Ιστορίες των Ζώων για τα Χριστούγεννα

3

Σπονδυλωτό animation, το οποίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά με κινηματογραφική φρεσκάδα και εντιμότητα. Λιτότατο, κλασικό σκίτσο, ελάχιστοι διάλογοι, αφοπλιστική απλότητα και καλοσερβιρισμένα μηνύματα.

Ιστορίες_των_Ζώων_για_τα_Χριστούγεννα

Να και ένα κινούμενο σχέδιο το οποίο ξεφεύγει από την κουραστική τυποποίηση της σύγχρονης παραγωγής, αν και δεν διαφοροποιείται από τη φόρμουλα των ομιλούντων ζώων. Ομιλούντων; Οι πέντε ιστορίες του διαθέτουν ελάχιστους διαλόγους και αφορούν κάθε λογής ζώα, τα οποία από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία και τον μακρινό Βορρά ζουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες περιπέτειες. Στην πρώτη το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη κινδυνεύει και η αλεπού με τον πελαργό αναλαμβάνουν δράση. Σε μια άλλη, ένα κοτόπουλο θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την τάξη στο κοτέτσι. Σε μια τρίτη, ένας νεαρός λύγκας θα ανακαλύψει, μετά κόπων και βασάνων, την αξία της συντροφικότητας και τις χαρές της παρέας.


Διαφορετικοί σχεδιαστές, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες υπογράφουν καθεμία από τις μικρού μήκους, όλες τους, όμως, διαθέτουν συγγενή λογική και αισθητική: λιτότατο, κλασικό σκίτσο, αφοπλιστική απλότητα και καλοσερβιρισμένα μηνύματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα συμπαθέστατο σπονδυλωτό animation, το οποίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά με κινηματογραφική φρεσκάδα και εντιμότητα.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Γερμανία. 2024. Διάρκεια: 72΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστορίες των Ζώων για τα Χριστούγεννα

Le Grand Noël des Animaux
3
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 72 '
  • Ολέσια Σχούκινα

Πέντε διαφορετικές ιστορίες όπου κάθε λογής ζώα από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία και τον μακρινό Βορρά ζουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

1ο Πανόραμα Κυπριακών Ταινιών: Ο κυπριακός κινηματογράφος στο προσκήνιο της Αθήνας

Μια νέα κινηματογραφική διοργάνωση του Σπιτιού της Κύπρου, φέρνει στην πόλη επιλεγμένες κυπριακές παραγωγές, βραβευμένες ταινίες και συμπαραγωγές με την Ελλάδα, ενισχύοντας τη συνεργασία των δύο χωρών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2025

Η Μάργκαρετ Κουάλεϊ κυνηγά μια αίρεση στο "Honey Don't!"

Νέα συνεργασία για την ταλαντούχα ηθοποιό με τον Ίθαν Κοέν, σε μια μαύρη κωμωδία που δείχνει εντελώς "φευγάτη".

Ο Ντένζελ Γουάσινγκτον υπό ασφυκτική πίεση στο teaser του "Highest 2 Lowest"

Η νέα δουλειά του εμβληματικού Σπάικ Λι βρίσκει τον οσκαρικό ηθοποιό σε μια πολύ δύσκολη φάση.

Το Skype έκλεισε αλλά το σινεμά δε θα το ξεχάσει ποτέ

Η εφαρμογή που έφερε επανάσταση στην επικοινωνία του 21ου αιώνα έδωσε ουκ ολίγες φορές έμπνευση στον κινηματογράφο.

Το 10ο Horrorant φέρνει τον μοντέρνο ασιατικό τρόμο στο Ελιζέ

Οι ταινίες που ξεχωρίζουν από το must αφιέρωμα το οποίο δεν πρέπει να χάσουν οι λάτρεις του horror.

"Blade Runner", Γιώργος Ζώης και όλα όσα παίζουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου

Πολύ σύντομα το Ηράκλειο γίνεται η έδρα μιας πρωτότυπης και φιλόδοξης διοργάνωσης που ετοιμάζεται να συστηθεί με τους σινεφίλ της Κρήτης.