Ακούγοντας έναν κόσμο

Δύο συναυλίες για έναν τέτοιο μουσικό όπως ο Ludovico Einaudi είναι (;) μάλλον λίγες

Ακούγοντας έναν κόσμο

Αν ακούσει κάποιος το πιο πρόσφατο άλμπουμ του Ludovico Einaudi «Elements», συνειδητοποιεί ότι ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης έχει χτίσει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα από μουσικά (μελωδικά), φιλοσοφικά, μαθηματικά, εικαστικά κ.λπ. στοιχεία, καθώς έχει βρει τους κατάλληλους ρυθμούς για να τα δέσει και να τα χορογραφήσει ως κινήσεις του νου και της φαντασίας. Εδώ και χρόνια ο Ludovico Einaudi έχει αποδειχτεί πραγματικός μαέστρος σε αυτήν την τέχνη, συνδέοντας με μεγάλη επιτυχία –που μεταφράζεται σε μεγάλη ζήτηση– μουσικές που διαφέρουν και μηδενίζοντας τις μεταξύ τους αποστάσεις. Έτσι οι δύο συναυλίες του στο Ηρώδειο (19-20/6) αποδεικνύονται (μάλλον) λίγες.

Περισσότερες πληροφορίες

Ludovico Einaudi

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Γοητεύει το κοινό με τη λυρική κι εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μουσική του, που παντρεύει πολλά είδη δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.