Τρεις Κλέφτες και Ένα Λιοντάρι

2,5

Η ζεστή αισθητική και παραμυθένια ομορφιά του animation απλώς νοστιμίζουν ένα αφήγημα που δεν εκμεταλλεύεται στο έπακρο την πρωτοτυπία του.

Τρεις Κλέφτες και Ένα Λιοντάρι κριτική

Η σχολή του σκανδιναβικού animation διατηρεί σταθερή παρουσία στην παραγωγές ταινιών κινουμένων σχεδίων. Το παρόν δείγμα, μάλιστα, είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα, καθώς αποτελεί μεταφορά ενός από τα πιο διάσημα παιδικά βιβλία στη Νορβηγία. Η υπόθεση τοποθετείται στη φανταστική πόλη Κάρδαμο, όπου τρεις ληστές και το λιοντάρι τους προσπαθούν να συνεχίσουν τις κομπίνες τους, αποφεύγοντας τον αστυνομικό της κοινότητας και τους κατοίκους που είναι μόνιμα σε επιφυλακή.

Η ζεστή αισθητική και η ομορφιά παραμυθιού δίνουν τον τόνο σε ένα animation χάρμα οφθαλμών, χωρίς να καλύπτουν, όμως, όλα τα ψεγάδια του. Όπως οι εμφανώς ξεπερασμένες πτυχές του αφηγήματος (ο χαρακτήρας της στριφνής θείας), αλλά και οι ολοένα λιγότερες όσο περνάει η ώρα φρέσκες ιδέες, που θα νοστίμιζαν αυτή την αγαθή ιστορία.

Νορβηγία. 2022. Διάρκεια: 78΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρεις Κλέφτες και Ένα Λιοντάρι

Folk og røvere i Kardemomme by / Three Robbers and a Lion
2,5
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 78 '
  • Ράσμους Α. Σίβερτσεν

Στη φανταστική πόλη Κάρδαμο τρεις ληστές και το λιοντάρι τους προσπαθούν να συνεχίσουν τις κομπίνες τους αποφεύγοντας τον αστυνομικό της κοινότητας και τους κατοίκους που είναι μόνιμα σε επιφυλακή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".