Γκάτσος, Λόρκα και Σεφέρης υπό το φως του φεγγαριού

Το φεγγάρι του Αυγούστου δίνει την ιδανική αφορμή για μία απ’ τις πιο ποιητικές συναυλίες του καλοκαιριού.

Γκάτσος, Λόρκα και Σεφέρης υπό το φως του φεγγαριού

Από το Λόρκα μέχρι το Γκάτσο, όλοι οι μεγάλοι ποιητές έχουν υμνήσει το φεγγάρι του Αυγούστου. Κάθε χρονιά, στα τέλη του Αυγούστου, το ίδιο αυτό φεγγάρι γεμίζει και στήνει το ιδανικό σκηνικό για τις τελευταίες συναυλίες του καλοκαιριού. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, έναν από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, το αποτέλεσμα αναμένεται μαγευτικό.

Όσο για τη μουσική, οι συνθέσεις του Γιώργου Ανδρέου, αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών, Ελλήνων και ξένων, με χαρακτήρα παραδοσιακό και λαϊκό, θα ακουστούν στο Ναό του Ποσειδώνος, την Κυριακή 26 Αυγούστου. Μαζί με τον διακεκριμένο συνθέτη και πιανίστα, ο Γιάννης Κότσιρας θα χαρίσει στα επιλεγμένα τραγούδια την στιβαρότητα αλλά και την απαιτούμενη ευαισθησία που χρειάζονται για να αναδειχθούν.

Την βραδιά έρχεται να συμπληρώσει ένα ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο της μουσικής, η Κορίνα Λεγάκη, αλλά και μία ορχήστρα από αναγνωρισμένους μουσικούς εκτελεστές.

i Κυριακή 26 Αυγούστου | Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη | Ναός Ποσειδώνα /Σούνιο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Megadeth και Sepultura στο Release Athens 2026

Δύο από τα πιο καθοριστικά ονόματα στην ιστορία του heavy metal μοιράζονται την σκηνή στην Πλατεία Νερού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

Όταν η έρημος των Tinariwen συνάντησε τη rock του Robert Plant

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών είναι μια μουσική συνάντηση πολιτισμών που αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο μέσα στον ήχο.

Οι "Κουκουβάγιες" του βρετανικού χιπ χοπ ξαναχτυπούν

Φτάνοντας τα 15 χρόνια δράσης, οι The Four Owls περιοδεύουν και πάλι στην Ευρώπη και προέβλεψαν, φυσικά, μια στάση και στην Αθήνα (Σάββατο 24/1, στο "Arch"), η οποία τους αγκάλιασε με ενθουσιασμό ήδη από τον πρώτο τους ερχομό.

Οι Human Touch είναι πάντοτε έτοιμοι

David Lynch, Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου δηλώνουν επίσης πρόθυμοι να αυτοσχεδιάσουν ανά πάσα στιγμή. Μιλούν για τη μουσική τους και όχι μόνο γι' αυτήν στο 'α'.

Οι Dalkance στήνουν ένα "After Valentines Party" στον Σταυρό του Νότου

Στον Σταυρό του Νότου Club θα στηθεί ένα πάρτι για όσους σιχαίνονται το love bombing του Αγίου Βαλεντίνου

Πρώτη στάση στην ευρωπαϊκή περιοδεία του Τζακ Σαβορέτι η Αθήνα

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με αφορμή το άλμπουμ "We Will Always Be The Way We Were", που αναμένεται στις 10 Απριλίου.

H Χριστίνα Μαξούρη τραγουδά για "Χίλιες Γυναίκες" σε μουσική Μίνου Μάτσα

Διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες είναι το νέο τραγούδι, τους στίχους του οποίου υπογράφει ο Θοδωρής Γκόνης.