Οι κριτικές του κοινού

Η Νέα Βαβυλώνα
Novyy Vavilon

ΠληροφορίεςΠληροφορίες και κριτικές για την ταινία

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

Δώσε την κριτική σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

 • adam πριν από 5 χρόνια

  γενικώς ότι προέρχεται από τη Σοβιετική Ένωση ( η ταινία είναι "Σοβιετική" ,όχι Ρωσική) δεν μπορεί να πάρει κάτω από 4 αστ. σύμφωνα με τους "απροκατάλυπτους" κροτικούς του "Α". Ακόμη και αν ο λόγος δημιουργίας της ταινίας είναι ξεκάθαρα η προπαγάνδα.
  Αντίθετα ότι πρόερχεται από τη Δύση (βλέπε: Αμερική) είναι για το (πολύ) 1 αστ. εφόσον υπάρχει έστω υποψία "προπαγάνδας".
  Αυτά άσχετα από την όποια καλλιτεχνική ή ψυαχαγωγική αξία των ταινιών η οποία έρχεται, προφανώς, σε 2ο βαθμό για τους κριτικούς του "Α" όταν πρόκειται να βαμολογήσουν.
  Καταντάει βαρετό...παρότι σχεδόν όλοι μας , πάμε στις ¨κριτικές κοινού" εδώ στο ΠΟΛΥ χρήσιμο "Α", αλλά και στο IMDB.
  Αναρωτιέμαι λοιπόν προς τι ο μισθός τους.

 • rza πριν από 6 χρόνια

  Σούπερ η ταινία, υψηλότατης αισθητικής.

 • paul πριν από 7 χρόνια

  2 αστεράκΑ sovietiki propaganda ,kai oxi sta kalitera tis

 • πριν από 8 χρόνια

  5 αστεράκΑ

 • nadia πριν από 8 χρόνια

  5 αστεράκΑ οτι καλυτερο εχω δει σε χινεμα εδω και πολυ καιρο . αξιζει να την δειτε .!!!!!!!!!!!!!!

 • aris πριν από 8 χρόνια

  5 αστεράκΑ η ρωσικη πρωτοπορια στα καλυτερα της.......

 • ΘΕΑΤΗΣ πριν από 8 χρόνια

  4 αστεράκΑ Σρατευμένη, μονόπλευρη, προπαγανδιστική; Ισως αλλά από την άλλη και πολύ καλή ταινία. Εχει σινεφίλ ενδιαφέρον γιατί για την εποχή της ήταν κινηματογραφική πρωτοπορεία. Ομολογώ ότι δεν την περίμενα τόσο καλή λόγω της << ηλικίας >> της. Βέβαια για τους γνωρίζοντες τις σχετικές απόψεις των Μάρξ και Λένιν είναι πιο εύκολα κατανοητή. Πάντως προσωπικά , ειδικά προς το τέλος , τη βρήκα άκρως συγκινητική. Το σχετικό πρόγραμμα που μοιράζεται κι ειδικά η κριτική του Βασίλη Ραφαηλίδη που περιέχει είναι πολύ ενδιαφέρον.

 • πριν από 8 χρόνια

  Η ταινια αποτελει πηγη αυθεντικης γνωσης και υψηλης αισθητικης.Η «Νέα Βαβυλώνα» είναι μια ταινία αντι-ιστορικής λογικής, δεν αναπαριστά τα αμιγώς ιστορικά γεγονότα των 72 ημερών της Κομμούνας, τα οποία παραμένουν εκτός κάδρου και μνημονεύονται μέσα από ελλειπτικές αναφορές. Η ταινία είναι ένας κατασκευασμένος μύθος πάνω στο χαρακτήρα αυτών των ιστορικών γεγονότων. Το πιστοποιεί η στατική κάμερα, τα κοντινά πλάνα που απεικονίζουν το χαρακτήρα της λαϊκής εξέγερσης. «Στην Κομμούνα και στην ταινία έρχονται σε σύγκρουση μέχρι θανάτου δύο τάξεις: οι αστοί και οι προλετάριοι. Για να γίνει νοητή η αγριότητα αυτής της σύγκρουσης, οι σκηνοθέτες καταφεύγουν σε έναν απόλυτο μανιχαϊσμό που δεν θα τον πετύχαιναν αν χρησιμοποιούσαν χαρακτήρες αντί για τύπους. Και μανιχαϊσμός σημαίνει πως τα πράγματα είναι σαφώς χωρισμένα: από την μια οι προλετάριοι κι απ' την άλλη οι αστοί χωρίς καμιά ενδιάμεση "στρωματική" διαβάθμιση» έγραφε ο αναντικατάστατος Βασίλης Ραφαηλίδης το 1979.

  Η «Νέα Βαβυλώνα», σωστό μείγμα ζεστασιάς και καρικατούρας, με άψογη φωτογραφία στούντιο του οπερατέρ Μοσκβίν και εμπνευσμένη μουσική του νεαρού τότε συνθέτη Σοστακόβιτς, συνιστά συνεπή κορύφωση των βωβών φιλμ των Κόζιντσεφ - Τράουμπεργκ και εκφράζει το πνεύμα του επαναστατικού κινηματογράφου τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενό της. Με την Λουίζ, σύμβολο της εργατικής τάξης, στο ρόλο του κεντρικού ήρωα μέσω της οποίας οι δημιουργοί αποτίουν φόρο τιμής στο γυναικείο φύλο για τον ενεργό, πρωταγωνιστικό του ρόλο στην Παρισινή Κομμούνα ...

 • Τάκης πριν από 8 χρόνια

  Προσπαθώ να φανταστών αν υπάρχει δεύτερος άνθρωπος που να βρίσκει ενδιαφέρον σ' αυτήν την ταινία.