Μέντιουμ

2

Ιμπρεσιονιστική, σεναριακά μινιμαλιστική και δραματουργικά ισχνή ιστορία ενηλικίωσης, η οποία ποντάρει στη γλυκόπικρη ατμόσφαιρά της.

Μέντιουμ ταινία

Η σεναριακή συγκρότηση δεν υπήρξε ποτέ το δυνατό σημείο του σύγχρονου ελληνικού σινεμά (όπως και κάθε "περιφερειακής" κινηματογραφίας), το οποίο οφείλει τα περισσότερα κατορθώματά του στην ευρηματικότητα των σκηνοθετών του, οι οποίοι... υπογράφουν σχεδόν πάντα και τα σενάριά τους. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη, η οποία μας είχε εκπλήξει ευχάριστα πριν από 14 χρόνια με την εναλλακτική ρομαντική κομεντί "Χάρισμα". Διατηρεί κι εδώ την αέρινη, ανάλαφρη ματιά της, ακολουθώντας τη 16χρονη Ελευθερία, η οποία επισκέπτεται την ετοιμόγεννη αδερφή της στην Αθήνα. Μέσα στον καύσωνα της μεγαλούπολης θα γνωρίσει τον μεγαλύτερό της και αινιγματικό Άγγελο, ο οποίος θα την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο.

Ιμπρεσιονιστική, σεναριακά μινιμαλιστική και δραματουργικά ισχνή ιστορία ενηλικίωσης, το "Μέντιουμ" ποντάρει στη γλυκόπικρη ατμόσφαιρά της για να αποδώσει το ξύπνημα του ερωτικού ενστίκτου. Προσπαθεί, χωρίς να το καταφέρνει απόλυτα, να το συνδέσει με ένα ράθυμο οδοιπορικό σε μια μυστηριωδώς χαοτική αστική καθημερινότητα ("Η Ελευθερία στη χώρα των αθηναϊκών θαυμάτων"), αποσπώντας πέντε υποψηφιότητες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ελλάδα, Βουλγαρία. 2023. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Μέντιουμ

2
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 100 '
  • Χριστίνα Ιωακειμίδη

Η 16χρονη Ελευθερία επισκέπτεται την ετοιμόγεννη αδερφή της στην Αθήνα. Μέσα στον καύσωνα της μεγαλούπολης, θα γνωρίσει τον μεγαλύτερό της και αινιγματικό Άγγελο, ο οποίος θα την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/06/2024

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Αλμοδοβαρική κομεντί, η οποία ξεκινάει σε ξέφρενο queer τόνο, ισορροπεί ως μια παιχνιδιάρικη σάτιρα αστικής επιβίωσης και καταλήγει σαν μια τρυφερή ιστορία φιλίας με απολαυστικές σινεφίλ αναφορές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.