Η Λυρική στη νέα σεζόν

Με το πλήρες πρόγραμμά της να ανακοινώνεται στα τέλη του μήνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τον Οκτώβριο με "Ταξίδι στην Αιωνιότητα", αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον "Μαγικό Αυλό".

Η Λυρική στη νέα σεζόν

Με το πλήρες πρόγραμμά της να ανακοινώνεται στα τέλη του μήνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τον Οκτώβριο με "Ταξίδι στην Αιωνιότητα", αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον "Μαγικό Αυλό".

Η Λυρική στη νέα σεζόν - εικόνα 1

Το "Ταξίδι στην Αιωνιότητα" είναι το γνωστό πετυχημένο μπαλέτο του Ρενάτο Τζανέλα πάνω στη μουσική της Ελένης Καραϊνδρου, και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 7, 8, 11, 13 Οκτωβρίου, αποτελώντας την ανεπίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16, της ΕΛΣ. Το Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ολύμπια και θα ακουστούν εμβληματικά αποσπάσματα από το οπερατικό και συμφωνικό έργο του συνθέτη. Η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τον Ηλία Βουδούρη, και οι διακεκριμένοι σολίστ αποδίδουν αποσπάσματα από την 1η, την 3η και την 7η (Εαρινή) Συμφωνία, τις όπερες "Αντιγόνη", "Μήδεια", "Ηλέκτρα", το ορατόριο "Canto General" και το Μπαλέτο "Αλέξης Ζορμπάς". Τέλος, ο "Ο μαγικός αυλός" (23, 24, 25, 30, 31 Οκτωβρίου και 1, 4, 8 Νοεμβρίου 2015 στο Θέατρο Ολύμπια) είναι μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Μότσαρτ και ανοίγει τη σεζόν 2015-16 για την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου, Μιχάλη Οικονόμου και σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ.

Η Λυρική στη νέα σεζόν - εικόνα 2

Νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΛΣ Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες η ΕΛΣ προχωρά σε σημαντική μείωση των τιμών των εισιτηρίων της σε όλες τις κατηγορίες και σε όλους τους χώρους. Για τις τρεις πρώτες παραγωγές, οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: - Ταξίδι στην Αιωνιότητα - Δημοτικό θέατρο Πειραιά €10, €15, €20 - Φοιτητικό, παιδικό €10 - Συναυλία Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη - Θέατρο Ολύμπια €10, €15 - Φοιτητικό, παιδικό €8 - Μαγικός αυλός - Θέατρο Ολύμπια €15, €25, €30, €40, €50, €55 - Φοιτητικό, παιδικό €10 Η προπώληση των εισιτηρίων για τις τρεις παραγωγές, ξεκινά στις 16/9 στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια και στο www.nationalopera.gr και στις 17/9 για τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (για το Ταξίδι στην αιωνιότητα μόνο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Μαρία Παπαγεωργίου στο 15ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας "Art4More2022"

H ερμηνεύτρια ανεβαίνει ξανά με όλους τους συνεργάτες της στη σκηνή και μοιράζεται μαζί μας από κοντά μουσικές και συναισθήματα στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης".

07/10/2022

Συναυλιακές αναμνήσεις από το φετινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ 2022

Πέρα από την όπερα, στο Σάλτσμπουργκ προσφέρονται συμφωνικές συναυλίες, εκδηλώσεις μουσικής δωματίου και θρησκευτικής μουσικής, σολιστικά ρεσιτάλ και βραδιές τραγουδιού που καλύπτουν όλο το εύρος και τις εποχές της κλασικής μουσικής.

To Nederlands Blazers Ensemble συναντά την Οικογένεια Ξυλούρη

Μια απρόβλεπτη γέφυρα-συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Cricos Cultural Productions.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

Kareem Kalokoh: "Δεν ήθελα ποτέ μια δουλειά 9-5"

Το ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας ATH Kids μιλάει στο "α" λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του στο "Music Escapades: In Orbit v.3", στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ με τον Νέγρο του Μοριά, τον Moose και τον Ofili.

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.