«Φωνή Δρυός» του Γιώργου Κουρουπού

Nέο έργο του συνθέτη σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής

«Φωνή Δρυός» του Γιώργου Κουρουπού

«Φωνή Δρυός», το νέο έργο του Γιώργου Κουρουπού σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση. Στη συναυλία θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από την «Οδύσσεια» (1995), που γράφτηκε από τον συνθέτη για το ομώνυμο μπαλέτο του John Neumeier Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης Τετάρτη 22 Μαρτίου, ώρα 20:30

«Φωνή Δρυός» του Γιώργου Κουρουπού - εικόνα 1

Το νέο έργο του Γιώργου Κουρουπού «Φωνή Δρυός», που είναι εμπνευσμένο από το Μαντείο της Δωδώνης, παρουσιάζεται σε πρώτη παγκόσμια την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Στη συναυλία, η οποία τιτλοφορείται «Γη και Θάλασσα», θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από τη μουσική του Γ. Κουρουπού για το μπαλέτο «Οδύσσεια» του John Neumeier [Τζον Νοϋμάγερ], που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο (1995, συμπαραγωγή MMA-Κρατική Όπερα του Αμβούργου) και στο εξωτερικό. Το έργο ερμηνεύεται για πρώτη φορά με τη μορφή αυτόνομης σουίτας. Στη συναυλία «Γη και Θάλασσα», τις συνθέσεις του Γ. Κουρουπού ερμηνεύουν οι σολίστ Άρτεμις Μπόγρη (σοπράνο) και Τάσος Αποστόλου (μπάσος-«Φωνή Δρυός», αφηγητής-«Οδύσσεια»). Μαζί τους, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Συμμετέχει χορωδιακό σύνολο υπό τη διδασκαλία του Νίκου Βασιλείου, ο οποίος έχει αναλάβει και τη μουσική προετοιμασία. Στον σχεδιασμό φωτισμών, ο Γιώργος Τέλλος. Στη «Φωνή Δρυός», σε ρόλο αφηγήτριας η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ την εικαστική επιμέλεια των προβολών που συνοδεύουν τα μουσικά μέρη έχει ο Τάκης Μαυρωτάς.

ΣΟΛΙΣΤ Άρτεμις Μπόγρη σοπράνο Τάσος Αποστόλου μπάσος, αφηγητής Ιουλίτα Ηλιοπούλου αφηγήτρια Τάκης Μαυρωτάς εικαστική επιμέλεια προβολής Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Μίλτος Λογιάδης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.