Οκτώ συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Οι ξεχωριστές συναυλίες και τα live events των ημερών: από την καθαρή jazz στο σκληρό rock και από την κλασική πολλών επιπέδων στην μουσική της Κρήτης και σε ένα σύγχρονο ορατόριο

Οκτώ συναυλίες που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Γιάννης Κασέτας Group

Ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας και συνθέτης παρουσιάζει ένα live στο οποίο θα έχουμε την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρο το πρόσφατο άλμπουμ του Νοrthern Lights. Αυτό το άλμπουμ, πέρα από την αποδοχή του από κοινό και κριτικούς, διαθέτει μουσική βάση για πειραματισμούς σε ότι αφορά την ενορχήστρωση ενώ ο Κασέτας θα παρουσιάσει και καινούριο υλικό που θα παιχτεί πρώτη φορά εδώ. (Zoo, 24/5)

«JazzStroll in Kipseli»

Είναι μια ανοιξιάτικη μουσική βόλτα με όχημα την jazz και με ερμηνευτές ένα εκρηκτικό δίδυμο: τον πιανίστα Γιώργο Ψυχογιό και την τραγουδίστρια Ναταλία Ρασούλη. Δυο καλλιτέχνες με την ιδιαιτερότητά του ο καθένας, βρίσκουν τον κοινό τους δρόμο που είναι η δημιουργική αγάπη για την jazz. Από τη μεριά της Ναταλίας, αυτή η αγάπη της την οδηγεί στην ερμηνεία σπουδαίων τραγουδιών που έχουν πει η Ella Fitzgerald, η Mahalia Jackson κ.α. (Διέλευσις, 25/5)

Σπύρος Μοσχόπουλος

Ο διακεκριμένος σολίστ και συνθέτης σε ένα ρεσιτάλ που αναδεικνύει τις εκλεκτικές συγγένειες της πιανιστικής τέχνης σε τρεις φαινομενικά διαφορετικές μουσικές περιοχές: στην κλασική μουσική, στην τζαζ και στο αργεντίνικο τάνγκο. «Φρεντερίκ Σοπέν - Άστορ Πιατσόλα - Μπιλ Έβανς». O λυρισμός και η ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη συνδιαλέγονται με το πάθος και το παλμό του tango nuevo, καθώς και με την αδιόρατη μελαγχoλία της μουσικής ενός μεγαλοφυούς τζάζμαν. Ο πιανίστας πλαισιώνει το τρίπτυχο και με δικά του έργα-σχόλια στην νοσταλγική αναπόληση των μεγάλων συνθετών. (Μέγαρο μουσικής, 25/5)

Gadjo Dilo

Και όπως η άνοιξη αφήνει χώρο στο καλοκαίρι, έτσι και οι μουσικές μας απολαύσεις βρίσκουν τον δικό τους δρόμο μέσα από τον δρόμο των Gadjo Dilo στην ταράτσα του Gazarte (25/5). Εδώ το gipsy swing του Django Reinhardt γίνεται ένα με τους λαϊκορεμπέτικους ήχους μας και το θαυμάσιο αυτό γκρουπ κυριολεκτικά φτιάχνει τη νύχτα μας.

Up the Hammers Festival

Είναι μια διεθνική διήμερη μεταλλική σύναξη με γκρουπ όπως Manilla Road (ΗΠΑ), Doomsword (Iταλία), Northwind, Attika (ΗΠΑ), Agatus, Vulture (Γερμανία), Night (Σουηδία), Heavy Load (Σουηδία), Saracen (Μ. Βρετανία), Emerald (Ολλανδία), Glacier (ΗΠΑ), Crystal Viper (Πολωνία), Traitors Gate (Μ. Βρετανία), Speed Queen (Bουλγαρία). Γίνεται στο Gagarin 205 στις 25-26/5. [Υπάρχει και warm-up day στο An Club στις 24/5]

Music In Motion

Ένα διήμερο όπου καλλιτέχνες του χορού συμπράττουν με δημιουργούς σύγχρονης μουσικής. Την πρώτη μέρα παίζουν οι Βασίλης Σκαρμούτσος - Γεωργία Καλοδίκη, Δέσποινα Κυριακίδη - Χριστίνα-Μαρία Νικολοπούλου - Νίκος Παναγιωτάκης, Μαλβίνα-Νικολέττα Ανδρώνη - Γιώργος Χατζημιχελάκης, Quo Vadis - Γιώργος Παπουτσής, Luna Park - Λευτέρης Παπαδημητρίου. Την δεύτερη οι A-drift - Μανώλης Εκμεκτσόγλου, Νάντια Παλαιολόγου - Γιώργος Πολυχρονάκος, Blossom Threes - Αλέξης Πορφυριάδης, Εριφύλη Δαφέρμου & Χρύσα Καλλιάφα - Γιώργος Κοκκινάρης & Γιώργος Μαλεφάκης, Tupetamatu - Jeff Morris. (Τριανόν, 26-27/5)

ο Ήχος των Ανωγείων

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ μας φέρνει για ένα διήμερο (26-27/5) τον «Ήχο των Ανωγείων», διευρυμένο μέσα από πρωτότυπα ηχοχρώματα και αυτοσχεδιασμούς. Το Σάββατο θ’ ακούσουμε τα γκρουπ του μαντολινίστα Μιχάλη Κονταξάκη και του κιθαρίστα Χρίστου Τζιφάκι σε αλληλεπιδράσεις της κρητικής μουσικής με τους ήχους του κοσμου. Την Κυριακή, το εκπληκτικό –και φημισμένο στους κύκλους της world μουσικής– ντουέτο Xylouris White, το οποίο αποτελούν ο Γιώργης Ξυλούρης (λαούτο) και ο Jim White (ντραμς), θα μας δώσει την πραγματική δημιουργική διεθνική διάσταση της κρητικής μας παράδοσης.

«Το Χρονικόν της Αλώσεως»

Ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου, βασισμένο στο χρονογράφημα του Γεωργίου Φραντζή. Πρωταγωνιστούν ο Γρηγόρης Βαλτινός στον ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος στον ρόλο του Μωάμεθ και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στον ρόλο του ιστοριογράφου αφηγητή. (Εθνική Λυρική Σκηνή, 29/5)

Περισσότερες πληροφορίες

Gadjo Dilo

 • Jazz-Blues-Ethnic

Οι μελωδίες του Django Reinhardt συναντούν αυτές του Χιώτη και του Τσιτσάνη, δημιουργώντας το μοναδικό ήχο που οι ίδιοι αποκαλούν «Manouche de Grec».

Σπύρος Μοσχόπουλος

 • Jazz-Blues-Ethnic

Ρεσιτάλ του πιανίστα και συνθέτη με έργα Φρεντερίκ Σοπέν, Άστορ Πιατσόλα και Μπιλ Έβανς.

«Ο ήχος των Ανωγείων» (1η ημέρα)

 • Παραδοσιακή

Η κρητική μουσική μέσα από πρωτότυπα ηχοχρώματα, εμπνευσμένους αυτοσχεδιασμούς και οργανικές παραλλαγές. Απόψε παίζουν ο δεξιοτέχνης Μιχάλης Κονταξάκης (μαντολίνο) και ο βιρτουόζος Χρίστος Τζιφάκις (κιθάρα) με τα γκρουπ τους

«Ο ήχος των Ανωγείων» (2η ημέρα)

 • Παραδοσιακή

Η κρητική μουσική μέσα από πρωτότυπα ηχοχρώματα, εμπνευσμένους αυτοσχεδιασμούς και οργανικές παραλλαγές. Απόψε ακούμε το Xylouris White, το δυναμικό ντουέτο του λαουτιέρη Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργης) και του Αυστραλού ντράμερ των Dirty Three, του Jim White

Yannis Kassetas Group

 • Jazz-Blues-Ethnic

Ο γνωστός σαξοφωνίστας και συνθέτης παρουσιάζει κομμάτια από το δίσκο του «Νοrthern lights» αλλά και νέο τζαζικό υλικό.

Up The Hammers Warm Up Show

 • Rock-pop-folk

Σκληρή προθέρμανση με τη σουηδική Eddy Malm Band και τους δικούς μας Wrathblade, Blood Covered, Steamroller Assault, Stygian Oath

Up The Hammers Festival (1η ημέρα)

 • Rock-pop-folk

Διεθνική μεταλλική σύναξη με Manilla Road (ΗΠΑ), Doomsword (Iταλία), Northwind, Attika (ΗΠΑ), Agatus, Vulture (Γερμανία), Night (Σουηδία)

Up The Hammers Festival (2η ημέρα)

 • Rock-pop-folk

Διεθνική μεταλλική σύναξη με Heavy Load (Σουηδία), Saracen (Μ. Βρετανία), Emerald (Ολλανδία), Glacier (ΗΠΑ), Crystal Viper (Πολωνία), Traitors Gate (Μ. Βρετανία), Speed Queen (Bουλγαρία)

Music In Motion (1η ημέρα)

 • Ιδιαιτερότητες

Καλλιτέχνες του χορού συμπράττουν με δημιουργούς σύγχρονης μουσικής: Βασίλης Σκαρμούτσος - Γεωργία Καλοδίκη, Δέσποινα Κυριακίδη - Χριστίνα-Μαρία Νικολοπούλου - Νίκος Παναγιωτάκης, Μαλβίνα-Νικολέττα Ανδρώνη - Γιώργος Χατζημιχελάκης, Quo Vadis - Γιώργος Παπουτσής, Luna Park - Λευτέρης Παπαδημητρίου

Music In Motion (2η ημέρα)

 • Ιδιαιτερότητες

Καλλιτέχνες του χορού συμπράττουν με δημιουργούς σύγχρονης μουσικής: A-drift - Μανώλης Εκμεκτσόγλου, Νάντια Παλαιολόγου - Γιώργος Πολυχρονάκος, Blossom Threes - Αλέξης Πορφυριάδης, Εριφύλη Δαφέρμου & Χρύσα Καλλιάφα - Γιώργος Κοκκινάρης & Γιώργος Μαλεφάκης, Tupetamatu - Jeff Morris

«Το Χρονικό της Αλώσεως»

 • Κλασική μουσική

Ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου, βασισμένο στο χρονογράφημα του Γεωργίου Φραντζή. Πρωταγωνιστούν ο Γρηγόρης Βαλτινός στον ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος στον ρόλο του Μωάμεθ και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στον ρόλο του ιστοριογράφου αφηγητή

«JazzStroll in Kipseli»

 • Jazz-Blues-Ethnic

Mια ανοιξιάτικη βόλτα με αγαπημένες jazz μελωδίες από το εκρηκτικό δίδυμο Γιώργος Ψυχογιός (πιάνο) - Ναταλία Ρασούλη (φωνή)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Συναυλιακό αφιέρωμα στη Σμύρνη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Φεστιβάλ Μαραθώνα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μάς προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού.

12/08/2022

Φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων" με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η καλλιτεχνική τριάδα αποτελούμενη από τους Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο επιστρέφει στην Αθήνα για μια συναυλιακή βραδιά "Στη Σκιά των βράχων".

To "Anime" του Φοίβου Δεληβοριά στην Τεχνόπολη

Η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση του άλμπουμ του γνωστού καλλιτέχνη στην Τεχνόπολη από μία ομάδα ταλαντούχων συντελεστών.

Οι εκρηκτικοί Clamm τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Η αυστραλιανή μπάντα ανεβαίνει στη σκηνή της Death Disco και παρουσιάζει το νέο της δισκογραφικό υλικό, συνοδευόμενοι από τους Kidney Black και τους Frenzee.

Taki Tsan & Phyrosun στα Πανοραμικά Σκαλιά του Νιάρχου

Δύο θρύλοι της εγχώριας hip hop σκηνής έρχονται το φθινόπωρο στην Αθήνα ερμηνεύοντας ακυκλοφόρητα τραγούδια αλλά και παλαιότερα υλικό της δισκογραφίας τους.

Οι CHÓRES ταξιδεύουν στο παρελθόν μέσα από τους μουσικούς τόπους

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, η γυναικεία χορωδία έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.