Τρεις γιορτινές νύχτες στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Μουσικές νύχτες στο Ρίο, στο Παρίσι ή στην Αθήνα μέσα από χριστουγεννιάτικες γιορτινές ατμόσφαιρες...

Τρεις γιορτινές νύχτες στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

«Rio das Flores»

Ένα μουσικό project που ξεκινάει με την αισθαντική bossa nova των '60s, συναντά την εκρηκτική samba του Rio de Janeiro, φλερτάρει με τα βραζιλιάνικα funky grooves των '70s για να καταλήξει στην ελληνική σκηνή της ίδιας retro εποχής και διάθεσης, διασκευάζοντας την σε bossa nova. H Ειρήνη Βαρθακούρη με μια αυθεντική προσέγγιση στην ερμηνεία του βραζιλιάνικου ρεπερτορίου, με την πενταμελή βραζιλιάνικη μπάντα Banda Valeu, ιδρύει παράλληλα το Rio das Flores TRIO και μαζί με τον Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο και τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα, παρουσιάζουν τη βραζιλιάνικη μουσική στην αυθεντική της μορφή αλλά και με μια πιο ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. (Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου)

«Les Chansons»

Η Εύα Κοτανίδη γνώρισε τη γαλλική μουσική, θέλοντας και μη, σε μια ηλικία που τα τραγούδια γίνανε φίλοι της κι οι ερμηνευτές τους ένα είδος συγγενούς που υπάρχει για να θυμάσαι το Παρίσι. Εδώ η Εύα θυμάται τα τραγούδια που, λίγο τα διάλεξε και λίγο τη διάλεξαν αυτά: γαλλικά chansons που είναι εκεί, πάντα μαζί της σαν κούκλες από την παιδική της ηλικία και μαζί τους τραγούδια από τον δίσκο της «Théatrale». Αλλά και κάποια τραγούδια ακόμα που έχει μαζέψει προσεκτικά από διάφορα σημεία του κόσμου. Μια ατμοσφαιρική πτήση με γαλλική φινέτσα που, στο πιάνο, πιλοτάρει ο Παντελής Μπενετάτος. (Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου)

«Xmas with Dilemma»

Το γνωστό μας ντουέτο, οι Dilemma, που αποτελούν οι Σωτήρης Τράγκας (φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες, φλάουτο) και Πόπη Νταλαχάνη (φωνή, κιθάρα, loop), παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στο γιορτινό πνεύμα των ημερών. Παραδοσιακά κάλαντα, μουσικές και χριστουγεννιάτικοι ύμνοι φιλτράρονται από το ντουέτο των Dilemma και διασκευάζονται ειδικά για σαξόφωνο, κιθάρα και φωνές με αυτοσχεδιαστική διάθεση, ενώ παράλληλα γίνεται αφήγηση των άγνωστων ιστοριών τους. Οι Dilemma στο τελευταίο event της χρονιάς στο αγαπημένο café συνθέτουν μία μοναδική μαγική βραδιά με υπέροχες μελωδίες και γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ δεν θα λείψουν και κάποιες εκπλήξεις από τη μουσική τους παλέτα. (Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Viva la musica! Στο καλειδοσκόπιο του συναυλιακού καλοκαιριού

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχει "κάτι για όλους". Mας αποζημιώνει όμως με πληθώρα διεθνών καλλιτεχνών που έρχονται στην Αθήνα φορτσάτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
27/04/2024

Ξεκινά η προπώληση για την "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι στο Ηρώδειο

Η "Τόσκα" του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024.

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.