Γκρίζα Ζώνη

2,5

Ένα διαφορετικό «heist movie», όπου ο Γκάι Ρίτσι αποδεικνύει ότι ακόμη το έχει σκηνοθετικά, χτίζοντας δεξιοτεχνικά την αγωνία. Από σεναριακή άποψη, η ταινία απαιτεί από τον θεατή να επεξεργαστεί πολύ γρήγορα έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών που έρχεται ανεξέλεγκτα κατά πάνω του.

Γκρίζα Ζώνη

Ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει με μια περιπέτεια δράσης τοποθετημένη στον διεφθαρμένο χρηματοοικονομικό κόσμο και, συγκεκριμένα στη λεγόμενη "γκρίζα ζώνη" του, εκεί δηλαδή όπου θολώνουν τα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας. Κύρια αφηγήτρια της ιστορίας είναι η νέα και γεμάτη αυτοπεποίθηση δικηγόρος Ρέιτσελ Γουάιλντ (Έιζα  Γκονζάλες), η οποία αναλαμβάνει να ανακτήσει ένα μεγάλο ποσό που ανήκε στον επενδυτικό τραπεζίτη Σπένσερ Γκόλντσταϊν, ως η πλέον κατάλληλη για να φέρει την επιχείρηση εις πέρας. Αντίπαλός της είναι ένας πάμπλουτος και αδίστακτος άντρας (Κάρλος Μπαρδέμ), ο οποίος κινείται μεθοδικά στην παρανομία και δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα –κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για να πετύχει το σχέδιό της, η Ρέιτσελ συνεργάζεται με ένα μοναδικό ντουέτο και πρώην κομάντο των Ειδικών Δυνάμεων, τον Μπρόνκο (Τζέικ  Τζίλενχαλ) και τον Σιντ (Χένρι  Κάβιλ). Απ’ όταν εκείνη τους είχε σώσει, είναι οι πιο αφοσιωμένοι σύμμαχοί της, μην αφήνοντας τίποτα εκτός του ελέγχου τους όσο αφορά τόσο την άψογη εκτέλεση του σχεδίου, όσο και την ασφάλειά της.

Μιλώντας για σχέδιο, μια ταινία του Γκάι Ρίτσι δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει ένα σχεδόν ακατόρθωτο σχέδιο ληστείας. Εδώ, βέβαια, ο όρος "ληστεία" δεν ακολουθεί την συνηθισμένη σημασία του αλλά μια πιο αφηρημένη και δυσνόητη μορφή της –τουλάχιστον για όσους δεν έχουν ψάξει πως λειτουργεί ο κρυμμένος κόσμος των χρηματοικονομικών. Η Ρέιτσελ θα καταστρώσει ένα πλάνο που στόχο έχει να "στριμώξει" οικονομικά τον αντίπαλό της, έχοντας τον νόμο με το μέρος της και ξεσκεπάζοντας τις παρανομίες του, γεγονός που θα του στερήσει πολλά εκατομμύρια. Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν έρχεται χωρίς το απαραίτητο κόστος, που δεν είναι άλλο από τον συνεχή κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας. Μέσα σε μια απολαυστική σεκάνς με χιούμορ, ευφάνταστα πλάνα και γρήγορο μοντάζ, ο Σιντ και ο Μπρόνκο θα επεξεργαστούν κάθε πιθανό σενάριο για τη διαφυγή της Ρέιτσελ από το νησί του μεγαλοεπιχειρηματία, όπου είχε πάει για διαπραγματεύσεις. Όπλα, βόμβες, drone, κρυμμένες παγίδες και κυνηγητά με μηχανές είναι κάποια μόνο από τα βασικά στοιχεία των περίπλοκων αποστολών τους, οι οποίες είναι γεμάτες αγωνία και ένταση.

Φαίνεται πως ο Γκάι Ρίτσι δεν χάνει την όρεξή του να αφηγηθεί κάθε είδους heist περιπέτεια, ακόμη και μια σαν κι αυτή που το "τρόπαιο" δεν είναι ποτέ απτό, ούτε θα το εισπράξει τελικά αυτός που το κυνηγάει. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε σκηνοθετική φόρμα αλλά σεναριακά η ταινία έχει πολλές απαιτήσεις από τον θεατή. Στο μεγαλύτερο μέρος της, ο ένας ήρωας εξηγεί στον άλλον καθένα από τα σχέδιά τους, με έναν όγκο πληροφοριών να έρχεται ανεξέλεγκτα προς το μέρος μας.

Ηνωμένο Βασίλειο. 2026. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Γκρίζα Ζώνη

In the Grey
2,5
  • Περιπέτεια
  • 2026
  • Διάρκεια: 97 '
  • Γκάι Ρίτσι

Μια νεαρή δικηγόρος συνεργάζεται με δύο κορυφαίους μυστικούς πράκτορες για να φέρουν πίσω ένα τεράστιο ποσό που καταχράστηκε ένας αδίστακτος επιχειρηματίας, σε μια αποστολή που μοιάζει ακατόρθωτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 20 Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/08/2026

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι η "Πιο Πλούσια Γυναίκα στον Κόσμο"

Η κορυφαία Γαλλίδα σταρ μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο υποδύθηκε την πρωταγωνίστρια του "σκανδάλου Μπετανκούρ", ρόλο ο οποίος της χάρισε ακόμα μια υποψηφιότητα για βραβείο Σεζάρ.

"Back in the USSR": Μια εβδομάδα σοβιετικού σινεμά στη Ριβιέρα

Το καθιερωμένο αφιέρωμα της Ριβιέρας σε ταινίες της Σοβιετικής Ένωσης φέτος περιλαμβάνει από την φιλμογραφία του Αντρέι Ταρκόφσκι έως το αριστουργηματικό "Έλα να Δεις".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (20-26/08)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Απόψε (21/08) βλέπουμε το "Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη" με ελεύθερη είσοδο

Βραδιές θερινού σινεμά με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ, μετατρέποντας τον ανοιχτό του χώρο σε έναν ξεχωριστό κινηματογραφικό προορισμό.

"Φιόρδ": Πώς γεννήθηκε η ιστορία πίσω από τον φετινό Χρυσό Φοίνικα;

Το "Φιόρδ" έρχεται στους κινηματογράφους από τις 20 Αυγούστου κι εμείς ανατρέχουμε στην έμπνευση του σεναρίου, βασισμένο σε αληθινές υποθέσεις

Δείτε αποκλειστικό βίντεο από το νέο "Insidious: Έξω από το Απώτερο "

Όσα λένε η ηθοποιός Λιν Σάιε και ο σκηνοθέτης Τζέικομπ Τσέις για την έκτη προσθήκη στο διάσημο franchise τρόμου.