Γιορτάζοντας με την Εθνική Λυρική σκηνή

Εμπνευσμένη από το πνεύμα των ημερών η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο.

Γιορτάζοντας με την Εθνική Λυρική σκηνή

Εμπνευσμένη από το πνεύμα των ημερών η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στις 28/12 & 05/01 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, και στις 30/12 στο Πεδίον του Άρεως.

Γιορτάζοντας με την Εθνική Λυρική σκηνή - εικόνα 1

Η αρχή γίνεται με το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής (Υποδοχή) ΕΛΣ, ΚΠΙΣΝ την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00. Οι γιορτινές αυτές μέρες δημιουργούν την ιδανικότερη ατμόσφαιρα για όπερα, μερικές από τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης όπως αυτή της Μιμής και του Ροντόλφο στη «Μποέμ» του Πουτσίνι, ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Συμμετέχουν οι μονωδοί της ΕΛΣ: Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύσης Σούρμπης και Γιάννης Χριστόπουλος υπό τον πιανίστα Φρίξο Μόρτζο. Η είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Συνεχίζοντας με την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία, αυτή την φορά στο Πεδίον του Άρεως όπου η ΕΛΣ αποδεικνύει την εξωστρέφεια της, η οποία θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου στις 17:00. Θα παρουσιαστούν διάσημες άριες και ντουέτα από τους μονωδούς της ΕΛΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής. Ενδεικτικά, θα παρουσιαστούν όπερες όπως η «Τραβιάτα» του Βέρντι, η «Κάρμεν» του Μπιζέ, ο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Γκουνό, το «Ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέττι, ο «Μαγικός αυλός» του Μότσαρτ, ο «Ριγολέττος» του Βέρντι, ο «Ντον Πασκουάλε» του Ντονιτσέττι, ο «Φάουστ» του Γκουνό. Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Γιορτάζοντας με την Εθνική Λυρική σκηνή - εικόνα 2

Με το δεξί μπαίνει στο φουαγιέ του νέου κτηρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 όπου με τη συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου και υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η ιδιαιτέρως δραστήρια Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα Σούμπερτ, Ροσσίνι, Ραχμάνινοφ, Πέρσελ, εορταστικά χορωδιακά, όπως η «Άγια Νύχτα», καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους. Η είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες
ΕΛΣ: Λεωφόρος. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 17674
Τηλ: 210-3711392 /391/320
Site: http://www.nationalopera.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Aκύρωση των παραστάσεων "Φάλσταφ" και "Στρέλλας" λόγω συμμετοχής εργαζομένων της ΕΛΣ στη 48ωρη απεργία

Τα Ταμεία της ΕΛΣ θα ενημερώσουν τηλεφωνικά τους κατόχους των εισιτηρίων.

01/02/2023

Σταύρος Λάντσιας: "Ο Ennio Morricone ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, με αξιοθαύμαστη εργατικότητα"

Καθώς ο καταξιωμένος δημιουργός ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη (Σάββατο 4 & Κυριακή 5/2, Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός"), του ζητήσαμε να ξεδιπλώσει τη σχέση που διατηρεί με τις μουσικές του.

Η ΚΟΑ γιορτάζει150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον Μιχαήλ Πλετνιόφ

H KOA τιμά τον Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον πιανίστα και αρχιμουσικό Μιχαήλ Πλετνιόφ και ο Λουκάς Καρυτινός ηγείται της ερμηνείας του συμφωνικού ποιήματος του Στράους, "Η ζωή ενός ήρωα".

Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο "Πέρα από τη θάλασσα"

Ανακοινώθηκαν νέες ημερομηνίες για τις συναυλίες, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ξεκινάει η προπώληση για τις παραγωγές Απριλίου – Ιουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H προπώληση των παραγωγών της ΕΛΣ, που θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος" και στην Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου.

2023 Ελευσίς: 10 μουσικά δρώμενα που δεν πρέπει να χάσετε

Η συζήτηση που άναψε η επικείμενη συναυλία των Στέρεο Νόβα φανέρωσε την ξεχωριστή θέση της μουσικής στο εντυπωσιακό πρόγραμμα με το οποίο θα εορταστεί η ανακήρυξη της ιστορικής πόλης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Διπλό ραντεβού με τη νέα all-star μπάντα του Frank Gambale

Το νέο super group θα παρουσιάσει στην σκηνή του "Αθηνά Live" μερικά από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια του Gambale και νέες συνθέσεις.