Μέσα στη Μέρα

3

Δύο χαλαρές και άσχετες μεταξύ τους συζητήσεις προσπαθούν να αποτυπώσουν με αφοπλιστικό μινιμαλισμό τα μυστικά της ζωής, κρυμμένα στις αόρατες λεπτομέρειες της καθημερινότητας.

Μέσα στη Μέρα

Από τους κομψότερους μινιμαλιστές του σύγχρονου σινεμά, ο (υπερ)παραγωγικός Χονγκ Σανγκ-σου ("Η Γυναίκα που Έφυγε", "Η Ιστορία Μιας Μυθιστοριογράφου") κάνει τώρα ένα ακόμα βήμα προς την απόλυτη λιτότητα. Η τελευταία ταινία του αφορά έξι χαρακτήρες και δύο "παράλληλες" συζητήσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται μάλλον την ίδια μέρα (η μόνη σχέση με τον μυστηριώδη τίτλο του φιλμ). Η πρώτη αφορά μια πρώην ηθοποιό, φιλοξενούμενη στο σπίτι φίλης της, και μια νέα κοπέλα, η οποία θέλει να πάρει συμβουλές για την καριέρα που θα ακολουθήσει. Η δεύτερη έναν καταξιωμένο ποιητή, ο οποίος δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής ντοκιμαντερίστριας και ενός θαυμαστή του.


Σαν Ανατολίτης Ερίκ Ρομέρ, ο παιχνιδιάρης Σανγκ-σου διασκεδάζει με τις δυο χαλαρές και άσχετες μεταξύ τους συναντήσεις, οι οποίες προσπαθούν να αποτυπώσουν με αφοπλιστική απλότητα τα μυστικά της ζωής, κρυμμένα στις αόρατες καθημερινές λεπτομέρειες. Ακίνητα, μακράς διάρκειας πλάνα, υποδόριο χιούμορ και εύληπτος φιλοσοφικός στοχασμός, η αλήθεια σαν πολύτιμος ψίθυρος, ο οποίος χάνεται μέσα στην πολύβουη πραγματικότητα και τον καταιγιστικό κινηματογραφικό θόρυβο.

Ν. Κορέα. 2022. Διάρκεια: 83΄. Διανομή: AMA FILMS

Περισσότερες πληροφορίες

Μέσα στη Μέρα

Uriui Haru / In Our day
3
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 83 '
  • Χονγκ Σανγκ-σου

Μια πρώην ηθοποιός γνωρίζει μια νέα κοπέλα, η οποία θέλει να πάρει συμβουλές για την καριέρα που θα ακολουθήσει. Ένας καταξιωμένος ποιητής, ο οποίος παλεύει με τη στέρηση του αλκοόλ και του τσιγάρου, δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής ντοκιμαντερίστριας και ενός θαυμαστή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25-31/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
26/12/2025

Γιάννης Σμαραγδής για τον "Καποδίστρια": "Δεν επιλέγουμε εμείς τα πρόσωπα, αλλά αυτά εμάς"

Με αφορμή την πρεμιέρα της ιστορικής βιογραφίας "Καποδίστριας", το "α" συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη στο ανακαινισμένο Athinaion Experience για μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης.

"Ο Έρωτας Γράφεται": Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος μας μιλάει για τη νέα ρομαντική κομεντί

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια και ένα ημερολόγιο γυρισμάτων μας δίνουν μία γεύση από την ταινία, η οποία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους σήμερα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 25 Δεκεμβρίου.

Είναι το 'Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει' η κορυφαία χριστουγεννιάτικη ταινία;

Όλα όσα κάνουν το "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει" το πιο απολαυστικό φιλμ των ημερών.

Father Mother Sister Brother

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας για ένα μινιμαλιστικό σινε-κομψοτέχνημα και μια ειρωνική, γλυκόπικρη ματιά στα μυστικά και ψέματα που συντηρούν το εύθραυστο σύγχρονο οικογενειακό οικοδόμημα. | Powered by Uber.

Καποδίστριας

Ο Σμαραγδής, η Wikipedia και ακόμα ένα αγιογραφικό πορτρέτο μιας επιφανούς προσωπικότητας της ελληνικής ιστορίας, χρωματισμένο με έντονη θρησκευτικότητα, ξέχειλο πατριωτισμό και μελοδραματικό μανιχαϊσμό. | Powered by Uber.