Έφυγε ο συνθέτης των επιτυχιών του Michael Jackson

Ο Rod Temperton, ένας από τους πιο καλούς - και πετυχημένους - βρετανούς pop τραγουδοποιούς, πέθανε στα 66 του, μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Χωρίς αυτόν - και τον Quincy Jones - το "Thriller" του Michael Jackson δεν θα ήταν αυτό που είναι.

Έφυγε ο συνθέτης των επιτυχιών του Michael Jackson

Ο Rod Temperton, ένας από τους πιο καλούς - και πετυχημένους - βρετανούς pop τραγουδοποιούς, πέθανε στα 66 του, μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Χωρίς αυτόν - και τον Quincy Jones - το "Thriller" του Michael Jackson δεν θα ήταν αυτό που είναι.

Έφυγε ο συνθέτης των επιτυχιών του Michael Jackson - εικόνα 1
Quincy Jones, Michael Jackson, Rod Temperton

Προ (πολλών!) ετών καθόμαστε με την Carla Bley και τον Steve Swallow και κάποια στιγμή το έφερε έτσι η κουβέντα που ο Steve είπε: "Μου αρέσουν τα τραγούδια του Michael Jackson. Όχι ο Jackson ο ίδιος αλλά αυτός που γράφει τα τραγούδια του είναι σπουδαίος!". Εννοούσε τον Rod Temperton. Τα "Baby Be Mine", "Thriller" και "The Lady in My Life" από το άλμπουμ "Thriller" αλλά και άλλες επιτυχίες του Michael Jackson (“Off the Wall", “Rock With You", “Burn This Disco Out”) φέρουν την υπογραφή του. Όμως ο Temperton, στενός συνεργάτης του Quincy, έχει γράψει για την Anita Baker, την Aretha Franklin, τους Brothers Johnson, τον George Benson, τον Herbie Hancock κ.ά. στην πλευρά του funk, της soul και του jazz funk. Αν κοιτάμε πιο προσεκτικά τα εξώφυλλα - ή μάλλον τα εσώφυλλα - των δίσκων, θα το διαπιστώσουμε. Ο Temperton έφυγε πριν από μερικές μέρες, μετά από σύντομη μάχη με μια επιθετική μορφή καρκίνου. Απλώς το σημειώνουμε. Όπως σημειώνουμε επίσης πως πριν από 15 χρόνια είχε κυκλοφορήσει μια διπλή συλλογή με τίτλο "The Songs of Rod Temperton".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

Το Theatre of the NO υποδέχεται το Spyros Manesis Trio

Ο καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης θα εμφανιστεί μαζί με την μπάντα του στη σκηνή του Theatre of the NO για μία μοναδική τζαζ συναυλία

ΤΟ ΕΜΣΤ υποδέχεται την μελαγχολία της Blue Monday με μια ξεχωριστή συναυλία

Η Nika Son, ο Johnny Labelle και ο Lucian Moriyama μας μαζεύουν στο Φουαγιέ καλώντας μας να κατεβάσουμε την ένταση τη σημερινή ημέρα.

H Irene Skylakaki παρουσίασε το νέο τραγούδι της με τίτλο Dead People.

Μια ωμή εξομολόγηση για την αγάπη, την απώλεια και τον κύκλο της φθοράς.

Η Angelika Dusk επιστρέφει με το νέο της single Cry / Θα ’μαι Εδώ Όταν Κλαις

Tο Cry κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε 2 εκδοχές, μία με αγγλικούς και μία με ελληνικούς στίχους.