Νένα Βενετσάνου: "Αυτές και άλλες" στον "Παρνασσό"

Στην Αίθουσα «Παρνασσός» στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (ώρα 8:30 μ.μ.), η Νένα Βενετσάνου τραγουδά γι’ "Αυτές και Άλλες" γυναίκες που συνυπάρχουν μέσα στον αιώνιο κόσμο των Μύθων, της Ιστορίας, των Αγώνων. Guest: Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσσικιάν

Νένα Βενετσάνου

Στην Αίθουσα «Παρνασσός» στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (ώρα 8:30 μ.μ.), η Νένα Βενετσάνου τραγουδά γι’ "Αυτές και Άλλες" γυναίκες που συνυπάρχουν μέσα στον αιώνιο κόσμο των Μύθων, της Ιστορίας, των Αγώνων.

Νένα Βενετσάνου: "Αυτές και άλλες" στον "Παρνασσό" - εικόνα 1

Γι’ αυτές και άλλες που κρατούν αδιόρατες ισορροπίες ανάμεσα στη φαντασίωση και στην πραγματικότητα, για γυναίκες που ζουν γύρω μας, μέσα μας και που αντιμάχονται την ίδια τους την υπόσταση. Πρόκειται για μια συναυλία που έχει στον πυρήνα της γυναικεία πρόσωπα από την αρχαία τραγωδία, πρόσωπα της ποίησης, και τραγούδια αναφοράς στο φεμινιστικό κίνημα. Η Νένα Βενετσάνου από την αρχή της διαδρομής της, με συνείδηση της γυναικείας χειραφέτησης από τη δεκαετία του 80, υπηρετεί συστηματικά μέσα από πολιτιστικές- πολιτικές δραστηριότητες και φεστιβάλ μουσικής τον Γυναικείο Λόγο και παραμένει διεθνώς η καλλιτέχνις αναφοράς για το φεμινιστικό τραγούδι στην Ελλάδα.

Φέτος που κλείνουν τα σαράντα χρόνια 1977-2017 από το ψήφισμα του ΟΗΕ που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τα σπάνια τραγούδια από το «Κουτί της Πανδώρας», τη «Νέα Γή» , τις «Πόλεις του Νότου» , το «Καφέ Γκρέκο», το «Αγήρων Ηχος Θεάτρου» της Νένας Βενετσάνου και ποιητριών όπως Ζωή Καρέλλη, Γαλάτεια Καζαντζάκη , Βικτωρία Θεοδώρου, Αιμιλία Δάφνη , Μυρτιώτισσα, Μαρία Πολυδούρη, Μπέττη Κομνηνού ,Στέλλα Χρυσουλάκη, Σοφοκλή ,Ευριπίδη κ.ά, ηχούν αλλιώς και αντιστέκονται στην νέα σκληρή εποχή. Καλεσμένοι της βραδιάς θα είναι ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσσικιάν. Συντελεστές: Κιθάρα: Κώστας Χατζόπουλος Φυσαρμόνικες: Μάνος Αβαράκη Κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος Κρουστά: Σόλης Μπαρκί

Περισσότερες πληροφορίες

Νένα Βενετσάνου

  • Ελληνική

Tραγουδά γι’ "Αυτές και Άλλες" γυναίκες που συνυπάρχουν μέσα στον αιώνιο κόσμο των Μύθων , της Ιστορίας, των Αγώνων. Mια συναυλία που έχει στον πυρήνα της γυναικεία πρόσωπα από την αρχαία τραγωδία, πρόσωπα της ποίησης, και τραγούδια αναφοράς στο φεμινιστικό κίνημα. Guest: Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσσικιάν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου

Οι Δευτέρες στην Αθήνα αποκτούν νόημα με τον αγαπημένο τραγουδοποιό να δίνει ραντεβού με το κοινό του σε μια σειρά εμφανίσεων

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/01/2026

"Μυρωθκιές της Μεσογείου" θα γεμίσουν το Σπίτι της Κύπρου

Το Mediterranean Trio σε μια συναυλία μουσικής δωματίου θα συνδυάσει την παραδοσιακή με την σύγχρονη μουσική της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Σπύρος Μάνεσης φέρνει την πολυδιάστατη μουσική του στο Theatre of the NO

Μαζί με δύο κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σκηνής, ο πιανίστας και σολίστ θα διανύσει τζαζ μουσικές διαδρομές από την προσωπική του δισκογραφία και άλλους σημαντικούς δημιουργούς.

Το ντοκιμαντέρ για τους The Dream Syndicate είναι το καλύτερο ζέσταμα πριν την συναυλία τους στο Gagarin 205

To "How Did We Find Ourselves Here?" είναι η ιδανική εισαγωγή στη μουσική και την ιστορία της καλιφορνέζικης μπάντας που καθόρισε το Paisley Underground κίνημα της δεκαετίας του ’80.

Τρεις από τις καλύτερες ελληνικές πανκ ροκ μπάντες τον Μάρτιο στην σκηνή του Αn Club

Η Guerrilla Live Productions γιορτάζει την "APLFTHRC-Decade Edition" με μια συναυλία που μπλέκει τo punk rock με το hardcore και τo surf rock.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρεις συναυλίες

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο για τρεις συναυλίες.

Οι Σκιαδαρέσες στήνουν πιτζάμα πάρτι στον Σταυρό του Νότου

Δύο βραδιές γεμάτες αγαπημένα τραγούδια, μουσική και χιούμορ που θυμίζουν sleepover.