Για Πάντα Νέοι

2,5

Η σκηνοθέτρια αφηγείται με ενέργεια και πάθος την προσωπική ιστορία της. Ως σεναριογράφος, όμως, δυσκολεύεται να ξεφύγει από την απλή περιγραφή και να την κάνει πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Για Πάντα Νέοι

Ηθοποιός με μεγάλη φιλμογραφία, η 60χρονη πλέον Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι περνάει κάθε τόσο και πίσω από την κάμερα, διανθίζοντας μυθοπλαστικά αυτοβιογραφικές ιστορίες της ("Actrices", "Ένας Πύργος στην Ιταλία"). Όπως αυτή των νεανικών χρόνων της, όταν (εδώ ως Στελά) έγινε δεκτή στη διάσημη δραματική σχολή Les Amandiers του Πατρίς Σερό, ενός εμβληματικού θεατρικού και κινηματογραφικού σκηνοθέτη ("Βασίλισσα Μαργκό"), ο οποίος θα αλλάξει τις απόψεις των νεαρών φοιτητών πάνω στη ζωή και την τέχνη.


Το Παρίσι των 80s, τα ερωτικά πάθη, οι καλλιτεχνικές επιλογές και μια δυναμική Ναντιά Τερεσκεβίτς, η οποία απέσπασε το Σεζάρ πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (από τις εφτά υποψηφιότητες της ταινίας). Η Τεντέσκι σκηνοθετεί με ενέργεια και πάθος, ως σεναριογράφος, όμως, δυσκολεύεται να ξεφύγει από την απλή περιγραφή και να κάνει το πρώτο υλικό της πραγματικά ενδιαφέρον.  

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 126΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Για Πάντα Νέοι

Les Amandiers
2,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 126 '
  • Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

Στα τέλη του ’80 μια ομάδα νεαρών ηθοποιών γίνεται δεκτή στην περιζήτητη δραματική σχολή του Πατρίς Σερό Les Amandiers. Ανάμεσά τους και η Στελά, για την οποία μόλις ξεκινάει ένα ταξίδι ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τους must τίτλους της πρώτης μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης της σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/05/2024

Ο "Ραψωδός" με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο στους κινηματογράφους

Αθηναϊκή πρεμιέρα για τη βραβευμένη πρώτη μεγάλου μήκους του Νίκολαϊ Χάμελ.

Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ

Μια ξέπνοη όσο και ανερμάτιστη μεταφορά ενός θεατρικού έργου που καταφέρνει να μην εντρυφά πουθενά ενώ θίγει τα πάντα.

Avant-Drag!

Ένα τολμηρό ριζοσπαστικό ντοκιμαντέρ-μανιφέστο, που αποθεώνει την εγχώρια drag σκηνή όσο απογυμνώνει την πολλαπλή φοβικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Λυσάρι της Ζωής

Διασκεδαστικά ορμητικό, σινεφιλικά ρομαντικό, αλλά και άνισο αφηγηματικά feelgood δράμα που παρασύρεται από την πληθωρικότητα του κόσμου του.

Φανταστικοί Φίλοι

Όλα τα χολιγουντιανά κλισέ επιστρατεύονται σε ένα επιτηδευμένα δακρύβρεχτο παραμύθι, το οποίο χειρίζεται εκβιαστικά τις έννοιες της απώλειας.