Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio"

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου o δημοφιλής διεθνής Βαλκάνιος συνθέτης μοιράζεται τη σκηνή του "Diogenis Studio" με την σπουδαία τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα. Είναι δυο συναυλιακά events που σηματοδοτούν την εκκίνηση ενός νέου φεστιβάλ που έρχεται να σφραγίσει τον μουσικό πολιτισμό της πόλης μας.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio"

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου o δημοφιλής διεθνής Βαλκάνιος συνθέτης μοιράζεται τη σκηνή του "Diogenis Studio" με την σπουδαία τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα. Είναι δυο συναυλιακά events που σηματοδοτούν την εκκίνηση ενός νέου φεστιβάλ που έρχεται να σφραγίσει τον μουσικό πολιτισμό της πόλης μας.

To ATHENS MUSIC FESTIVAL φιλοδοξεί να γίνει το "σημείο συνάντησης" κορυφαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με την αφρόκρεμα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Πρόκειται για μία νέα πρόταση που ξεπερνά τα τετριμμένα φέρνοντας κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και προσκαλώντας τους να συνεργαστούν επί σκηνής. Το φεστιβάλ αυτό ξεκινάει τον Δεκέμβριο και θα παρουσιάζει δύο διαφορετικές μουσικές παραστάσεις κάθε μήνα μέχρι και τον Μάρτιο του 2017.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio" - εικόνα 1

Πρώτος προσκεκλημένος του Athens Music Festival είναι o διεθνούς φήμης Σερβοκροάτης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις πανέμορφες κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του,ο Goran Bregovic. Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής. Τσιγγάνικοι ήχοι, γιατί οι μουσικές του Bregovic είναι σαν τον ίδιο, ελεύθερες. Χωρίς πατρίδα και όρια. Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio" - εικόνα 2

Η βραδιά θα ξεκινήσει με μία προσωπική συναυλία της Γιώτας Νέγκα με ειδικά επιλεγμένα τραγούδια για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Θα παρουσιαστούν επιτυχίες που έχουμε ήδη αγαπήσει από τους δύο τελευταίους της δίσκους (ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΙΛΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΑΥΤΟΣ) καθώς και επιλεγμένα σπουδαία τραγούδια κορυφαίων δημιουργών. Με διακριτά τα βαλκανικά ηχοχρώματα και αυθεντικές λαϊκές καταβολές η Γιώτα Νέγκα θα συναντήσει με ιδανικό τρόπο στη συνέχεια τον Goran Bregovic ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα από το ελληνικό κοινό σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, με την οποία ο συνθέτης δημιούργησε δίσκους ορόσημο, το εμβληματικό «Παραδέχτηκα» και το «Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα», που πιστοποίησαν καλλιτεχνικά την άρρηκτη σχέση του με τη χώρα μας. Παράλληλα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να την απολαύσουμε να ερμηνεύει και ένα τραγούδι στη γλώσσα του Bregovic. UPCOMING SHOWS 23/12 Η επόμενη καλλιτεχνική συνάντηση τα έχει όλα. Οι Club de Belugas συναντούν τους Mikro και την Μαρίζα Ρίζου την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

Υποστήριξη Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και κοινωνικού έργου Δήμων Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας. To ATHENS MUSIC FESTIVAL αφουγκράζεται τα προβλήματα των συνανθρώπων μας και βρίσκεται δίπλα στο σημαντικό έργο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και του κοινωνικού έργου των Δήμων Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα προσφέρεται για την υποστήριξη των δράσεων του Κέντρου και κάθε δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων που ζουν στην πόλη καθώς και την υποστήριξη των πολιτών και των οικογενειών που, ενώ δεν είναι άστεγοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Black Country, New Road έρχονται (ευτυχώς) ξανά στην Αθήνα

Οι Άγγλοι εκπρόσωποι της indie σκηνής σε ένα ακόμα live στη χώρα μας με τρία ξεχωριστά άλμπουμ στις αποσκευές τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2026

Samba με τους Quilombo στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια βραδιά χωρίς καθίσματα

Πάνω από 50 μουσικοί και χορευτές μετατρέπουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου την αίθουσα σε ζωντανή πίστα χορού υπό τους αφροβραζιλιάνικους ήχους των κρουστών.

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας και Καζούλης επιστρέφουν στο Κύτταρο για δύο βραδιές

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ροκάρουν σε ένα σουρεάλ αποκριάτικο party και στις 6 του Μάρτη, υποδέχονται την άνοιξη τραγουδώντας και χορεύοντας.

Μαντώ, Μπίγαλης, Πωλίνα και Βόσσου σε μια αποκριάτικη συναυλία γεμάτη κέφι και χορό

Το περιβόητο "80s & 90s Party", το πιο feelgood live happening, επιστρέφει στο Κύτταρο για ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ.

Ο Χρήστος Χατζής βλέπει τη μουσική ως νοητική γλώσσα

Στη διάλεξή του ο έλληνας συνθέτης θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής για τη μουσική του αντίληψη που γεφυρώνει την κλασική και την τζαζ μουσική.

Οι Dream Syndicate καταφθάνουν για μια μοναδική συναυλία στο Gagarin 205

Με τον Steve Wynn, έρχονται στην Αθήνα την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026.

"Πεπρωμένον φυγείν": Μια μουσική παράσταση για τις ομηρικές ηρωίδες στις ιταλικές καντάτες του 17ου αιώνα

Μια παράσταση που εμβαθύνει στις ιστορίες της Ελένης, της Ανδρομάχης και της Κασσάνδρας έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια.