Γιορτάζοντας με την Εθνική Λυρική σκηνή

Εμπνευσμένη από το πνεύμα των ημερών η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο.

Γιορτάζοντας με την Εθνική Λυρική σκηνή

Εμπνευσμένη από το πνεύμα των ημερών η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στις 28/12 & 05/01 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, και στις 30/12 στο Πεδίον του Άρεως.

Γιορτάζοντας με την Εθνική Λυρική σκηνή - εικόνα 1

Η αρχή γίνεται με το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής (Υποδοχή) ΕΛΣ, ΚΠΙΣΝ την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00. Οι γιορτινές αυτές μέρες δημιουργούν την ιδανικότερη ατμόσφαιρα για όπερα, μερικές από τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης όπως αυτή της Μιμής και του Ροντόλφο στη «Μποέμ» του Πουτσίνι, ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Συμμετέχουν οι μονωδοί της ΕΛΣ: Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύσης Σούρμπης και Γιάννης Χριστόπουλος υπό τον πιανίστα Φρίξο Μόρτζο. Η είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Συνεχίζοντας με την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία, αυτή την φορά στο Πεδίον του Άρεως όπου η ΕΛΣ αποδεικνύει την εξωστρέφεια της, η οποία θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου στις 17:00. Θα παρουσιαστούν διάσημες άριες και ντουέτα από τους μονωδούς της ΕΛΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής. Ενδεικτικά, θα παρουσιαστούν όπερες όπως η «Τραβιάτα» του Βέρντι, η «Κάρμεν» του Μπιζέ, ο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Γκουνό, το «Ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέττι, ο «Μαγικός αυλός» του Μότσαρτ, ο «Ριγολέττος» του Βέρντι, ο «Ντον Πασκουάλε» του Ντονιτσέττι, ο «Φάουστ» του Γκουνό. Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Γιορτάζοντας με την Εθνική Λυρική σκηνή - εικόνα 2

Με το δεξί μπαίνει στο φουαγιέ του νέου κτηρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 όπου με τη συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου και υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η ιδιαιτέρως δραστήρια Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα Σούμπερτ, Ροσσίνι, Ραχμάνινοφ, Πέρσελ, εορταστικά χορωδιακά, όπως η «Άγια Νύχτα», καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους. Η είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες
ΕΛΣ: Λεωφόρος. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 17674
Τηλ: 210-3711392 /391/320
Site: http://www.nationalopera.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.