Dourgouti Town

2

Αρχειακό υλικό και εξομολογήσεις κατοίκων περιγράφουν την πολλαπλή μεταμόρφωση ενός αθηναϊκού λαϊκού προαστίου κατά τον 20ό αιώνα.

Dourgouti Town

Τόσο κοντά, τόσο μακριά. Στη σκιά της Ακρόπολης και αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή, ο Νέος Κόσμος απέχει δυο χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος και έτη φωτός από το Δουργούτι, τη συνοικία της "Μαγικής Πόλης" του Νίκου Κούνδουρου. Στα στενά του περιπλανιέται τώρα ένας μεσίτης ο οποίος θέλει να επενδύσει στην περιοχή (ένα εύρημα που δεν προσφέρει αφηγηματικές ασίστ), η οποία από προσφυγική παραγκούπολη, γνωστή κάποτε ως "τα Αρμένικα", εξελίσσεται σε έναν ακόμα Airbnb παράδεισο.


Μέσα από αρχειακό υλικό και εξομολογήσεις περισσότερο ή λιγότερο επώνυμων κατοίκων (Χάρις Αλεξίου, Γιάννης "Μπαχ" Σπυρόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Δέδες) ο Δημήτρης Μπαβέλλας ("Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ") περιγράφει την πολλαπλή μεταμόρφωση ενός αθηναϊκού λαϊκού προαστίου κατά τον 20ό αιώνα. Η διαδρομή δεν εκπλήσσει, είναι όμως πολιτικοκοινωνικά ευαίσθητη και κατά στιγμές συγκινητική.  

Ελλάδα. 2024. Διάρκεια: 88΄

Περισσότερες πληροφορίες

Dourgouti Town

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2024
  • Διάρκεια: 88 '
  • Δημήτρης Μπαβέλλας

Η ιστορία της συνοικίας του Νέου Κόσμου, παλιότερα γνωστής ως Δουργούτι, αναβιώνει μέσα από την περιπλάνηση ενός μεσίτη, ο οποίος θέλει να επενδύσει στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τελικά αξίζει να δεις το "Ένα Τελευταίο για τον Δρόμο";

Γυρισμένο με φιλμ και με δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το ιταλικό road movie του Φραντσέσκο Σοσάι βρίσκεται στις αίθουσες. Αξίζει να το δεις;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/04/2026

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 30/04

Ο Διάβολος Φοράει Prada 2, το φετινό Όσκαρ Ντοκιμαντέρ κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (30/04 - 06/05)

Οι θρυλικοί ρόλοι του Αλ Πατσίνο

Θυμόμαστε σπουδαίες ερμηνείες του μεγάλου Αλ που κλείνει σήμερα τα 86 του χρόνια.

Τελικά αξίζει να δεις το "I Was a Stranger";

Ομάρ Σι, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Θάνος Τοκάκης με φόντο το προσφυγικό ζήτημα. Αξίζει να δείτε τη νέα ταινία του Μπραντ Άντερσεν;

Διάσημες προσωπικότητες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όλες τις βιογραφικές ταινίες σημαντικών προσώπων που μπορείτε να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Οι Iron Maiden, λίγο πριν το ΟΑΚΑ, "έρχονται" στον κινηματογράφο Δαναό

Με το νέο ντοκιμαντέρ "Iron Maiden: Burning Ambition", το heavy metal συγκρότημα (ξανά)συστήνεται στο ελληνικό κοινό λίγο πριν τη μεγάλη του συναυλία στο ΟΑΚΑ.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 23 Απριλίου.