Το Παιδί και το Δελφίνι

2

Το Χόλιγουντ ανακαλύπτει την Ελλάδα μέσα από μια εικαστικά λαμπερή, καρτποσταλική και αφόρητα φολκλόρ περιπέτεια, γεμάτη νόστιμες, ξεπερασμένες αφέλειες. | Powered by Uber.

Το Παιδί και το Δελφίνι

Η 23χρονη Σοφία Λόρεν με βρεγμένο, διάφανο πουκάμισο, λαμπερό Σινεμακόπ, το "Τι ’ναι αυτό που το λένε αγάπη", ο Παρθενώνας, τα Μετέωρα, η Επίδαυρος, μια οσκαρική υποψηφιότητα μουσικής για τον Χιούγκο Φριντχόφερ και το μεσογειακό καλοκαίρι. Στη φάση της κοσμοπολίτικης διεθνοποίησής του, το Χόλιγουντ ανακάλυψε στα τέλη του ’50 και την Ελλάδα (θα ακολουθήσουν τα "Ποτέ την Κυριακή" και "Ζορμπάς"), μέσα από μια καρτποσταλική, μα κινηματογραφικά πικάντικη εκδοχή της: Η Υδραία Φαίδρα ζει μαζεύοντας σφουγγάρια από το βυθό της θάλασσας. Σε μία από τις καταδύσεις της ανακαλύπτει ένα αρχαίο γλυπτό αμύθητης αξίας, το οποίο διεκδικούν ένας έντιμος Αμερικανός αρχαιολόγος, ο οποίος σκοπεύει να το παραδώσει στις ελληνικές αρχές, κι ένας αδίστακτος έμπορος έργων τέχνης, που θέλει να το πουλήσει στο εξωτερικό. Όλα αυτά σε μια πολύχρωμα φαντασμαγορική και αφόρητα φολκλόρ περιπέτεια γεμάτη νόστιμες, ξεπερασμένες αφέλειες.

ΗΠΑ. 1957. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: REPERTORY

Περισσότερες πληροφορίες

Το Παιδί και το Δελφίνι

Boy on a Dolphin
2
  • Δραματική
  • 1957
  • Διάρκεια: 101 '
  • Γιάν Νεγκουλέσκο

Η Υδραία Φαίδρα ζει μαζεύοντας σφουγγάρια από το βυθό της θάλασσας. Σε μία από τις καταδύσεις της ανακαλύπτει ένα αρχαίο γλυπτό αμύθητης αξίας, το οποίο διεκδικούν ένας έντιμος Αμερικανός αρχαιολόγος, που σκοπεύει να το παραδώσει στις ελληνικές αρχές, κι ένας αδίστακτος έμπορος έργων τέχνης που θέλει να το πουλήσει στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας, Τζό Πέσι

Μία αναδρομή στην πορεία του τεράστιου Αμερικανού ηθοποιού, με αφορμή τα 83α γενέθλιά του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/02/2026

Ποιοι είναι οι δημιουργοί των 5 ντοκιμαντέρ που φέρνει το CineDoc στη μεγάλη οθόνη;

Μια ματιά στους δημιουργούς και τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους τους που θα προβληθούν στον Δαναό για δύο ημέρες.

Ελληνικό box office: Ο "Άγιος" (ξανα)έβαλε το χέρι του

Ο "Άγιος Παΐσιος" δεν ξεφούσκωσε ακαριαία, όπως περίμεναν πολλοί, ο οσκαρικός "Άμνετ" συγκινεί όλο και περισσότερους, ενώ ο "Καποδίστριας" προχωράει (αργά πλέον) προς τις 800.000 εισιτήρια.

"Ανεμοδαρμένα Ύψη": Κινηματογραφική "θύελλα" στην αθηναϊκή πρεμιέρα

Η νέα κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργο της Έμιλι Μπροντέ κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των σινεμά την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 12/02

Τα πολυαναμενόμενα Ανεμοδαρμένα Ύψη, βραβευμένες ταινίες, τρία ντοκιμαντέρ κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (12/02 - 18/02)

Όλα τα (κινηματογραφικά) trailers που έπαιξαν στο Super Bowl 2026

Μια πρώτη γεύση από τις πιο αναμενόμενες αφίξεις του φετινού καλοκαιριού στα σινεμά δόθηκε, όπως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Super Bowl.

Η άγνωστη ιστορία της πιο δολοφονικής Ελληνίδας γίνεται ταινία

Το "α" επισκέφθηκε το μουσείο Βορρέ για να παρακολουθήσει τα γυρίσματα του "Sound of Silence" της Τζόις Νασαουάτι.