Δεύτερος Γύρος

2

Αναπάντεχα επίκαιρη και σπιρτόζικη πολιτική σάτιρα, η οποία αποδυναμώνεται από τον επιπόλαιο ιδεαλισμό και τα μετρημένα ξαφνιάσματα και τον «δωρεάν» μελοδραματισμό της.

Δεύτερος Γύρος

Μια ξεπεσμένη πολιτική συντάκτρια επιχειρεί να αναβιώσει την καριέρα της αναλαμβάνοντας την κάλυψη της προεκλογικής κούρσας ενός αντισυμβατικού προεδρικού υποψηφίου, όταν ανακαλύπτει ένα απίθανο οικογενειακό μυστικό από το παρελθόν του.

Στην άθελά του εξαιρετικά επίκαιρη πολιτική σάτιρα, αφού η ταινία απεικονίζει γαλλικές εκλογές και τουλάχιστον μία απόπειρα δολοφονίας διεκδικητή της εξουσίας, ο έμπειρος Αλμπέρ Ντιποντέλ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε διπλό ρόλο. Χωρίς να προδώσουμε πολλά, σημειώνουμε απλώς πως ο "Δεύτερος Γύρος" υιοθετεί ένα αφηγηματικό τρικ που έχουμε δει σε παραγωγές όπως το "Ζήτω η Ελευθερία!" και "Ντέιβ, Πρόεδρος για μια Μέρα", μόνο που εδώ ο δικός του ιδεαλιστής ήρωας έχει στα σκαριά ένα "επαναστατικό" και υπέρμετρα ρομαντικό σχέδιο ανατροπής του συστήματος.

Πρόκειται και για το πιο χαρισματικό κομμάτι ενός φιλμ που στη συνέχεια εγκλωβίζεται στον ενθουσιασμό του Ντιποντέλ. Το σπιρτόζικο πολιτικό σκέλος υποβαθμίζεται για χάρη της παράλληλης πλοκής που αποκαλύπτει τη γενεαλογία του πρωταγωνιστή, μια πτυχή με λίγα ξαφνιάσματα, γενναιόδωρες επεξηγήσεις και "δωρεάν" μελοδραματισμούς που οδηγούν με σιγουριά την αφήγηση σε μια επιπόλαιη όσο και απλοϊκή κατακλείδα.

Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεύτερος Γύρος

Second Tour
2
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 95 '
  • Αλμπέρ Ντιποντέλ

Μια ξεπεσμένη πολιτική συντάκτρια επιχειρεί να αναβιώσει την καριέρα της αναλαμβάνοντας την κάλυψη της προεκλογικής κούρσας ενός αντισυμβατικού προεδρικού υποψηφίου, όταν ανακαλύπτει ένα απίθανο οικογενειακό μυστικό από το παρελθόν του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Τελικά, αξίζει το hype το "Sirat";

Το υπνωτιστικό θρίλερ του Όλιβερ Λάσε έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια ηχηρή παρουσία κατά την περίοδο των βραβείων και είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρει.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 29 Ιανουαρίου.