Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης

2

Μεταφορά ενός μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, βασισμένο σε οσκαρική ταινία. Άνευρο, ελάχιστα πειστικό και αδέξιο στην εναλλαγή πραγματικότητας - φαντασίας, με ερμηνευτική έκπληξη τον ταλαντούχο Τόνατιου. | Powered by Uber.

Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης11

Γεννημένος στο Μπουένος Άιρες το 1932, ο Μανουέλ Πουίγ, αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων και ακτιβιστής για τα LGBTQ δικαιώματα, κατέφυγε το 1973 στο Μεξικό, όπου τρία χρόνια αργότερα εξέδωσε το "Φιλί της Γυναίκας Αράχνης". Το 1985, ο Αμερικανός σεναριογράφος Λέοναρντ Σρέιντερ ("Μυστική Οργάνωση Γιακούζα", "Μίσιμα") και ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Έκτορ Μπαμπένκο ("Πισότε", "Ξένοι στην Ίδια Πόλη") το διασκεύασαν για τη μεγάλη οθόνη με μεγάλη επιτυχία, χαρίζοντας στον Γουίλιαμ Χαρτ το Όσκαρ α΄ ρόλου (από τέσσερις πρωτοκλασάτες υποψηφιότητες). Δεν άργησε να γίνει και θεατρικό μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ από τον Τέρενς ΜακΝάλι ("Frankie and Johnny in the clair de lune", "Master class"), σε μουσική Τζον Κάντερ και στίχους Φρεντ Εμπ, κερδίζοντας μάλιστα το 1993 επτά Τόνι (από έντεκα υποψηφιότητες). 


Ανάμεσα στις πολλές λαμπρές στιγμές της συνεργασίας Κάντερ και Εμπ είναι και τα μιούζικαλ "Καμπαρέ", "Zorba" και "Σικάγο", με το τελευταίο να μεταφέρεται στο σινεμά από τον Μπιλ Κόντον, έναν άνισο σεναριογράφο (Όσκαρ για το "Θεοί και Τέρατα") και σκηνοθέτη ("Σικάγο", "Dreamgirls", "Χαραυγή: Μέρος 1 & 2"), ο οποίος αναλαμβάνει τώρα να δώσει κινηματογραφική διάσταση στην ιστορία του πολιτικού κρατουμένου Βαλεντίν και του ομοφυλόφιλου Μολίνα, οι οποίοι το 1983 και λίγο πριν την πτώση της αργεντίνικης χούντας μοιράζονται το ίδιο κελί. Χωρίς τίποτα κοινό μεταξύ τους, οι δυο άντρες θα δημιουργήσουν σιγά σιγά έναν ισχυρό δεσμό, καθώς ο Μολίνα αρχίζει να αφηγείται συναρπαστικά στον Βαλεντίν ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη του Ίνγκριντ Λούνα.


Ένας πραγματικός κόσμος, βίαιος και σκοτεινός, κι ένας φανταστικός, συναρπαστικός και υπέρλαμπρος, προσπαθούν να χωρέσουν σε ένα μικρό κελί. Εξερευνώντας πολιτικές, σεξουαλικές και κοινωνικές αλήθειες, ο Μπαμπένκο το είχε καταφέρει ως ένα βαθμό, μα ο Κόντον αποδεικνύεται ένας ρηχός εφετζής. Στήνει μερικά θεαματικά μουσικοχορευτικά νούμερα, αλλά η βερσιόν του είναι άνευρη, ελάχιστα πειστική και αδέξια στην εναλλαγή ρεαλισμού - κινηματογραφικού ονείρου, με ερμηνευτική έκπληξη τον ταλαντούχο Τόνατιου, πειστικότατο ως εξωστρεφή Μολίνα.

ΗΠΑ, Μεξικό. 2025. Διάρκεια: 129΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης

Kiss of the Spider Woman
2
  • Μιούζικαλ
  • 2025
  • Διάρκεια: 129 '
  • Μπιλ Κόντον

Το 1983 και λίγο πριν την πτώση της αργεντίνικης χούντας, ο πολιτικός κρατούμενος Βαλεντίν μοιράζεται το ίδιο κελί με τον ομοφυλόφιλο Μολίνα. Χωρίς τίποτα κοινό μεταξύ τους, οι δυο άντρες θα δημιουργήσουν σιγά σιγά έναν ισχυρό δεσμό, καθώς ο Μολίνα αρχίζει να αφηγείται συναρπαστικά στον Βαλεντίν ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη του Ίνγκριντ Λούνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καλογερόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καλογερόπουλος, ένας ξεχωριστός ηθοποιός που άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/08/2026

Το Point Break επιστρέφει στις αίθουσες: Ο Κιάνου Ριβς γίνεται ξανα ο ήρωας που τον καθιέρωσε

35 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, το εμβληματικό φιλμ της Κάθριν Μπίγκελοου, "Στην κόψη του κύματος", επιστρέφει σε αποκατεστημένη 4K έκδοση, δίνοντας την ευκαιρία σε μια νέα γενιά να ανακαλύψει την επιδραστική ταινία δράσης των '90s.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

O Μικελάντζελο Αντονιόνι, δύο whoddunit κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (13-19/08)

10 ταινίες με καλοκαιρινό vibe που αξίζει να δεις

Από ρομαντικές ιστορίες μέχρι περιπέτειες και feel-good στιγμές, αυτές είναι οι 10 ταινίες που θα γίνουν η ιδανική παρέα για τα καλοκαιρινά σου βράδια.

Τελικά, αξίζει να δεις τον "Παραχαράκτη";

"Ο Παραχαράκτης" παίζεται στις αίθουσες από τις 6 Αυγούστου. Αξίζει τελικά να τον δεις στη μεγάλη οθόνη;

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 13/08

O Μικελάντζελο Αντονιόνι, δύο whoddunit κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (13-19/08)

Οι 5 καλύτεροι ρόλοι της Ζιλιέτ Μπινός

Με αφορμή την επανέκδοση της ταινίας "Γνήσιο Αντίγραφο", ανατρέχουμε στους 5 καλύτερους ρόλους της διάσημης Γαλλίδας ηθοποιού.