Η Εξουσία της Κούκλας

1

Δυο κορυφαίοι ηθοποιοί και μια αυτάρεσκα βιρτουόζικη σκηνοθεσία δεν μπορούν να διασώσουν ένα θρίλερ τρόμου που καταστρατηγεί κάθε κανόνα σεναριακής αληθοφάνειας. | Powered by Uber.

Η Εξουσία της Κούκλας

Το διήγημα του Νεοζηλανδού Όουεν Μάρσαλ "The rule of Jenny Pen" θυμίζει απ’ αρχής μέχρι τέλους Στίβεν Κινγκ: ένας αλαζόνας και δύστροπος δικαστής παθαίνει εγκεφαλικό και εισάγεται σε έναν οίκο ευγηρίας. Καθηλωμένος σε καροτσάκι, γίνεται στόχος ενός ψυχοπαθούς τροφίμου ο οποίος τρομοκρατεί τους υπόλοιπους, κρατώντας μια κούκλα μωρού-μαριονέτα.


Αν και το παρακάνει με την αυτάρεσκη βιρτουοζιτέ του, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Άσκροφτ, ο οποίος ετοιμάζεται να διασκευάσει το "Danny Coughlin’s bad dream" του… Στίβεν Κινγκ, βυθίζει τον ήρωά του σε έναν ζωντανό εφιάλτη. Οι δυο βετεράνοι πρωταγωνιστές του προσπαθούν φιλότιμα να του προσδώσουν ψυχολογικό ρεαλισμό, αλλά η έλλειψη κάθε σεναριακής συνοχής, όπως και η αδυναμία αξιοποίησης της ιδέας της κούκλας, αφήνουν εντελώς μετέωρο ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ τρόμου, το οποίο καταστρατηγεί κάθε κανόνα αληθοφάνειας.

Νέα Ζηλανδία. 2024. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: NEO FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Η Εξουσία της Κούκλας

The Rule of Jenny Pen
1
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 104 '
  • Τζέιμς Άσκροφτ

Ένας δίκαιος, αλλά αλαζόνας δικαστής παθαίνει εγκεφαλικό και εισάγεται σε έναν οίκο ευγηρίας. Καθηλωμένος σε καροτσάκι, έρχεται αντιμέτωπος με έναν ψυχοπαθή τρόφιμο που τρομοκρατεί τους υπόλοιπους κρατώντας μια κούκλα μωρού-μαριονέτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Είστε έτοιμοι για το Animasyros 2025;

Δείτε πώς το Φεστιβάλ θα σας ταξιδέψει σε ένα φανταστικό σύμπαν κινουμένων σχεδίων και πώς μπορείτε να συμμετάσχετε δωρεάν στα εκπαιδευτικά του εργαστήρια στη Σύρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/09/2025

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/9

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στο μενού των προσεχώς της επόμενης εβδομάδας.

Η γνώμη του "α" για την ταινία του Τζιμ Τζάρμους που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι

Το "Father Mother Brother Sister" έφερε στον Αμερικανό σκηνοθέτη τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του.

"Ας περιμένουν οι γυναίκες" (και) με live μουσική απόψε στην Τεχνόπολη

Το καλτ φιλμ του Σταύρου Τσιώλη θα προβληθεί με όλα τα τραγούδια του ερμηνευμένα επί σκηνής από την Babis Batmanidis Co(m)pany.

Ο Τζιμ Τζάρμους έκανε ανατροπή και απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία

Σχεδόν από το πουθενά ο Αμερικανός σκηνοθέτης θριάμβευσε στη Μόστρα με το "Father Mother Sister Brother".

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.

Φεστιβάλ Βενετίας: Φαβορί και αουτσάιντερ

Οι προβλέψεις της τελευταίας στιγμής για τα βραβεία λένε πως "Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ" δεν έχει αντίπαλο, το "No Other Choice" του Παρκ Τσαν-γουκ κοιτάζει ψηλά και ο Λάνθιμος δύσκολα θα φύγει από το Λίντο με άδεια χέρια.