Μια Γυναίκα

1,5

Καταγραφή μιας εναλλακτικής αλλά και ελάχιστα πειστικής πορείας αυτογνωσίας, μετέωρης ανάμεσα στο ψυχολογικό δράμα και το αστυνομικό θρίλερ.

Μια Γυναίκα

Η πρώτη ταινία του 60χρονου Ζαν-Πολ Σιβεϊράκ που φτάνει στις ελληνικές αίθουσες είναι η απόπειρα ενός γυναικείου πορτρέτου γεμάτου καλά κρυμμένα μυστικά. Διότι η εικόνα της Ζιλιάν, επιθεωρήτριας της παρισινής αστυνομίας και πετυχημένης συγγραφέα, είναι αυτή μιας δυναμικής γυναίκας, αδέκαστης επαγγελματία και ευτυχισμένης οικογενειάρχισσας με μόνο μελανό σημείο το θάνατο της αδελφής της που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Όταν, όμως αρχίζει να υποψιάζεται πως ο άντρας της ζει διπλή ζωή και αποφασίζει να τον παρακολουθήσει, θα βρεθεί μπροστά σε μια σειρά από εκπλήξεις.

Αυτές αφορούν και τη δική της συμπεριφορά, στην οποία ο Σιβεϊράκ εστιάζει, περιγράφοντας μια εναλλακτική, αλλά και ελάχιστα πειστική πορεία αυτογνωσίας, μετέωρη ανάμεσα στο ψυχολογικό δράμα και το αστυνομικό θρίλερ. Διότι μπορεί η πλοκή να σε αιφνιδιάζει με τις εξελίξεις της, οι περισσότερες απ’ αυτές, όμως, μοιάζουν υπερβολικές, ψυχολογικά αδικαιολόγητες και δραματικά συγκεχυμένες. Επιπλέον, το απρόσμενο φινάλε δεν μπορεί να κρύψει το διδακτισμό του, ούτε η Σοφί Μαρσό την ερμηνευτική ανεπάρκειά της.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Γυναίκα

Une Femme de Notre Temps / A Woman
1,5
  • Θρίλερ
  • 2022
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ζαν-Πολ Σιβεϊράκ

Η Ζιλιάν είναι Παριζιάνα αστυνομικός και ταυτόχρονα επιτυχημένη συγγραφέας μυθιστορημάτων. Όταν αρχίζει να υποψιάζεται πως ο άντρας της ζει διπλή ζωή, αποφασίζει να τον παρακολουθήσει για να βρεθεί σύντομα μπροστά σε μια σειρά από εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στη μεγάλη οθόνη έρχεται το "Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο"

Μια κινηματογραφική εμπειρία που ξανασυστήνει τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες σε μια νέα εποχή.

11/12/2025

Μία αποκλειστική ματιά στα γυρίσματα του "Πέντε Νύχτες στου Φρέντι 2"

Βίντεο από τα παρασκήνια του δημοφιλούς τρομο-franchise, με την υπογραφή της Έμα Τάμι.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Δεκεμβρίου.

Αν Είχα Πόδια θα σε Κλοτσούσα

Η αποστομωτική, οσκαρικής εμβέλειας ερμηνεία της Ρόουζ Μπερν δίνει παλμό, νεύρο και συναίσθημα σε ένα αγχωτικό ψυχολογικό θρίλερ πάνω στη σύγχρονη, κοινωνικά καταπιεστική έννοια της γυναικείας ταυτότητας. | Powered by Uber.

Misericordia

Τα ανθρώπινα πάθη, η ενοχή, η αμαρτία και η ευσπλαχνία (misericordia) δίνουν μια μάχη επικράτησης σε ένα υπόγειας έντασης και σαρκαστικής επίγευσης ψυχολογικό θρίλερ. | Powered by Uber.

Ρενουάρ

Mινιμαλιστικό δράμα ελλειπτικής πλοκής, το οποίο, κρατώντας πάντα τα πόδια του στο έδαφος, αφήνει τις ονειρικές εικόνες του να παρασύρουν το θεατή σε μια μελαγχολικά συγκινητική διαδρομή ως την πόρτα της ενηλικίωσης. | Powered by Uber.

Ο Βασιλιάς των Βασιλιάδων: Μια Ιστορία Από τον Κάρολο Ντίκενς

Βασικά μαθήματα θρησκευτικών για αρχάριους μέσα από μια αδρά σκιτσαρισμένη (κυριολεκτικά), συνοπτική εκδοχή της Καινής Διαθήκης. | Powered by Uber.