Επικίνδυνα Πλάσματα

2

Θρίλερ κοινότοπης πλοκής, η οποία εξελίσσεται στον αυτόματο πιλότο, αλλά διαρκούς έντασης και αμείωτης αγωνίας. Θα ενθουσιάσει το κοινό του αιματοβαμμένου θεάματος. | Powered by Uber.

Επικίνδυνα Πλάσματα

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης Σον Μπερν, σταθερά πιστός στα αγωνιώδη θρίλερ, καταφέρνει με τη δεξιοτεχνία του να στέκεται πάντα λίγο ψηλότερα από το exploitation σεναριακό υλικό του ("The Loved Ones", "Το Δέλεαρ του Διαβόλου"). Το ίδιο συμβαίνει και στην τρίτη ταινία του, γραμμένη από τον Ντικ Λέπαρντ του "Keeper", της επόμενης ταινίας τρόμου του Όζγκουντ Πέρκινς ("The Monkey", "Longlegs"). 


Πάμε λοιπόν ως τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας, όπου οι σέρφερ Μόουζες και Ζέφιρ περνούν μια νύχτα μαζί. Εκείνη, όμως, απάγεται από έναν κατά συρροήν δολοφόνο, ο οποίος ταΐζει τα θύματά του στους καρχαρίες. Φυλακισμένη στο σκάφος του, θα πρέπει να βρει τρόπο διαφυγής, ενώ ο Μόουζες την αναζητά, ανήσυχος για την απροειδοποίητη εξαφάνισή της. 


Ο Λέπαρντ θέλει να μας υπενθυμίσει πως υπάρχουν, δίπλα μας, επικινδυνότερα πλάσματα από τους καρχαρίες, αλλά η μονοδιάστατη κι όχι απόλυτα πειστική πλοκή του εξελίσσεται στον αυτόματο πιλότο. Ο Μπερν, παρ’ όλα αυτά, τη γεμίζει με αμείωτη ένταση και αγωνία, κάτι που θα ενθουσιάσει το κοινό του αιματοβαμμένου θεάματος.

Αυστραλία, ΗΠΑ. 2025. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Επικίνδυνα Πλάσματα

Dangerous Animals
2
  • Θρίλερ
  • 2025
  • Διάρκεια: 98 '
  • Σον Μπερν

Ο Μόουζες και η Ζέφιρ είναι δυο σέρφερ που περνούν μια νύχτα μαζί, αλλά εκείνη απάγεται από έναν κατά συρροήν δολοφόνο ο οποίος ταΐζει τα θύματά του στους καρχαρίες. Φυλακισμένη στο αλιευτικό σκάφος του, η Ζέφιρ πρέπει να βρει τρόπο διαφυγής, ενώ ο Μόουζες την αναζητά, ανήσυχος για την απροειδοποίητη εξαφάνισή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ρόουζ Μπερν, Δήμος Αβδελιώδης, Κάρολος Ντίκενς και όλα όσα θα δούμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
08/12/2025

Athens Short Film Festival 2025: Τα highlights του φετινού προγράμματος

Οι προγραμματιστές του φεστιβάλ μικρού μήκους μοιράζονται με το "α" τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες των 83ων Χρυσών Σφαιρών

Ο Πολ Τόμας Άντερσον κερδίζει τη "Μία Μάχη Μετά την Άλλη", καθώς η ταινία του συγκέντρωσε εννιά συνολικά υποψηφιότητες. Ακολουθούν "Συναισθηματική Αξία" και "Αμαρτωλοί", ενώ τρεις απέσπασε η λανθιμική "Βουγονία".

Οι προβολές του CineFIX επιστρέφουν στο ΕΜΣΤ

Βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και μία βραδιά με βουβό κινηματογράφο θα απολαύσουμε στο Μουσείο.

Ιάκωβε Σκενδερίδη, τι πρέπει να παρακολουθήσουμε στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Ο Επικεφαλής Συντονισμού Προγράμματος, επιμελητής και προγραμματιστής του φεστιβάλ μας προτείνει τις δράσεις και προβολές που δεν πρέπει να χάσουμε για τις επόμενες πέντε μέρες του ΦΠΚΑ.

Τι σημαίνει για εμάς το μονοπώλιο του Netflix;

Η πρόταση αγοράς της Warner Bros. από τη streaming πλατφόρμα έχει αναστατώσει τον κινηματογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, αλλά, περισσότερο απ' όλους, θα επηρεάσει τους απλούς χρήστες.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/12

Αέρας Βερολίνου, ο νέος Όσγκουντ Πέρκινς και χριστουγεννιάτικες ιστορίες και όλα όσα έρχονται προσεχώς στις μαρκίζες.