Η Κυρία με το Σκυλάκι

3,5

Στιλάτη και μελαγχολική μεταφορά ενός αριστουργηματικού διηγήματος του Άντον Τσέχοφ, βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών.

Η Κυρία με το Σκυλάκι

Ένα από τα διασημότερα διηγήματα –και για πολλούς το καλύτερο– του Άντον Τσέχοφ βρίσκει το δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη, διασκευασμένο πιστά τόσο όσο προς το γράμμα όσο και προς το πνεύμα του. Η μελαγχολική ματιά του σπουδαίου Ρώσου δραματουργού σε μια κοινωνία (και μια ζωή) στραγγισμένη από ζωντανά συναισθήματα μεταφέρεται με όλη της την ποιητική ειρωνεία στην οθόνη από την κάμερα του Λευκορώσου Γιόσιφ Κέιφιτς, ο οποίος αναπαριστά την εποχή με εικαστική τελειότητα και τα ανθρώπινα πάθη με συναισθηματική ειλικρίνεια.

Βρισκόμαστε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Γιάλτας ένας Μοσχοβίτης φιλόλογος και μια Ρωσίδα επαρχιώτισσα γνωρίζονται και συνάπτουν μια σύντομη, αλλά παθιασμένη σχέση. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους και στους δυστυχισμένους γάμους τους προσπαθούν να ξεχάσουν ο ένας τον άλλον, μέχρι που εκείνος αποφασίζει να την αναζητήσει ξανά. Η δέσμια των συμβάσεων καθημερινότητα, τα απρόβλεπτα παιχνίδια της μοίρας και η διαρκώς διογκούμενη αλλοτρίωση κυριαρχούν στο κομψό και λεπτοκεντημένο αυτό κοινωνικό-υπαρξιακό δράμα, το οποίο βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών του 1960.

Α/Μ. Σ. Ένωση 1960. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κυρία με το Σκυλάκι

Dama S Sobachkoj
3,5
  • Δραματική
  • 1960
  • Διάρκεια: 85 '
  • Γιοσίφ Κέιφιτς

Ένας Μοσχοβίτης φιλόλογος και μια Ρωσίδα επαρχιώτισσα γνωρίζονται στη Γιάλτα, όπου και συνάπτουν μια σύντομη, αλλά παθιασμένη σχέση. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους και τους δυστυχισμένους γάμους τους προσπαθούν να ξεχάσουν ο ένας τον άλλον, μέχρι που εκείνος αποφασίζει να την αναζητήσει ξανά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.