Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι

3,5

Ντοκιμαντερίστικης ειλικρίνειας, μέγιστης έντασης και τολμηρό για την εποχή του, μοντέρνας αντίληψης δράμα με εμβληματικό τζαζ σάουντρακ του Έλμερ Μπερνστάιν.

Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι

Το 1945, ο Μπίλι Γουάιλντερ θα σοκάρει το Χόλιγουντ με το οσκαρικό "Χαμένο Σαββατοκύριακο", την πρώτη mainstream παραγωγή που πραγματεύεται ανοιχτά το θέμα του εθισμού. Τον μακρύ –λόγω του αυστηρού κώδικα Χέιζ– δρόμο από τον αλκοολισμό στα ναρκωτικά, όμως, θα καλύψει μια δεκαετία αργότερα ο Ότο Πρέμινγκερ ("Λάουρα", "Ανατομία Ενός Εγκλήματος"), τολμηρός αμφισβητίας πολλών θεματικών ταμπού του αμερικανικού σινεμά.


Βασισμένος σε ένα εξίσου θαρραλέο μυθιστόρημα του Νέλσον Άλγκρεν, "Ο Άνθρωπος…" ακολουθεί τον Φράνκι Μασίν (ο Φρανκ Σινάτρα στον καλύτερο ρόλο του), ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή έχοντας απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή ως μουσικός, αλλά ο εθισμός του δεν του αφήνει περιθώρια, σε ένα ντοκιμαντερίστικης ειλικρίνειας, μέγιστης έντασης και μοντέρνας αντίληψης δράμα με εμβληματικό τζαζ σάουντρακ του Έλμερ Μπερνστάιν.

Α/Μ. ΗΠΑ. 1955. Διάρκεια: 119΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι

The Man With the Golden Arm
3,5
  • Δραματική
  • 1955
  • Διάρκεια: 119 '
  • Ότο Πρέμινγκερ

Ο Φράνκι Μασίν βγαίνει από τη φυλακή έχοντας απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή ως μουσικός, αλλά αναγκάζεται να δουλέψει ως ντίλερ σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη, ενώ ο εθισμός του καραδοκεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όσα θες να ξέρεις για την Αγορά του Animasyros 2026

Το 19ο Animasyros σάς καλεί να στείλετε την αίτησή σας για το Agora Pitching Forum και, παράλληλα ανακοινώνει το πρόγραμμα της Αγοράς με διεθνείς καλεσμένους, masterclasses και συζητήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/06/2026

Iris Close-Up: Η Άννα Χιντς και η Βίκι Κριπς στην Αθήνα για δύο δωρεάν masterclasses

Τα Βραβεία Ίρις 2026 εγκαινιάζουν μια νέα πρωτοβουλία με πρώτες καλεσμένες την σκηνοθέτιδα Άννα Χιντς και την ηθοποιό Βίκι Κριπς.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Ιουνίου.

50 χρόνια Π.Ε.Κ.Κ. - Τα μέλη της ψήφισαν τις 10 καλύτερες ελληνικές και ξένες ταινίες

Η Π.Ε.Κ.Κ. γιόρτασε τα 50 χρόνια από τη συγκρότησή της με μια τιμητική εκδήλωση όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μελών της.

Με το Blade Runner Live (ξανα)ερωτευτήκαμε σινεμά και μουσική

Το ιστορικό Ηρώδειο ζωντάνεψε το εμβληματικό κινηματογραφικό σύμπαν του Ρίντλεϊ Σκοτ, συνοδευόμενο από τη ζωντανή ορχηστρική εκτέλεση του soundtrack, του πρωτοπόρου Vangelis.

Οι τρεις σκηνοθέτες μιλούν στο "α" για την "Ελλάδα 3.0"

Μια ταινία με τρεις ανεξάρτητες μικρού μήκους ταινίες από τρεις διαφορετικούς σκηνοθέτες με κοινή κατεύθυνση την ελληνική πραγματικότητα. Πώς ακούγεται αυτό στους δημιουργούς;

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (04-10/06)

Όλες οι κορυφαίες ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.