Έφυγε ο συνθέτης των επιτυχιών του Michael Jackson

Ο Rod Temperton, ένας από τους πιο καλούς - και πετυχημένους - βρετανούς pop τραγουδοποιούς, πέθανε στα 66 του, μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Χωρίς αυτόν - και τον Quincy Jones - το "Thriller" του Michael Jackson δεν θα ήταν αυτό που είναι.

Έφυγε ο συνθέτης των επιτυχιών του Michael Jackson

Ο Rod Temperton, ένας από τους πιο καλούς - και πετυχημένους - βρετανούς pop τραγουδοποιούς, πέθανε στα 66 του, μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Χωρίς αυτόν - και τον Quincy Jones - το "Thriller" του Michael Jackson δεν θα ήταν αυτό που είναι.

Έφυγε ο συνθέτης των επιτυχιών του Michael Jackson - εικόνα 1
Quincy Jones, Michael Jackson, Rod Temperton

Προ (πολλών!) ετών καθόμαστε με την Carla Bley και τον Steve Swallow και κάποια στιγμή το έφερε έτσι η κουβέντα που ο Steve είπε: "Μου αρέσουν τα τραγούδια του Michael Jackson. Όχι ο Jackson ο ίδιος αλλά αυτός που γράφει τα τραγούδια του είναι σπουδαίος!". Εννοούσε τον Rod Temperton. Τα "Baby Be Mine", "Thriller" και "The Lady in My Life" από το άλμπουμ "Thriller" αλλά και άλλες επιτυχίες του Michael Jackson (“Off the Wall", “Rock With You", “Burn This Disco Out”) φέρουν την υπογραφή του. Όμως ο Temperton, στενός συνεργάτης του Quincy, έχει γράψει για την Anita Baker, την Aretha Franklin, τους Brothers Johnson, τον George Benson, τον Herbie Hancock κ.ά. στην πλευρά του funk, της soul και του jazz funk. Αν κοιτάμε πιο προσεκτικά τα εξώφυλλα - ή μάλλον τα εσώφυλλα - των δίσκων, θα το διαπιστώσουμε. Ο Temperton έφυγε πριν από μερικές μέρες, μετά από σύντομη μάχη με μια επιθετική μορφή καρκίνου. Απλώς το σημειώνουμε. Όπως σημειώνουμε επίσης πως πριν από 15 χρόνια είχε κυκλοφορήσει μια διπλή συλλογή με τίτλο "The Songs of Rod Temperton".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και παράδοσης από την Ελλάδα και τον Πόντο στο Ελληνικό

Μια νοσταλγική βραδιά γεμάτη παράδοση και μουσική με τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, με ελεύθερη είσοδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2025

Φινάλε για το τουρ του Γιάννη Χαρούλη στον Λυκαβηττό

Μια συναυλία-γιορτή με αυθορμητισμό, ειλικρίνεια και κέφι θα στήσει ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Όλα όσα θα δούμε στο Σταυρό του Νότου τη νέα σεζόν

Σκιαδαρέσες, Κότσιρας, Πασχαλίδης, Ίκαρη, Ευρυδίκη και πολλοί ακόμη αγαπημένοι καλλιτέχνες επιστρέφουν αυτή τη σεζόν, προσφέροντας μοναδικές μουσικές βραδιές.

5 fun facts για τους Smash Into Pieces

To Armaheaven Prophecy: Europe Tour 2025 κάνει στάση στην Αθήνα αυτόν τον Σεπτέμβρη.

Η Στέγη φτιάχνει ένα νέο "σπίτι" για την τεράστια συλλογή του Γιάννη Πετρίδη

Η δισκοθήκη και η συλλογή του θρυλικού ραδιοφωνικού παραγωγού θα στεγαστεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένου χώρου για "ακρόαση, έρευνα και απόλαυση".

Τα συναυλιακά ραντεβού της εβδομάδας

Anne Clark, Peter Hook, Juan Diego Flórez, Dhafer Youssef, Jethro Tull και όσα ακόμα θα "ακούσουμε" ζωντανά τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Σαμπάνης ολοκληρώνει το τουρ του στο Κατράκειο

Ο δυναμικός ερμηνευτής και συνθέτης θα δώσει την τελευταία εμφάνιση του "Νιώσε Ό,τι Νιώθω Tour" μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη.