Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο

Δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής, το "Requiem" του Mozart και το "Stabat Mater" του Pergolesi παρουσιάζονται στο Μέγαρο (30/3) με έναν από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής, τον τσεμπαλίστα και μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο

Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο

Δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής, το "Requiem" του Mozart και το "Stabat Mater" του Pergolesi παρουσιάζονται στο Μέγαρο (30/3) με έναν από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής, τον τσεμπαλίστα και μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο

Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο - εικόνα 1

Η Καμεράτα, σε μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της πορείας της, ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού της με το κοινό πριν τις μέρες του Πάσχα, παρουσιάζοντας δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής: το θρυλικό REQUIEM του Mozart και το αγαπημένο SΤΑΒΑΤ MATER του Pergolesi. Η συνεργασία της Καμεράτα με έναν από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, τον τσεμπαλίστα και διακεκριμένο μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός μεγάλης σημασίας. Ειδικά, όταν μαζί τους συμπράττουν δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες: η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και η μοναδικά εκφραστική Ιταλίδα μέτζο, Romina Basso.

Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο - εικόνα 2

Στο Requiem, το κύκνειο άσμα του Mozart η Μυρτώ Παπαθανασίου και η Romina Basso πλαισιώνονται από δύο καταξιωμένους Έλληνες σολίστ, με μεγάλη πείρα: τον τενόρο Γιάννη Φίλια και τον μπάσο Πέτρο Μαγουλά. Το Requiem, ή «Νεκρώσιμος Ακολουθία», έμεινε ημιτελές, αφού ο θάνατος πρόλαβε τον μεγάλο μουσουργό. Πλήθος θρύλων πλαισιώνουν τη σύνθεση του έργου κατά τις τελευταίες δραματικές μέρες της ζωής του Mozart. Ο ίδιος είχε πει ότι ένιωθε πώς έγραφε τη νεκρώσιμη αυτή ακολουθία για τον εαυτό του. Το περίφημο Stabat Mater του Pergolesi, με το οποίο θα ξεκινήσει η συναυλία, είναι ένας συγκινητικός φόρος τιμής στο θείο πάθος και ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα έργα της μπαρόκ μουσικής.

Η Καμεράτα σε προ-πασχαλινό πρόγραμμα στο Μέγαρο - εικόνα 3

Η Καμεράτα θα παρουσιάσει τα δύο έργα με όργανα εποχής, ζωντανεύοντας τους απόκοσμους ήχους του παρελθόντος. Οι ερμηνείες της Καμεράτα σε όργανα εποχής έχουν τραβήξει την προσοχή του διεθνούς κοινού αλλά και του Τύπου, κατατάσσοντας την ορχήστρα ως μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας διεθνώς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Μυρτώ Παπαθανασίου, σοπράνο Romina Basso, μέτσο σοπράνο Γιάννης Φίλιας, τενόρος Πέτρος Μαγουλάς, μπάσος Συμμετέχει η χορωδία Armonia Atenea Διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) Μουσική Διεύθυνση, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες

Καμεράτα

  • Κλασική μουσική

Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος διευθύνει την Καμεράτα στο μυστηριακό «Requiem» του Μότσαρτ και το περίφημο «Stabat mater» του Περγκολέζι. Τραγουδούν: Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο), Ρομίνα Μπάσο (μέτζο σοπράνο), Γιάννης Φίλιας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι πολυβραβευμένοι Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ!

To "Mercury World Tour" θα κάνει στάση στο ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο του ΄23.

25/11/2022

Οι Blind Guardian ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Αθήνα το '23

Το The God Machine Tour 2023 θα κάνει στάση στο νέο "Floyd" της οδού Πειραιώς.

Όσα έμαθε η ζωή στον Γιώργο Μαργαρίτη

Ο λαϊκός τραγουδιστής-θρύλος μοιράζεται μαθήματα ζωής και μιλάει για το τελευταίο άλμπουμ του "Εδώ τα καλά τραγούδια".

Ωραία προγράμματα Βιβάλντι στο πλαίσιο του πολύτιμου "Φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής" του Μεγάρου της Θεσσαλονίκης στον … "Παρνασσό"

Έναν πολύτιμο θεσμό φιλοξένησε τις προάλλες η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (15-20 Νοεμβρίου) στην ιδανικών διαστάσεων και ακουστικής Αίθουσα του "Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός".

Το Παιδί Τραύμα και τον Pan Pan συναντιούνται ξανά

Νέα ημερομηνια μετά από ένα εντυπωσιακό sold out, στο πιο ενδιαφέρον double bill της χρονιάς.

Η Μαρίνα Σπανού έρχεται στον "Σταυρό του Νότου"

Η Μαρίνα Σπανού μία από τις πιο σπουδαίες ανερχόμενες καλλιτέχνιδες ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του "μουσικού σπιτιού" της Αθήνας, στο Σταυρό του Νότου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ.

Οι GoGo Penguin στο "Gagarin"

Όλες οι πληροφορίες και το πρόγραμμα της συναυλίας τους στην Αθήνα.