Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio"

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου o δημοφιλής διεθνής Βαλκάνιος συνθέτης μοιράζεται τη σκηνή του "Diogenis Studio" με την σπουδαία τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα. Είναι δυο συναυλιακά events που σηματοδοτούν την εκκίνηση ενός νέου φεστιβάλ που έρχεται να σφραγίσει τον μουσικό πολιτισμό της πόλης μας.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio"

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου o δημοφιλής διεθνής Βαλκάνιος συνθέτης μοιράζεται τη σκηνή του "Diogenis Studio" με την σπουδαία τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα. Είναι δυο συναυλιακά events που σηματοδοτούν την εκκίνηση ενός νέου φεστιβάλ που έρχεται να σφραγίσει τον μουσικό πολιτισμό της πόλης μας.

To ATHENS MUSIC FESTIVAL φιλοδοξεί να γίνει το "σημείο συνάντησης" κορυφαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με την αφρόκρεμα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Πρόκειται για μία νέα πρόταση που ξεπερνά τα τετριμμένα φέρνοντας κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και προσκαλώντας τους να συνεργαστούν επί σκηνής. Το φεστιβάλ αυτό ξεκινάει τον Δεκέμβριο και θα παρουσιάζει δύο διαφορετικές μουσικές παραστάσεις κάθε μήνα μέχρι και τον Μάρτιο του 2017.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio" - εικόνα 1

Πρώτος προσκεκλημένος του Athens Music Festival είναι o διεθνούς φήμης Σερβοκροάτης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις πανέμορφες κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του,ο Goran Bregovic. Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής. Τσιγγάνικοι ήχοι, γιατί οι μουσικές του Bregovic είναι σαν τον ίδιο, ελεύθερες. Χωρίς πατρίδα και όρια. Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio" - εικόνα 2

Η βραδιά θα ξεκινήσει με μία προσωπική συναυλία της Γιώτας Νέγκα με ειδικά επιλεγμένα τραγούδια για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Θα παρουσιαστούν επιτυχίες που έχουμε ήδη αγαπήσει από τους δύο τελευταίους της δίσκους (ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΙΛΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΑΥΤΟΣ) καθώς και επιλεγμένα σπουδαία τραγούδια κορυφαίων δημιουργών. Με διακριτά τα βαλκανικά ηχοχρώματα και αυθεντικές λαϊκές καταβολές η Γιώτα Νέγκα θα συναντήσει με ιδανικό τρόπο στη συνέχεια τον Goran Bregovic ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα από το ελληνικό κοινό σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, με την οποία ο συνθέτης δημιούργησε δίσκους ορόσημο, το εμβληματικό «Παραδέχτηκα» και το «Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα», που πιστοποίησαν καλλιτεχνικά την άρρηκτη σχέση του με τη χώρα μας. Παράλληλα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να την απολαύσουμε να ερμηνεύει και ένα τραγούδι στη γλώσσα του Bregovic. UPCOMING SHOWS 23/12 Η επόμενη καλλιτεχνική συνάντηση τα έχει όλα. Οι Club de Belugas συναντούν τους Mikro και την Μαρίζα Ρίζου την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

Υποστήριξη Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και κοινωνικού έργου Δήμων Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας. To ATHENS MUSIC FESTIVAL αφουγκράζεται τα προβλήματα των συνανθρώπων μας και βρίσκεται δίπλα στο σημαντικό έργο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και του κοινωνικού έργου των Δήμων Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα προσφέρεται για την υποστήριξη των δράσεων του Κέντρου και κάθε δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων που ζουν στην πόλη καθώς και την υποστήριξη των πολιτών και των οικογενειών που, ενώ δεν είναι άστεγοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Νύχτες Μαγικές": Ένα ταξίδι στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού

Η συναυλία- αφιέρωμα σε στιγμές της λαϊκής μουσικής με σπουδαίους καλλιτέχνες για μια μοναδική νύχτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/07/2025

Φ hill Sessions: Τα πιο δροσερά ραντεβού μας στον λόφο του Φιλοπάππου

Οι καλοκαιρινές νύχτες γεμίζουν μουσική στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα Φ hill Sessions να υποδέχονται κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Tigran Hamasyan, Fantastic Negrito, Light in Babylon και Xylouris White.

Νέα ημερομηνία και μέρος για τη συναυλία της Κατερίνας Λιόλιου

Λόγω του επαναπρογραμματισμού των περιοδειών και της παράτασης των εμφανίσεων της τραγουδίστριας στο "Romeo" η συναυλία της στην Αθήνα μεταβάλλεται.

Το Lake Party Trichonida 2025 έχει Νίκο Πορτοκάλογλου, Γιάννη Κότσιρα και Νίκο Οικονομόπουλο

Το ξέφρενο διήμερο πάρτι στο Κτήμα Πιθάρι θα πλαισιώσουν με DJ set ο Onemanshow και ο Θέμης Γεωργαντάς.

Η Λένα Πλάτωνος συναντά Σαβίνα Γιαννάτου και Γιάννη Παλαμίδα στου Φιλοπάππου

Μαζί της, για τη συναυλία που θα κλείσει τα Φ Hill Sessions, και ο Stergios T.

Το Primer 2025 υποδέχεται τους Faithless και 12 ακόμη international acts

Με ένα φαντασμαγορικό line-up, δύο stages, διεθνείς superstars και ένα ολοκαίνουργιο κεντρικό stage, το Primer επιστρέφει για να επιβεβαιώσει πως η Αθήνα έχει πλέον το δικό της EDM φεστιβάλ ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Γυναίκες στην τέχνη και την παράδοση: Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στη Σαντορίνη

Βιολέτα Ίκαρη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Νεφέλη Φασούλη και πολλές ακόμα ξεχωριστές φωνές δίνουν το παρών στο νέο φεστιβάλ "Στη Σκιά της Κόρης".