Ένα Μικρό Κόλπο και Κάτι Ακόμα

1

Μπαλαφάρα που δεν αφήνει να της ξεφύγει υποψία παιδαριώδους σύμπτωσης, μισό χοντροκομμένο αστείο ή η παραμικρή προβλέψιμη σεναριακή ευκολία. Τεράστια εμπορική επιτυχία στη χώρα της. | Powered by Uber.

Ένα Μικρό Κόλπο και Κάτι Ακόμα

Πετυχημένος stand-up περφόρμερ, ο Αρτίς (Βικτόρ Αρτίς Σολαρό) συνσεναριογραφεί και σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία, κρατώντας για τον εαυτό του και το ρόλο του Σιλβέν. Ενός ληστή κοσμηματοπωλείου, ο οποίος με συνεργό τον πατέρα του προσπαθούν να ξεφύγουν από την αστυνομία. Μπλέκουν με μια ομάδα αναπήρων οι οποίοι ετοιμάζονται για εκδρομή, οικειοποιούνται την ταυτότητα ενός απόντα από το γκρουπ και του εκπαιδευτή του και ξεκινούν για ορεινή κατασκήνωση.


Όλα είναι απλοϊκά και λαϊκίστικα σ’ αυτή την απροκάλυπτη μπαλαφάρα, που δεν αφήνει να της ξεφύγει υποψία παιδαριώδους σύμπτωσης, μισό χοντροκομμένο αστείο ή η παραμικρή προβλέψιμη σεναριακή ευκολία. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αναπηρία με αξιοπρέπεια, αλλά, χωρίς ίχνος κομψότητας και ποντάροντας αποκλειστικά στο χάχανο, μετατρέπει τους ήρωές της σε φτηνές καρικατούρες. Παρ’ όλα αυτά ή ίσως εξαιτίας όλων αυτών, η κωμωδία-φαινόμενο του Αρτίς άγγιξε τα έντεκα εκατομμύρια εισιτήρια στη χώρα της, καταλαμβάνοντας την 12η θέση στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες γαλλικές ταινίες όλων των εποχών. Συμβαίνουν, λοιπόν, και εις Παρισίους…

Γαλλία. 2024. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Μικρό Κόλπο και Κάτι Ακόμα

Un P'tit Truc en Plus
1
  • Κωμωδία
  • 2024
  • Διάρκεια: 99 '
  • Αρτίς

Για να ξεφύγουν από την αστυνομία μετά τη ληστεία ενός κοσμηματοπωλείου, ένας γιος και ο πατέρας του βρίσκουν καταφύγιο σε μια κατασκήνωση για άτομα με αναπηρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
13/12/2025

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.