Τα Ταρώ του Θανάτου

0,5

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Η τελευταία κινηματογραφική προσθήκη στο teen horror θέλει μια ομάδα νεαρών να νοικιάζει μια απομονωμένη έπαυλη για να γιορτάσει τα γενέθλια ενός μέλους της παρέας. Εκεί, οι επτά φίλοι θα παραβιάσουν ομαδικά τον βασικό κανόνα ανάγνωσης των ταρό –μη χρησιμοποιείς ποτέ την τράπουλα κάποιου άλλου– και θα απελευθερώσουν μια δολοφονική οντότητα, η οποία αρχίζει να τους καταδιώκει και να τους δολοφονεί έναν έναν.


Η πολύ βασική ιδέα των πρωτοεμφανιζομένων σκηνοθετικά Άνα Χάλμπεργκ και Σπένσερ Κοέν (συνσεναριογράφος των "Αναλώσιμοι 4" και "Moonfall: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού") ξεκινάει από το μυθιστόρημα του Νίκολας Άνταμ "Horrorscope" και εξελίσσεται σε μια φτηνή παραλλαγή του franchise "Βλέπω το Θάνατό σου". Εντελώς τεμπέλικα, ακολουθεί την τετριμμένη τρομο-συνταγή της παράθεσης σαδιστικών φόνων τινέιτζερ, βασισμένη στην πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή. Η ιδέα της τράπουλας των ταρό μένει εν πολλοίς αναξιοποίητη, οι φόνοι αγγίζουν το gore, αλλά η ταινία πρέπει να παραμείνει PG-13 και το φινάλε είναι τόσο ξενέρωτο, που μοιάζει να βγήκε από… δακρύβρεχτο δράμα εποχής.

ΗΠΑ, Σερβία. 2024. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Ταρώ του Θανάτου

Tarot
0,5
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 92 '
  • Σπένσερ Κόεν

Μια ομάδα νεαρών παραβιάζει τον βασικό κανόνα των ταρό –μη χρησιμοποιείς ποτέ την τράπουλα κάποιου άλλου– και απελευθερώνει μια δολοφονική οντότητα που αρχίζει να τους καταδιώκει έναν έναν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Punk Almodovar: 7 σπάνιες ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ έρχονται στο Cinobo

Διαβάστε αναλυτικά για την σπάνια συλλογή με 7 ταινίες από την αρχή της καριέρας του αγαπημένου Ισπανού σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδόβαρ, που φιλοξενεί το Cinobo.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/02/2026

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ καλεί σε συνέντευξη Τύπου - Τι διεκδικεί

Κεντρικό θέμα είναι ο περιορισμός του πολιτιστικού περιεχομένου στη Δημόσια Τηλεόραση εξαιτίας της μετατροπής της ΕΡΤ2 σε κανάλι αποκλειστικά αθλητικού χαρακτήρα.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Bad Bunny (και) ηθοποιός, σε ταινία-αφιέρωμα για την πατρίδα του

Ο ράπερ από το Πουέρτο Ρίκο αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο στη νέα ταινία που είναι αφιερωμένη στον Χοσέ Μαλντονάδο Ρομάν.

Έρικ Ντέιν: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 53 ετών

Ο θάνατός του έρχεται 10 μήνες μετά την δημόσια εξομολόγησή του ότι πάσχει από ALS, γνωστή και ως νόσος του Λου Γκέριγκ.

Γυναικείο προβάδισμα στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2026

Οι πολιτικές αναταράξεις έχουν προς το παρόν καταλαγιάσει πέριξ της Ποτσντάμερ πλατς, με δυο ασπρόμαυρες ταινίες να έχουν μέχρι στιγμής ξεχωρίσει στη μάχη για την Χρυσή Άρκτο.

O Bloody Hawk πάει Netflix

Από την 1η Μαρτίου 2026, το ελληνικό κοινό θα μπορεί να απολαύσει το μουσικό ταξίδι του κορυφαίου Έλληνα ράπερ μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming.