Music Escapades: Μουσικές για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ

Μουσικές εξορμήσεις σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις, με αφετηρία το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα, συνθεσάιζερ. Από 1/9 και κάθε Πέμπτη.

Music Escapades: Μουσικές για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ

Μουσικές εξορμήσεις σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις, με αφετηρία το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα, συνθεσάιζερ. Από 1/9 και κάθε Πέμπτη.

Music Escapades: Μουσικές για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ - εικόνα 1

1 Σεπτεμβρίου: Moa Bones O Moa Bones (Δημήτρης Αρώνης) είναι τραγουδοποιός και πολυοργανίστας. Έχοντας ήδη ενεργή παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας των Modrec, το 2006 αρχίζει να γράφει και να κυκλοφορεί δικά του τραγούδια με το όνομα Palindrom, συμπράττοντας τότε μουσικά με την Ευαγγελία Ξυνοπούλου (Δεσποινίς Τρίχρωμη). Έπειτα από μια 5ετία πολλών συναυλιών, σκόρπιων ηχογραφήσεων και την κυκλοφορία του EP "By Μy Side", κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του "Aquarelles" στην Restless Wind. Τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το album με τίτλο "Spun", από την Inner Ear Records

Music Escapades: Μουσικές για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ - εικόνα 2

8 Σεπτεμβρίου: Cayetano Πολυμουσικός και με ιδιαίτερη έμφαση στην μουσική σύνθεση, ο Γιώργος Μπρατάνης μπήκε στην δισκογραφία το 1996 με το -τότε- συγκρότημά του, Στρογγυλό Κίτρινο. Από το 2000 και μετά, συστήνεται ξανά στο κοινό ως Cayetano. Κυκλοφορεί 2 δίσκους μόνο σε βινύλια, τα οποία σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρεί κάποιος αλλά η αναγνώριση ήρθε όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Focused" το 2006, μετά από τις εξαιρετικές κριτικές και το εκτενές airplay στο βρετανικό BBC. Έκτοτε, ακολούθησαν οι προσωπικοί δίσκοι "The Big Fall" (2009), "Back Home" (2010), "Once Sometime" (2012), "The Right Time" (2015), πολλές συνεργασίες, βραβεία, υποψηφιότητες και αμέτρητα remixes σε έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Παθιασμένος ταξιδιώτης -με την στενή έννοια του όρου-, ετοίμασε το Cayetano Solo Project μετά από πολύμηνη προετοιμασία και ως υλοποίηση της ιδέας που τον απασχολούσε στην επτάμηνη παραμονή του στην Κίνα, απο όπου και επέστρεψε πριν από λίγο καιρό.

Music Escapades: Μουσικές για ονειροπόλους στο ΚΠΙΣΝ - εικόνα 3

15 Σεπτεμβρίου: Irene Skylakaki Η Ειρήνη Σκυλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σε ηλικία δεκατριών ετών απέκτησε την πρώτη της κιθάρα και από τότε δεν έχει σταματήσει να γράφει στίχους και να συνθέτει τη δική της μουσική. Κυκλοφόρησε τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο της Wrong Direction τον Σεπτέμβριο του 2012, με eνορχηστρώσεις και παραγωγή Ευριπίδη Ζεμενίδη. Το πρώτο της single In the Light ήταν η επίσημη επιλογή του Cosmote Jumping Fish για το φθινόπωρο του 2012. Tο καλοκαίρι του 2013, εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ του Εν Λευκώ, το Rockwave αλλά και στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Παρουσίασε την δεύτερή της δουλειά, τον δίσκο Before Dawn το Σεπτέμβριο του 2014 ο οποίος επελέγη από την Athens Voice ως δίσκος της χρονιάς. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ειρήνη επέστρεψε στο Λονδίνο για να κυνηγήσει το όνειρό της και εκτός Ελλάδας και να ηχογραφήσει τον τρίτο της δίσκο. Εκεί γνώρισε τον Danton Supple, παραγωγό μεταξύ άλλων του Χ&Υ των Coldplay, ο οποίος ανέλαβε να κάνει την παραγωγή του τρίτου της δίσκου.

22 Σεπτεμβρίου: King Elephant Ο πολυπράγμων King Elephant (Γιάννης Καρράς) εκτός από ντράμερ ενός από τα πιο συναρπαστικά σχήματα σήμερα στην Αθήνα, των Baby Guru, έχει και τις δικές του μουσικές ανησυχίες και δραστηριότητες που δε θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές από το μουσικό ιδίωμα της μπάντας του. Στον πρώτο δίσκο που φέρει το όνομά του και κυκλοφόρησε από την Inner Ear μάς φιλοδώρησε με ένα φρέσκο και εξωτικό μουσικό κοκτέιλ, πάντα δομημένο γύρω από τα κρουστά, συνδυασμένα βέβαια με την δημιουργική χρήση των samples. Στο μουσικό καλειδοσκόπιό του o King Elephant καταφέρνει να χωρέσει -μεταξύ άλλων- τους τζαζ αυτοσχεδιασμούς, τις αφρικάνικες επιρροές, μπόλικη ψυχεδέλεια, γλυκόπικρα φωνητικά και ρετρό μελωδίες. Πρόσφατα, έδωσε μέσω Bandcamp για δωρεάν download το νέο του πόνημα, ένα mini-album με κομμάτια για φανταστικές διαφημίσεις (Music for Advertisements), το οποίο και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο επικείμενο live, εμπλουτίζοντάς το με δείγματα από την ρέουσα και αυτοσχεδιαστική εκδοχή της ανεξάντλητης δημιουργικότητάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ανακαλύπτοντας το ποιητικό σύμπαν των πνευστών

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική στις καθιερωμένες εκδηλώσεις θρησκευτικής μουσικής αποτέλεσε, λίγο πριν το Πάσχα, το "Σαββατοκύριακο των πνευστών" του Μεγάρου Μουσικής, όπου εξέχουσα παρουσία είχαν, μεταξύ άλλων, οι εξαιρετικοί μουσικοί ξύλινων πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
10/05/2024

Το electro-pop τρίο των Cannons στην Τεχνόπολη

Φέτος πραγματοποιούν την πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους και κάνουν στάση στην Αθήνα.

Eric Prydz και KÖLSCH headliners του Primer 2024

Headliner του Μain Stage o Σουηδός Eric Prydz, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενώ στα decks του Afterhours Stage πρωταγωνιστεί ο Δανός KÖLSCH.

Η Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Στο "Fuzz Club" της Αθήνας και στο "Principal Club Theater" της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί η εκκεντρική ερμηνεύτρια με έναν πλούσιο κατάλογο ανεξίτηλων hits.

Massive Attack, Beak> και Mount Kimbie μοιράζονται τη σκηνή του Release Athens 2024

Μία από τις σπουδαιότερες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στη χώρα μας με το πιο εντυπωσιακό show τους μέχρι σήμερα.

Τριπλό ραντεβού στο φινάλε της σεζόν του "Half Note"

Οι Γεώργιος Τσώλης, Ηρώ και η Μιράντα Βερούλη με την συνοδεία του γκρουπ Choro Plus ανεβαίνουν στη σκηνή του"Half Note".

Eurovision: 50 χρόνια από τη νίκη που άλλαξε τον διαγωνισμό

Τελικά οι Abba δεν θα συνυπάρξουν με τη Μαρίνα Σάττι, όμως τα πάντα φέτος ξαναγυρνούν γύρω από τον θρύλο τους, αφού πέρασε μισός αιώνας από όταν το "Waterloo" δημιούργησε ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, θέτοντας την Eurovision σε ολότελα νέο πλαίσιο.