Ένας Απλός Άνθρωπος

Φασίζουσα αποθέωση της αυτοδικίας, της ξενοφοβίας και του μιλιταρισμού, σε μια εξωφρενικά προσχηματική συρραφή γραφικά «θεαματικών» ξεπαστρεμάτων (ο Σιλβέστερ Σταλόνε ως συμπαραγωγός και συνσεναριογράφος). | Powered by Uber.

Ένας Απλός Άνθρωπος «Ένας Απλός Άνθρωπος»

Στη δεύτερη συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Άγερ ("Ομάδα Αυτοκτονίας") μετά τον –κλάσεις ανώτερο– "Μελισσοκόμο", ο Τζέισον Στέιθαμ πιάνει το πηλοφόρι και το μυστρί, αλλά δεν ξεχνά τις παλιές αγάπες του: ο Λέβον Κέιντ δουλεύει στην οικοδομή, αλλά όταν η κόρη του αφεντικού του απαχθεί από τη ρώσικη μαφία θα θυμηθεί το παρελθόν του ως σκληροτράχηλος κομάντο και θα ορκιστεί να τη φέρει πίσω.


Σαν να έχει βγει από τα ριγκανικά 80s, το "Ένας Απλός Άνθρωπος" σπάει τα αμοραλιστικά κοντέρ περιφρονώντας κάθε αληθοφάνεια, σε μια εξωφρενικά προσχηματική συρραφή γραφικά "θεαματικών" ξεπαστρεμάτων (ο Σιλβέστερ Σταλόνε ως συμπαραγωγός και συνσεναριογράφος). Μια απροκάλυπτα φασίζουσα αποθέωση της αυτοδικίας, της ξενοφοβίας και του μιλιταρισμού, σοκάρει με την αιματολάγνα μανία της και τη νοσταλγία της για "εκείνες τις ένδοξα αντιτρομοκρατικές μέρες".

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2025. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Απλός Άνθρωπος

A Working Man
  • Περιπέτεια
  • 2025
  • Διάρκεια: 116 '
  • Ντέιβιντ Άγερ

Ο Λέβον Κέιντ δουλεύει στην οικοδομή, αλλά όταν η κόρη του αφεντικού του απαχθεί από τη ρώσικη μαφία, θα θυμηθεί το παρελθόν του ως σκληροτράχηλος κομάντο και θα ορκιστεί να τη φέρει πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της έκτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο, συγκινημένο από την τελευταία ταινία του Χιροκάζου Κορεέντα, ανεβάζει διαρκώς ρυθμό. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της έκτης μέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/09/2026

Ελληνικό box office: Το καλλιτεχνικό σινεμά είναι εδώ

Τα θερινά συνεχίζουν να γεμίζουν με εγγυημένες επιτυχίες ("Minions", "Οδύσσεια", "Spider-Man"), αυτό που εντυπωσιάζει, όμως, είναι οι επιδόσεις βραβευμένων φεστιβαλικών ταινιών όπως το "Φιόρδ" και η "Πατρίδα".

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μπορεί ο Αύγουστος να εφυγε αλλά τα θερινά σινεμά εξακολουθούν να αποτελούν την τέλεια ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ταινίες που παίζουν αυτό το διάστημα.

Η "Σπασμένη Φλέβα" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη με τον Βασίλη Μπισμπίκη στον ρόλο ενός χρωμένου Έλληνα σε απόγνωση επιλέχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την κατηγορία του Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο στους κινηματογράφους

Από μεγάλα blockbuster έως ταινίες κατευθείαν από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, μάθετε για όσες ταινίες ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο φθινόπωρο.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα του Σαββατοκύριακου

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο χόρεψε στο ρυθμό των Oasis. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της τέταρτης και της πέμπτης μέρας.

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Ο "Κόκορας", τα "Μαγικά Φίλτρα 2" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (10-16/09)