Ματωμένος Δεσμός

2

Δραματικό θρίλερ, βγαλμένο θαρρείς από pulp μυθιστόρημα. Εντυπωσιάζει με το δυναμισμό του, αλλά η πλοκή του εκτυλίσσεται μονοδιάστατα, αγκυλωμένη από μοδάτες ευκολίες.

Ματωμένος Δεσμός

Με την πρώτη κιόλας ταινία της, το απρόβλητο στη χώρα μας, υποβλητικό, μα άνισο θρίλερ τρόμου "Saint Maud" του 2019, η Βρετανή Ρόουζ Γκλας καταγράφηκε ως ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο. Διασχίζοντας τώρα τον Ατλαντικό, προσγειώνεται στο Νέο Μεξικό τρεις δεκαετίες πίσω, στα 80s, όπου η μοναχική Λου δουλεύει ως μάνατζερ ενός επαρχιακού γυμναστηρίου. Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί παθιασμένα την Τζάκι, μια φιλόδοξη μπόντι μπίλντερ, η οποία είναι περαστική από την πόλη, καθ’ οδόν για έναν σημαντικό διαγωνισμό στο Λας Βέγκας. Η σχέση τους μοιάζει βάλσαμο για τις δυο πολλαπλά πληγωμένες γυναίκες, αλλά, περικυκλωμένη από τη βία, η Λου δεν μπορεί να ξεφύγει από το εγκληματικό οικογενειακό παρελθόν της. Ο πατέρας της, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, είναι αναμεμειγμένος σε μια σειρά παρανομιών, ενώ η αδελφή της κακοποιείται συστηματικά από το σύζυγό της.


Βασισμένο σε πρωτότυπο σενάριο (των Ρόουζ Γκλας και Βερόνικα Τοφίλσκα), ο "Ματωμένος Δεσμός" μοιάζει με διασκευή pulp μυθιστορήματος. Ένα δραματικό θρίλερ που δεν φοβάται τον βρόμικο ρεαλισμό και εντυπωσιάζει με το δυναμισμό του. Η Αμερική του "βαθέως Νότου" περιγράφεται σαν ένα σύγχρονο Φαρ Ουέστ χωρίς νόμους, αξίες και απαγορεύσεις, με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, δυο αθώες με λερωμένα χέρια, να προσπαθεί να σταθεί όρθιο πάνω σε κινούμενη άμμο. Όσο όμως οι λοξοί χαρακτήρες του φιλμ σε κερδίζουν με τον αυτοκαταστροφικό ρομαντισμό τους, άλλο τόσο η πλοκή η οποία τους υποστηρίζει εξελίσσεται απολύτως μονοδιάστατα, αγκυλωμένη από μοδάτες ευκολίες. Το μαύρο χιούμορ κατά στιγμές λειτουργεί, όχι όμως και οι "υπερβατικές" αφηγηματικές πινελιές ή το κλείσιμο του ματιού στα άκαμπτα σχήματα του είδους, τα οποία κατευθύνουν αυτό το νεονουάρ σε έναν απόλυτα ασφαλή διάδρομο προσγείωσης.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2024. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ματωμένος Δεσμός

Love Lies Bleeding
2
  • Θρίλερ
  • 2024
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ρόουζ Γκλας

Η Λου, μια μοναχική μάνατζερ γυμναστηρίου, ερωτεύεται με πάθος την Τζάκι, μια φιλόδοξη μπόντι μπίλντερ, η οποία προετοιμάζεται για ένα διαγωνισμό στο Λας Βέγκας. Περικυκλωμένη από τη βία, όμως, η Λου δεν μπορεί να ξεφύγει από το εγκληματικό οικογενειακό παρελθόν της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.