"ΖΗ το ελληνικό τραγούδι" με τον Διονύση Σαββόπουλο

Ένα παλιό σχέδιο του Διονύση μπαίνει σ' εφαρμογή αυτό το καλοκαίρι. Με μια μεγάλη συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο...

 "ΖΗ το ελληνικό τραγούδι" με τον Διονύση Σαββόπουλο

Πριν από κάποια χρόνια, είχαμε βρεθεί με τον Διονύση Σαββόπουλο σε διπλανά τραπέζια στον "Σταυρό του Νότου", μάλλον σε μια παράσταση του Νίκου Πορτοκάλογλου - if memory serves!

 "ΖΗ το ελληνικό τραγούδι" με τον Διονύση Σαββόπουλο - εικόνα 1

Εκεί όμως που η memory serves - και serves well! - είναι η κουβέντα μας που είχε και ένα εξομολογητικό στοιχείο: "Θέλω να κάνω ξανά το Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι", μου είχε πει ο Διονύσης. "Αλλά δεν ξέρω αν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες". Να, λοιπόν, που οι συνθήκες το επιτρέπουν και έτσι, στις 12 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο, θα μαζευτεί ένας σπουδαίος τραγουδιστικός / τραγουδοποιητικός θίασος που, με τη φροντίδα του Διονύση Σαββόπουλου, θα δείξει πως "ΖΗ το Ελληνικό Τραγούδι"! Τα ονόματα θα ανακοινωθούν στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Όλοι μαζί μπορούμε - κατά τα γνωστά, όπως πέρυσι με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.