Μη μου Λες Ψέματα

2,5

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Μη μου Λες Ψέματα

Ο Φιλίπ Μπεσόν είναι ένας επιτυχημένος και παραγωγικότατος συγγραφέας 23 μυθιστορημάτων, πολλά από τα οποία έχουν μεταφερθεί στη θεατρική σκηνή και τη μεγάλη οθόνη (όπως ο "Αδελφός του" από τον Πατρίς Σερό). Τα περισσότερα είναι μυθοποιημένες προσωπικές εξομολογήσεις, όπως άλλωστε και το δημοσιευμένο το 2017 "Arrête avec tes mensonges" και μεταφρασμένο στα αγγλικά, ως "Lie with me", από την… Μόλι Ρίνγκουολντ. Σ’ αυτό, ένας ομοφυλόφιλος συγγραφέας επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά του, το Κονιάκ της δυτικής Γαλλίας, και συναντά το γιο του πρώτου μεγάλου έρωτά του. Μαζί θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την αλήθεια για το παρελθόν, το οποίο όμως κρύβει ανομολόγητα μυστικά.

Θα αποκαλυφθούν σταδιακά, με την αφήγηση να πηγαινοέρχεται στο χρόνο, συνθέτοντας ένα παζλ πάνω στην απώλεια, τη μνήμη, την αποδοχή και τα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές –και κινηματογραφικές– ιστορίες. Ο Ολιβιέ Πεγιόν ("Les Petites Vacances") τα αγκαλιάζει με χάρη σε μια συναισθηματική, στέρεα, όσο και (υπερβολικά) εύπεπτη δραμεντί με στιβαρές ερμηνείες.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Μη μου Λες Ψέματα

Arrête Avec tes Mensonges / Lie With Me
2,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ολιβιέ Πεϊγιόν

Ένας συγγραφέας επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά του και συναντά το γιο του πρώτου μεγάλου έρωτά του. Μαζί θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την αλήθεια για το παρελθόν, το οποίο όμως κρύβει ανομολόγητα μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/04/2024

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.