Μη μου Λες Ψέματα

2,5

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Μη μου Λες Ψέματα

Ο Φιλίπ Μπεσόν είναι ένας επιτυχημένος και παραγωγικότατος συγγραφέας 23 μυθιστορημάτων, πολλά από τα οποία έχουν μεταφερθεί στη θεατρική σκηνή και τη μεγάλη οθόνη (όπως ο "Αδελφός του" από τον Πατρίς Σερό). Τα περισσότερα είναι μυθοποιημένες προσωπικές εξομολογήσεις, όπως άλλωστε και το δημοσιευμένο το 2017 "Arrête avec tes mensonges" και μεταφρασμένο στα αγγλικά, ως "Lie with me", από την… Μόλι Ρίνγκουολντ. Σ’ αυτό, ένας ομοφυλόφιλος συγγραφέας επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά του, το Κονιάκ της δυτικής Γαλλίας, και συναντά το γιο του πρώτου μεγάλου έρωτά του. Μαζί θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την αλήθεια για το παρελθόν, το οποίο όμως κρύβει ανομολόγητα μυστικά.

Θα αποκαλυφθούν σταδιακά, με την αφήγηση να πηγαινοέρχεται στο χρόνο, συνθέτοντας ένα παζλ πάνω στην απώλεια, τη μνήμη, την αποδοχή και τα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές –και κινηματογραφικές– ιστορίες. Ο Ολιβιέ Πεγιόν ("Les Petites Vacances") τα αγκαλιάζει με χάρη σε μια συναισθηματική, στέρεα, όσο και (υπερβολικά) εύπεπτη δραμεντί με στιβαρές ερμηνείες.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Μη μου Λες Ψέματα

Arrête Avec tes Mensonges / Lie With Me
2,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ολιβιέ Πεϊγιόν

Ένας συγγραφέας επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά του και συναντά το γιο του πρώτου μεγάλου έρωτά του. Μαζί θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την αλήθεια για το παρελθόν, το οποίο όμως κρύβει ανομολόγητα μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφος την Πέμπτη 05/11

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι το highlight μιας εβδομάδας η οποία περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή του "Predator", τρόμο, πυγμαχικό δράμα, animation και δυο ντοκιμαντέρ πάνω στην ισραηλοπαλαιστινιακή διαμάχη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/11/2025

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο

Ο νέος Λάνθιμος, οσκαρικά φαβορί και πολυαναμενόμενα arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Τα animation που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Όλες οι ταινίες κινουμένων σχεδίων, το πιο αγαπητό κινηματογραφικό είδος των (ανηλίκων) Ελλήνων θεατών, οι οποίες προβάλλονται στις σκοτεινές αίθουσες.

Οι 10 καλύτερες ταινίες τρόμου του 21ου αιώνα που δεν έχετε δει

Αξέχαστα "στοιχειωτικά" horror movies που κερνάνε ανατριχίλες διαρκείας.

Η "Nouvelle Vague" μέσα από πέντε καθοριστικές ταινίες

Με αφορμή τη νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, η οποία ανατρέχει στη γέννηση της πιο επιδραστικής κινηματογραφικής τάσης στην ιστορία, επιλέγουμε μια πεντάδα φιλμ που αποτελούν ιδανική εισαγωγή στο γαλλικό ριζοσπαστικό ρεύμα.

66ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο υπουργός, ο Νιόνιος και ο Τζιμ Τζάρμους

Το χιούμορ του παρουσιαστή Γρηγόρη Ελευθερίου και οι μελωδικές εμπνεύσεις του υφυπουργού πολιτισμού έκλεψαν την παράσταση μιας απλής, αν και αναπόφευκτα φλύαρης, τελετής έναρξης. Μετά ανέλαβε ο πιο cool Αμερικανός σκηνοθέτης και το "Father Mother Sister Brother".

5 ταινίες τρόμου για το Halloween

Αυτά είναι τα horror που διαδραματίζονται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, ιδανική μέρα για ποπ κορν και πολλές ανατριχίλες.