Ο Κύριος Αζναβούρ

2

Σεναριακά περιγραφική και αφηγηματικά στρωτή σινε-βιογραφία χωρίς αιχμές και εξάρσεις. Στο πετσί του ρόλου του ο Ταχάρ Ραχίμ, απέσπασε ερμηνευτική υποψηφιότητα για Σεζάρ. | Powered by Uber.

Ο Κύριος Αζναβούρ

Από τους διασημότερους Γάλλους τραγουδιστές του προηγούμενου αιώνα, με αμέτρητες δικές του συνθέσεις, ερμηνείες σε πάμπολλες γλώσσες και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 180 εκατομμύρια δίσκους, ο Σαρλ Αζναβούρ διακρίθηκε και ως άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες. Η κινηματογραφική βιογραφία του, γραμμένη και σκηνοθετημένη από το δίδυμο των Μεντί Ιντίρ και Γκραν Κορ Μαλάντ ("Ένα Βήμα τη Φορά") αποτελεί ένα τυπικότατο δείγμα του είδους – ένα σεναριακά περιγραφικό και αφηγηματικά στρωτό ιστορικό δράμα χωρίς αιχμές και εξάρσεις.


Στη δεκαετία του ’30 ο Σαχνούρ Αζναβουριάν, γιος φτωχών Αρμένιων προσφύγων στο Παρίσι, ξεκινάει την καριέρα του στη show biz σε ηλικία εννιά χρονών. Ως Σαρλ Αζναβούρ θα γνωριστεί με τον πιανίστα Πιέρ Ρος και κατόπιν με την Εντίθ Πιάφ, αλλά η καθιέρωσή του ως τραγουδιστή θα έρθει με υψηλό τίμημα. Στο πετσί του ρόλου του ο Ταχάρ Ραχίμ ("Ο Προφήτης", "Το Παρελθόν"), απέσπασε ερμηνευτική υποψηφιότητα για Σεζάρ, αλλά δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει τα μυστικά ενός καλλιτεχνικού μύθου, τον οποίο η ταινία σέβεται υπερβολικά. 

Γαλλία. 2024. Διάρκεια: 133΄. Διανομή: ΔΑΝΑΟΣ / ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κύριος Αζναβούρ

Monsieur Aznavour
2
  • Δραματική
  • 2024
  • Διάρκεια: 133 '
  • Μεντί Ιντίρ

Γιος φτωχών Αρμένιων προσφύγων στη Γαλλία, ο Σαχνούρ Αζναβουριάν ξεκίνησε την καριέρα του στη show biz σε ηλικία εννιά ετών. Ως Σαρλ Αζναβούρ θα γνωριστεί με τον πιανίστα Πιέρ Ρος και κατόπιν με την Εντίθ Πιάφ, αλλά η καθιέρωσή του ως τραγουδιστή θα έρθει με υψηλό τίμημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Θρίλερ που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσα θρίλερ αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/08/2026

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με προβολή της ταινίας "Η Kαρδιά του Tαύρου"

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερη περιήγηση στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, αλλά και συζήτηση με τη σκηνοθέτρια Εύα Στεφανή.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 20 Αυγούστου.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι η "Πιο Πλούσια Γυναίκα στον Κόσμο"

Η κορυφαία Γαλλίδα σταρ μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο υποδύθηκε την πρωταγωνίστρια του "σκανδάλου Μπετανκούρ", ρόλο ο οποίος της χάρισε ακόμα μια υποψηφιότητα για βραβείο Σεζάρ.

"Back in the USSR": Μια εβδομάδα σοβιετικού σινεμά στη Ριβιέρα

Το καθιερωμένο αφιέρωμα της Ριβιέρας σε ταινίες της Σοβιετικής Ένωσης φέτος περιλαμβάνει από την φιλμογραφία του Αντρέι Ταρκόφσκι έως το αριστουργηματικό "Έλα να Δεις".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (20-26/08)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Απόψε (21/08) βλέπουμε το "Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη" με ελεύθερη είσοδο

Βραδιές θερινού σινεμά με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ, μετατρέποντας τον ανοιχτό του χώρο σε έναν ξεχωριστό κινηματογραφικό προορισμό.