Tranzit

0,5

Αλληγορική φαντασία, η οποία χάνει γρήγορα κάθε ειρμό, επιχειρώντας να συναρμόσει δραματική πλοκή, επιστημονική φαντασία, υπαρξιακά διλήμματα και ευθύ πολιτικοκοινωνικό σχόλιο.

Tranzit

Πιστός στο σινεμά των ειδών και ειδικά σ’ αυτό του crime thriller με περίσσιες σινεφίλ παραπομπές ("Ο Γιος του Τσάρλι", "Μπιγκ Χιτ", "Πέντρο Νούλα"), o Κάρολος Ζωναράς επιστρέφει παραδόξως στο φεστιβαλικό ελληνικό σινεμά του ’80 μέσα από μια ασπρόμαυρη αλληγορική φαντασία: πατέρας και γιος συναντιούνται ξανά στη μεταθανάτια ζωή, σ’ ένα ερημικό τοπίο, το οποίο ρυθμίζεται από αφηρημένες μαθηματικές αρχές. Εκεί οι νεκροί καλούνται να αποφασίσουν: να αποδεχτούν τη διαδικασία εξαΰλωσης ή να παραμείνουν σε απροσδιοριστία για πάντα;


Σκόρπιες ιδέες και ένδεια παραγωγής αποδιαρθρώνουν ένα αλλόκοτο σινε-πείραμα, το οποίο χάνει γρήγορα κάθε ειρμό, επιχειρώντας να συναρμόσει δραματική πλοκή, επιστημονική φαντασία, υπαρξιακά διλήμματα και ευθύ πολιτικοκοινωνικό σχόλιο. Ο σκηνοθέτης πιστεύει με πάθος στο υλικό του, αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό.

Α/Μ. Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 82΄

Περισσότερες πληροφορίες

Tranzit

0,5
  • Σινεφίλ
  • 2023
  • Διάρκεια: 82 '
  • Κάρολος Ζωναράς

Πατέρας και γιος συναντιούνται ξανά στη μεταθανάτια ζωή, σ’ ένα ερημικό τοπίο, το οποίο ρυθμίζεται από αφηρημένες μαθηματικές αρχές. Εκεί οι νεκροί καλούνται να αποφασίσουν: να αποδεχτούν τη διαδικασία εξαΰλωσης ή να παραμείνουν σε απροσδιοριστία για πάντα;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.