Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο

Δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής, το "Requiem" του Mozart και το "Stabat Mater" του Pergolesi παρουσιάζονται στο Μέγαρο (30/3) με έναν από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής, τον τσεμπαλίστα και μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο

Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο

Δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής, το "Requiem" του Mozart και το "Stabat Mater" του Pergolesi παρουσιάζονται στο Μέγαρο (30/3) με έναν από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής, τον τσεμπαλίστα και μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο

Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο - εικόνα 1

Η Καμεράτα, σε μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της πορείας της, ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού της με το κοινό πριν τις μέρες του Πάσχα, παρουσιάζοντας δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής: το θρυλικό REQUIEM του Mozart και το αγαπημένο SΤΑΒΑΤ MATER του Pergolesi. Η συνεργασία της Καμεράτα με έναν από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, τον τσεμπαλίστα και διακεκριμένο μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός μεγάλης σημασίας. Ειδικά, όταν μαζί τους συμπράττουν δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες: η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και η μοναδικά εκφραστική Ιταλίδα μέτζο, Romina Basso.

Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο - εικόνα 2

Στο Requiem, το κύκνειο άσμα του Mozart η Μυρτώ Παπαθανασίου και η Romina Basso πλαισιώνονται από δύο καταξιωμένους Έλληνες σολίστ, με μεγάλη πείρα: τον τενόρο Γιάννη Φίλια και τον μπάσο Πέτρο Μαγουλά. Το Requiem, ή «Νεκρώσιμος Ακολουθία», έμεινε ημιτελές, αφού ο θάνατος πρόλαβε τον μεγάλο μουσουργό. Πλήθος θρύλων πλαισιώνουν τη σύνθεση του έργου κατά τις τελευταίες δραματικές μέρες της ζωής του Mozart. Ο ίδιος είχε πει ότι ένιωθε πώς έγραφε τη νεκρώσιμη αυτή ακολουθία για τον εαυτό του. Το περίφημο Stabat Mater του Pergolesi, με το οποίο θα ξεκινήσει η συναυλία, είναι ένας συγκινητικός φόρος τιμής στο θείο πάθος και ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα έργα της μπαρόκ μουσικής.

Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο - εικόνα 3

Η Καμεράτα θα παρουσιάσει τα δύο έργα με όργανα εποχής, ζωντανεύοντας τους απόκοσμους ήχους του παρελθόντος. Οι ερμηνείες της Καμεράτα σε όργανα εποχής έχουν τραβήξει την προσοχή του διεθνούς κοινού αλλά και του Τύπου, κατατάσσοντας την ορχήστρα ως μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας διεθνώς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Μυρτώ Παπαθανασίου, σοπράνο Romina Basso, μέτσο σοπράνο Γιάννης Φίλιας, τενόρος Πέτρος Μαγουλάς, μπάσος Συμμετέχει η χορωδία Armonia Atenea Διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) Μουσική Διεύθυνση, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες

Καμεράτα

  • Κλασική μουσική

Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος διευθύνει την Καμεράτα στο μυστηριακό «Requiem» του Μότσαρτ και το περίφημο «Stabat mater» του Περγκολέζι. Τραγουδούν: Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο), Ρομίνα Μπάσο (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Φίλιας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.