Ραγισμένες Καρδιές

2

Έρως ανίκατε μάχαν σε ένα ζωηρό, φιλόδοξο συνονθύλευμα που, υπερβολικό σε όλα του, διαπερνά με θράσος τα κινηματογραφικά είδη (μιούζικαλ, ρομαντική κομεντί, κοινωνικό δράμα, γκανγκστερική περιπέτεια). | Powered by Uber.

Ραγισμένες Καρδιές 1

Παρότι στο περσινό Φεστιβάλ Καννών η διεθνής κριτική υποδοχή της τρίτης ταινίας του ηθοποιού Ζιλ Λελούς ως σκηνοθέτη ("Narco", "Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου") ήταν σχεδόν αποκαρδιωτική, η εγχώρια εμπορική (πέντε εκατομμύρια θεατές) και καλλιτεχνική αποδοχή της (13 υποψηφιότητες για Σεζάρ) ήταν θριαμβευτική. Διότι, αν και σαφώς ανοικονόμητη, είναι μια θαρραλέα κινηματογραφική προσπάθεια που προσπαθεί να απογειώσει μια γνώριμη ιστορία τρελού έρωτα (l’amour fou ως l’amour ouf) σε επικές διαστάσεις: ο επαναστατημένος έφηβος Κλοτέρ ερωτεύεται τη δυναμική συμμαθήτριά του Τζακί, αλλά η εμπλοκή του σε μια ληστεία και ένα έγκλημα που δεν διέπραξε τον στέλνει φυλακή. Χρόνια μετά, οι πρώην εραστές θα συναντηθούν ξανά, αλλά ο πόθος του Κλοτέρ για εκδίκηση θα μπει ανάμεσά τους.


Ζωηρό, φιλόδοξο και σχεδόν τρίωρο συνονθύλευμα που, υπερβολικό σε όλα του, διαπερνά με θράσος τα κινηματογραφικά είδη (μιούζικαλ, ρομαντική κομεντί, κοινωνικό δράμα, γκανγκστερική περιπέτεια). The Cure, Prince, New Order, αλλά και "Romeo + Juliet", Σκορσέζε και "Ομπρέλες του Χερβούργου" στο μίξερ, με αποτέλεσμα… "έρως ανίκατε μάχαν".

Γαλλία. 2024. Διάρκεια: 166΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Ραγισμένες Καρδιές

L'Amour Ouf / Beating Hearts
2
  • Σινεφίλ
  • 2024
  • Διάρκεια: 166 '
  • Ζιλ Λελούς

Ο επαναστατημένος έφηβος Κλοτέρ ερωτεύεται τη δυναμική συμμαθήτριά του Τζακί, αλλά η εμπλοκή του σε μια ληστεία και ένα έγκλημα που δεν διέπραξε τον στέλνει φυλακή. Χρόνια μετά, οι πρώην εραστές θα συναντηθούν ξανά, αλλά ο πόθος του Κλοτέρ για εκδίκηση θα μπει ανάμεσά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Μπραντ Πιτ;

Με αφορμή την κυκλοφορία του "Στην καρδιά του κτήνους", τεστάρουμε όσα ξέρουμε για τον ταλαντούχο ηθοποιό με τη χαρακτηριστική γοητεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/09/2026

Η Κρίστεν Στιούαρτ, ο Ty Segall και μια κλασική stoner ταινία

Η Κρίστεν Στιούαρτ μπλέκει σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια στο "The Wrong Girls", με τον Ty Segall να ντύνει μουσικά τη νέα stoner κωμωδία.

Η Βίκυ Αναστασιάδου μάς συστήνει το "Wheel to Live" από την αρχή

Το "Wheel to Live" κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο στο 49ο Φεστιβάλ Δράμας κι επόμενος σταθμός του είναι οι 32ες Νύχτες Πρεμιέρας. Αναμένοντας την αθηναϊκή προβολή του, συζητάμε με την σκηνοθέτιδα, Βίκυ Αναστασιάδου, για τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις πίσω από τη δημιουργία του.

7ο KinoFest: Το αγαπημένο γερμανόφωνο φεστιβάλ της Πάτρας επιστρέφει

Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου το 7ο KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου φέρνει στο Achaia Clauss προβολές, masterclasses, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, εικαστική έκθεση και ειδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο.

32ες Νύχτες Πρεμιέρας: Ένα watchlist δια χειρός Γιώργου Λάνθιμου

Ο Γιώργος Λάνθιμος διαλέγει οκτώ ταινίες για να παρακολουθήσουμε στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Ποιες είναι και πότε παίζονται;

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (24-30/09)

Όλες οι κορυφαίες επιλογές που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

Τι θα δούμε φέτος τον Οκτώβριο στο Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Ανακαλύψτε το φετινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει προβολές, συζητήσεις, μια ρετροσπεκτίβα, ένα αφιέρωμα, προβολές αρχειακού υλικού, ποίηση και ζωντανή μουσική.