Ξεσηκωτικό folk punk από τους Dropkick Murphys

Το αμερικανικό συγκρότημα επιστρέφει το Σάββατο 11/2 στο «Piraeus 117 Academy» για να μας παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ αλλά και για να στήσει ένα ανείπωτο punk γλέντι με τα γνωστά hits του.

Ξεσηκωτικό folk punk από τους Dropkick Murphys

Το αμερικανικό συγκρότημα επιστρέφει αυτό το Σάββατο 11/2 στο «Piraeus 117 Academy» για να μας παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ αλλά και για να στήσει ένα ανείπωτο punk γλέντι με τα γνωστά hits του.

Ξεσηκωτικό folk punk από τους Dropkick Murphys - εικόνα 1

Είμαστε περίεργη μουσικόφιλη φάρα εμείς οι Έλληνες. Κολλάμε άγρια με μπάντες και αποκτούμε μαζί τους μια διαχρονική σχέση που ξεπερνάει τα όρια των trends και των εφήμερων εμπορικών επιταγών, όπως έχει γίνει με τους Puressence, Archive, Calexico, Clutch και τόσους άλλους. Αυτοί οι δεσμοί δημιουργούνται συνήθως ύστερα από ένα οργιώδες live-σταθμός. Η καταιγιστική, ισοπεδωτική παρουσία των Dropkick Murphys τον περασμένο Ιούνιο στη Μαλακάσα, λοιπόν, λειτούργησε σαν ένα αόρατο συμβόλαιο, το οποίο υπέγραψε το βοστονέζικο συγκρότημα με τους Έλληνες φαν του. Γι’ αυτό οι Αμερικανοί πιονέροι του folk punk ξανάρχονται αυτό το Σάββατο 11/2 στο «Piraeus 117 Academy» για άλλη μία συναυλιακή απογείωση.

Ξεσηκωτικό folk punk από τους Dropkick Murphys - εικόνα 2

Ελλάς-Βοστόνη κοινοί μουσικοί δρόμοι
Οι λόγοι που οι Dropkick Murphys απέκτησαν ευρύ fan base στη χώρα μας είναι αρκετοί. Πρώτα από όλα το κεφάτο folk μουσικό τους ιδίωμα (γκάιντα και μαντολίνο παρέα με κοφτά riffs και πάνκικα τύμπανα) ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία και την έφεσή μας στους χορούς και στα γλέντια. Κατά δεύτερον το τριφύλλι, έμβλημα του συγκροτήματος –λόγω της ιρλανδο-αμερικανικής καταγωγής των μελών του– κόλλησε με τον φανατικό πυρήνα των οπαδών της αθηναϊκής ομάδας που μοιράζεται το ίδιο διακριτικό… Αν προσθέσεις στα παραπάνω και την εμφάνισή τους στο Rockwave 2016, που αναμφίβολα πώρωσε τους πιστούς και γέννησε νέους φαν, γίνεται σαφές ότι οι Dropkick είναι το next big thing της εναλλακτικής συναυλιακής Αθήνας. Βέβαια, η διά ζώσης σχέση μας με τους συμπαθείς Βοστονέζους μπορεί να ξεκίνησε τώρα, ωστόσο η punk μπάντα έχει γράψει τη δική της σπουδαία ιστορία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ξεσηκωτικό folk punk από τους Dropkick Murphys - εικόνα 3

Back to the roots
Οι Dropkick Murphys είναι κάτι παραπάνω από ένα συγκρότημα, ειδικά για την ιρλανδο-αμερικανική κοινότητα της Βοστόνης. Ο Κεν Κάσεϊ και η μουσική παρέα του ξεπήδησαν μέσα από τη λαϊκή παράδοση της αμερικανικής πόλης, τραγουδώντας για τα εργατικά σωματεία, τους Red Sox και τις μεταναστευτικές ρίζες τους. Από το 1996 η μπάντα δουλεύει μεθοδικά το πάντρεμα της ιρλανδικής folk και του punk κι έγραψε τραγούδια-ύμνος όπως τα «Rose Tattoo», «Kiss me, I’m shitfaced» και, φυσικά, «I’m shipping up to Boston», ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στους επόμενους πειραματιστές – χωρίς αυτούς δύσκολα θα ακούγαμε τους δικούς μας κλαρινο-στοουνεράδες Villagers of Ioannina City. Τώρα οι Dropkick Murphys παρουσιάζουν τον καινούργιο δίσκο τους «11 short stories of pain & glory» σε πιο χαλαρό τέμπο και πιο μεστό ήχο, ο οποίος μιλάει για τα οξεία κοινωνικά ζητήματα της βοστονέζικης κοινότητας –και ιδιαίτερα αυτό των ναρκωτικών–, με το συγκινητικό «You’ll never walk alone» να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Dropkick Murphys

  • Rock-pop-folk

Το ανεβαστικό Celtic punk τους, με γκάιντα και σκληρές κιθάρες, σε ένα βοστονέζικο υβρίδιο που λατρεύει το ελληνικό κοινό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.

Το μουσικοθεατρικό έργο "Η φωνή των Βακχών" του Γιάννη Αγγελάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στην παράσταση μουσικού θεάτρου συμμετέχει ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και μουσικοί από το ειδικευμένο στη σύγχρονη μουσική σύνολο Ergon Εnsemble.

Easter Eggs: Η πασχαλινή παράδοση της διεθνούς δισκογραφίας

Το μουσικό γεγονός της φετινής άνοιξης –η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου φρέσκου άλμπουμ της υπέρτατης pop star Taylor Swift– επαναφέρει στο προσκήνιο έναν ιδιαίτερο "θεσμό", που έχει ήδη σημαντική ιστορία, μα παραμένει αγαπητός και στο νεότερο κοινό.