Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio"

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου o δημοφιλής διεθνής Βαλκάνιος συνθέτης μοιράζεται τη σκηνή του "Diogenis Studio" με την σπουδαία τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα. Είναι δυο συναυλιακά events που σηματοδοτούν την εκκίνηση ενός νέου φεστιβάλ που έρχεται να σφραγίσει τον μουσικό πολιτισμό της πόλης μας.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio"

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου o δημοφιλής διεθνής Βαλκάνιος συνθέτης μοιράζεται τη σκηνή του "Diogenis Studio" με την σπουδαία τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα. Είναι δυο συναυλιακά events που σηματοδοτούν την εκκίνηση ενός νέου φεστιβάλ που έρχεται να σφραγίσει τον μουσικό πολιτισμό της πόλης μας.

To ATHENS MUSIC FESTIVAL φιλοδοξεί να γίνει το "σημείο συνάντησης" κορυφαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με την αφρόκρεμα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Πρόκειται για μία νέα πρόταση που ξεπερνά τα τετριμμένα φέρνοντας κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και προσκαλώντας τους να συνεργαστούν επί σκηνής. Το φεστιβάλ αυτό ξεκινάει τον Δεκέμβριο και θα παρουσιάζει δύο διαφορετικές μουσικές παραστάσεις κάθε μήνα μέχρι και τον Μάρτιο του 2017.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio" - εικόνα 1

Πρώτος προσκεκλημένος του Athens Music Festival είναι o διεθνούς φήμης Σερβοκροάτης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις πανέμορφες κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του,ο Goran Bregovic. Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής. Τσιγγάνικοι ήχοι, γιατί οι μουσικές του Bregovic είναι σαν τον ίδιο, ελεύθερες. Χωρίς πατρίδα και όρια. Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό.

Με Goran Bregovic ξεκινάει το Athens Music Festival στο "Diogenis Studio" - εικόνα 2

Η βραδιά θα ξεκινήσει με μία προσωπική συναυλία της Γιώτας Νέγκα με ειδικά επιλεγμένα τραγούδια για τη συγκεκριμένη εμφάνιση. Θα παρουσιαστούν επιτυχίες που έχουμε ήδη αγαπήσει από τους δύο τελευταίους της δίσκους (ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΙΛΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΑΥΤΟΣ) καθώς και επιλεγμένα σπουδαία τραγούδια κορυφαίων δημιουργών. Με διακριτά τα βαλκανικά ηχοχρώματα και αυθεντικές λαϊκές καταβολές η Γιώτα Νέγκα θα συναντήσει με ιδανικό τρόπο στη συνέχεια τον Goran Bregovic ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα από το ελληνικό κοινό σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, με την οποία ο συνθέτης δημιούργησε δίσκους ορόσημο, το εμβληματικό «Παραδέχτηκα» και το «Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα», που πιστοποίησαν καλλιτεχνικά την άρρηκτη σχέση του με τη χώρα μας. Παράλληλα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να την απολαύσουμε να ερμηνεύει και ένα τραγούδι στη γλώσσα του Bregovic. UPCOMING SHOWS 23/12 Η επόμενη καλλιτεχνική συνάντηση τα έχει όλα. Οι Club de Belugas συναντούν τους Mikro και την Μαρίζα Ρίζου την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

Υποστήριξη Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και κοινωνικού έργου Δήμων Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας. To ATHENS MUSIC FESTIVAL αφουγκράζεται τα προβλήματα των συνανθρώπων μας και βρίσκεται δίπλα στο σημαντικό έργο του Κέντρου Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και του κοινωνικού έργου των Δήμων Νέας Σμύρνης και Γλυφάδας. Στο πλαίσιο αυτό, μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις θα προσφέρεται για την υποστήριξη των δράσεων του Κέντρου και κάθε δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων που ζουν στην πόλη καθώς και την υποστήριξη των πολιτών και των οικογενειών που, ενώ δεν είναι άστεγοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Σκιαδαρέσες στήνουν πιτζάμα πάρτι στον Σταυρό του Νότου

Δύο βραδιές γεμάτες αγαπημένα τραγούδια, μουσική και χιούμορ που θυμίζουν sleepover.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

Ο Bruno Mars ακούγεται παντού με το single του "I Just Might".

Ο σούπερ σταρ κυκλοφορεί το τέταρτο σόλο άλμπουμ του, "The Romantic", και ήδη το πρώτο single με τίτλο "I Just Might," ακούγεται παντού.

Δύο κορυφαίοι σολίστ σε έναν διάλογο υψηλής δεξιοτεχνίας

Ο Σίμος Παπάνας και ο Σίμον Τρπτσέσκι σε μια σπάνια μουσική σύμπραξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

"Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού": Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Δημήτρη Λάγιο

Μια βραδιά, γεμάτη συναισθηματική ένταση, δυναμισμό και έντονη κοινωνική και πολιτική φόρτιση.

Η Ρία Ελληνίδου, παρουσιάζει με τη φωνή της, το "Ό,τι Και Να Γίνει Θυμήσου"

Η επιτυχημένη και αυθεντική ερμηνεύτρια, παρουσιάζει ακόμα ένα τραγούδι που αγαπήσαμε ξανά με τη φωνή της, το "Ό,τι Και Να Γίνει Θυμήσου".

Ο Ewan McVicar έρχεται με δυνατό soundsystem να γεμίσει το dancefloor του Ωδείου Αθηνών

Ένα σετ ηλεκτρονικής μουσικής γεμάτο ενέργεια και παλμό που θα κάνει το απόγευμα της Κυριακής αξέχαστο.

Ο David Byrne "συναντά" ξανά την Olivia Rodrigo

Ο θρύλος των Talking Heads κυκλοφόρησε μια διασκευή του "Drivers License" στο πλαίσιο του εορτασμού της πέμπτης επετείου του ιστορικού hit της νεαρής καλλιτέχνιδας.