Τα τραγούδια όμως μένουν! Ένας μικρός μουσικός αποχαιρετισμός στον Γιάννη Καλατζή (video)

Ο Γιάννης Καλατζής, ένας από τους πιο σημαντικούς μας τραγουδιστές για μια ολόκληρη δεκαετία (τέλη '60's με τέλη '70's) έφυγε αφήνοντας πίσω μόνο τα τραγούδια του

Τα τραγούδια όμως μένουν! Ένας μικρός μουσικός αποχαιρετισμός στον Γιάννη Καλατζή (video)

Ο Γιάννης Καλατζής έφυγε στα 74 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια πλούσια καλλιτεχνική ιστορία γιατί σ’ αυτή τη δουλειά τα τραγούδια είναι που μένουν και όχι τα λεφτά ή η δόξα. Έτσι, με μεγάλη ευκολία μπορεί να φτιάξει κανείς ένα “best of” για τον Γιάννη Καλατζή, μια σειρά τραγουδιών που περιγράφουν κάτι από την πορεία ενός από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές που ακούσαμε από τα τέλη των ‘60’s ως τα τέλη των ‘70’s. Βάζοντας μέσα επιτυχίες όπως ο «Σταμούλης ο λοχίας», το «Λεβεντόπαιδο», τον «Επιπόλαιο», την «Κυρα-Γιώργαινα», τον «Κουταλιανό», «Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ», «Παποράκι» και τόσα άλλα…

Μια δεκαετία – τόσο κράτησε η πορεία του Γιάννη Καλατζή. Μια πορεία που όμως έχει αφήσει πίσω της ισχυρά ίχνη. Όπως αυτό… Το παλιό ρολόι (Μάνος Λοΐζος-Λευτέρης Παπαδόπουλος)

Η καριέρα του Γιάννη Καλατζή ξεκίνησε μέσα από την «ανίχνευση» του ταλέντου του από τον σπουδαίο λαϊκό δημιουργό Γιώργο Μητσάκη… Αν ζούσαν οι αρχαίοι (Γιώργος Μητσάκης)

Η μεγάλη επιτυχία του έρχεται μέσα από ένα κορυφαίο τραγούδι που τον τοποθετεί στην πρώτη γραμμή των ερμηνευτών στο γύρισμα ‘60’s-‘70’s… Τα χρυσά κλειδιά (Θόδωρος Δερβενιώτης-Κώστας Βίρβος)

Η συνεργασία του με τον Μάνο Λοΐζο στο άλμπουμ «Σταθμός» αποτελεί πραγματικά πρόοδο στο ελληνικό τραγούδι… Δελφινάκι (Μάνος Λοΐζος-Λευτέρης Παπαδόπουλος)

Μήπως διαφωνείτε; Τζαμάικα (Μάνος Λοΐζος-Λευτέρης Παπαδόπουλος)

Το τι επιτυχίες έκανε ο Καλατζής με τον Γιώργο Κατσαρό και τον Πυθαγόρα δεν λέγεται! Εμείς όμως εδώ θα προτιμήσουμε άλλο mood… Αν βαρέθηκες κυρία (Σταύρος Κουγιουμτζής-Σώτια Τσώτου)

Που έχει και συνέχεια… Ξενάκι είμαι και θα ‘ρθω (Σταύρος Κουγιουμτζής)

Ώρα για έναν μικρό... "εξορκισμό"… Παραμυθάκι μου (Μάνος Λοΐζος-Λευτέρης Παπαδόπουλος)

Και ένα ακόμα αριστούργημα πριν ο Γιάννης Καλατζής περάσει σε άλλη φάση… Άσπρα θα φορέσω (Γιώργος Κατσαρός-Πυθαγόρας)

Για το φινάλε, μια μεγάλη επιτυχία ενός τότε νέου και άγνωστου ακόμα συνθέτη… Στη Χονολουλού (Νίκος Καρβέλας-Βαρβάρα Τσιμπούλη)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" στη Λυρική: προσεγμένη πλην ακαδημαϊκή ανάγνωση ενός εμβληματικού έργου πολιτικού μουσικού θεάτρου

Επιτυχημένη, παρά τις αρκετές ενστάσεις, υπήρξε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής της όπερας των Βάϊλ & Μπρεχτ "Η άνοδος και η πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ" που παρουσιάζεται στη Λυρική μέχρι τις 25/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
19/04/2024

Οι James επιστρέφουν στη χώρα μας

Για διπλή στάση, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ετοιμάζονται οι δημοφιλείς Βρετανοί τον Σεπτέμβριο.

Οι Pulp γιορτάζουν τα 30 χρόνια του άλμπουμ "His ‘N’ Hers"

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

H Downtempo Paintings ετοιμάζει μία κινηματογραφική, ethno-tribal fusion ηλεκτρονική συνάντηση

Τα Sunset Sessions επιστρέφουν σε νέο χώρο και υποδέχονται το Kaya Project & Hibernation, το δίδυμο Bitzpan και τον Dj Co.P.

"Αντικριστά" με τον Γιώργο Θεοφάνους και τέσσερις κορυφαίους συνθέτες στο Παλλάς

Ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιέται με τους Στέφανο Κορκολή, Κώστα Χατζή, Γιώργο Κατσαρό και Θανάση Πολυκανδριώτη θυμίζοντάς μας μεγάλες τους επιτυχίες που μας έχουν συγκινήσει.

Οι Megadeth βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες

Ο Dave Mustaine και η μπάντα του, επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη στους οπαδούς τους στην Αργεντινή, παίζοντας ένα ακουστικό σετ έξω από το "Hotel Madero" στο Μπουένος Άιρες.

Είναι οι Nothing But Thieves η "ελπίδα της κιθαριστικής rock";

Λίγο πριν το διπλό sold out συναυλιακό ραντεβού μας με ένα από τα πιο καυτά ονόματα που γέννησε η βρετανική ροκ σκηνή την τελευταία δεκαετία ακούμε ξανά τον τελευταίο δίσκο τους, "Dead Club City".