. Μια ατμοσφαιρική πτήση με γαλλική φινέτσα που, στο πιάνο, πιλοτάρει ο Παντελής Μπενετάτος. (Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου)

«Xmas with Dilemma»

Το γνωστό μας ντουέτο, οι Dilemma, που αποτελούν οι Σωτήρης Τράγκας (φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες, φλάουτο) και Πόπη Νταλαχάνη (φωνή, κιθάρα, loop), παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στο γιορτινό πνεύμα των ημερών. Παραδοσιακά κάλαντα, μουσικές και χριστουγεννιάτικοι ύμνοι φιλτράρονται από το ντουέτο των Dilemma και διασκευάζονται ειδικά για σαξόφωνο, κιθάρα και φωνές με αυτοσχεδιαστική διάθεση, ενώ παράλληλα γίνεται αφήγηση των άγνωστων ιστοριών τους. Οι Dilemma στο τελευταίο event της χρονιάς στο αγαπημένο café συνθέτουν μία μοναδική μαγική βραδιά με υπέροχες μελωδίες και γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ δεν θα λείψουν και κάποιες εκπλήξεις από τη μουσική τους παλέτα. (Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.

Με την όπερα "Αδελφή Βεατρίκη" του Δημήτρη Μητρόπουλου ανοίγει η αυλαία του "Ολύμπια"

Η όπερα θα ερμηνευθεί σε συναυλιακή μορφή από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τον Pierre Dumoussaud.

Οι Florence and the Machine στο Ejekt Festival 2023

Η μπάντα - φαινόμενο της Florence Welch επιστρέφει στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας Dance Fever Tour.

Οι Υouth Valley είναι πολλά παραπάνω από "Young Sad Lovers"

Γνωρίστε τη νέα αθηναϊκή μπάντα που συνταιριάζει dark indie επιρροές και παστέλ αισθητική λίγο πριν το πρώτο της live στο "Six D.O.G.S.".

Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς τιμούν τον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ένα μουσικό αφιέρωμα για τον μεγάλο καλλιτέχνη στο ΙΛΙΟΝ Plus.